IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2014, 12:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başsavcılık: Vali Çoş Hakkında İşlem Yapıldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Savcılıktan Adana Valisi hakkında açıklama: Vali hakkında işlem yapılmıyormuş gibi bir izlenim uyandırılması dikkat çekici.


Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürk'ü anma töreninde yaşanan gerginliğe ilişkin Vali Hüseyin Avni Coş'a hakaret ve tehdit ettiği ileri sürülen iki kişi hakkında kamu davası açıldığını, bu kapsamda '*****' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla Vali Coş hakkında hazırlanan soruşturma evrakının da yasa gereği Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini belirtti.

Başsavcılık, olayla ilgili kararın 27 Kasım 2013'de verildiğini belirterek, ''Uzun süre sonra konunun karar yeni verilmiş gibi gündeme getirilmesi ve Adana Valisi hakkında hiçbir işlem yapılmıyormuş gibi izlenim uyandırılmaya çalışılması dikkat çekici bulunmuştur'' ifadelerini kullandı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasım 2013'te Atatürk'ün ölümünün 75. yıl dönümü nedeniyle Adana Atatürk Parkı'nda düzenlenen anma töreni sırasında kalabalık içerisindeki şüpheliler S.Z. ve A.O.K'nın Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a hakaret ve tehdit ettiği, bu sırada Vali Coş'un da söz konusu kişilere '*****' diyerek hakarette bulunduğu iddiasına yer verildi.

ADANA'DA VALİ İLE VATANDAŞLAR ARASINDA BUNLAR YAŞANMIŞTI

Olaya ilişkin şüpheliler S.Z ve A.O.K hakkında “hakaret ve tehdit” iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda haklarında Adana Cumhuriyet Başsavcılığının 2013/71766-61 soruşturma, 2013/27075 esas no'su ile 27 Kasım 2013 tarihinde hakaret ve tehdit suçundan kamu davası açıldığı bildirildi.

''VALİ HAKKINDA İŞLEM YAPILMIYORMUŞ GİBİ İZLENİM UYANDIRILMASI DİKKAT ÇEKİCİ''

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yine olay sırasında hakaret ettiği iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edilen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında bu iddia ile ilgili 4483 sayılı yasanın 12. maddesi uyarınca hazırlık soruşturması Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından isnat edilen suçların soruşturmasının genel hükümlere göre yapılması gerektiğinden bahisle, 19 Kasım 2013 tarih 2013/307 soruşturma 2013/143 karar no'su ile Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderildiği, CMK'nın 161/6. maddesi gereğince isnat edilen suçun şahsi suçlardan olması, bu suçtan soruşturma yapma yetkisinin en yakın il başsavcısına ait olması nedeniyle soruşturma evrakının 9 Aralık 2013 tarih 2013/74543 soruşturma, 2013/186 no'lu görevsizlik kararıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.

Söz konusu olaya ilişkin karar (haber tarihinden yaklaşık 3 ay önce) 27 Kasım 2013 tarihinde verilmiş iken, uzun süre sonra konunun karar yeni verilmiş gibi gündeme getirilmesi ve Adana Valisi hakkında hiçbir işlem yapılmıyormuş gibi izlenim uyandırılmaya çalışılması dikkat çekici bulunmuştur.”


Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başsavcılık, coş, hakkında, vali, yapıldı, İşlem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Gereği Yapıldı Müdürüm İşlem Tamam" System Haber Arşivi 1 30 Kasım 2011 13:45
Otomatik İşlem yapan kod hakkında ShaoLin mIRC Scripting Sorunları 2 02 Ekim 2008 19:37