IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2014, 11:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dumlupınar Üniversitesi Web televizyonu kurdu




Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Web Televizyonu'nun yakın bir tarihte hizmete gireceği bildirildi.


DPÜ Web TV kurulumunda son aşamaya gelindiğini ifade eden Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Levent Mercin, “Bir kaç yıl öncesine kadar sayısal ortamın iletişim bakımından hayatımızın büyük bir bölümünü kapsayacağı söylediğinde, günümüzdeki kadar etkili olacağı öngörülememişti. Öyle ki insanlar gazeteyi, dergiyi ve hatta televizyonu internet üzerinden takip etmekte, zamanlarının çoğunu internette geçirmekteler. Bunun farkında olan birçok kurum ve kuruluş, marka reklamlarını sayısal ortamda gerçekleştirmeye başladı. Çünkü bu mecrada yapılan reklamlar, hedef kitleye çok kısa sürede ulaşmakta ve düşük maliyetli olmaktaydı” dedi.


Bilgilendirmek ve araştırma-inceleme sonuçlarını aktarabilmek amacıyla web tabanlı televizyonun kurulumunu teşvik ettiğini kaydeden Doç. Dr. Levent Mercin, DPÜ Web TV’nin BAP Projesi olarak desteklendiğini ifade ederek, “BAP projesi olarak desteklenen DPÜ Web TV Kurulumunu gerçekleştirmeye başladı. 2013 yılında başlayan süreç birçok aşamadan geçti ve günümüze kadar geldi. Kurulumu gerçekleştirilen bu sistemin, temelleri atılmakta olan IP tabanlı tv’ye de zemin hazırlayabilecek şekilde tasarlandı. Yapılan araştırmalar sonucunda birçok teknik donanım ve yazılım alındı. Böylece, hem bütçeye hem de ileri teknolojilere uygun olması göz önünde bulunduruldu" diye konuştu.


DPÜ TV’nin tanıtımına hız verildiğini belirten Doç. Dr. Levent Mercin, “Test yayınına geçirilen Web TV’nin Web sitesi yayına geçirildi, sosyal medyada bulunan sosyal paylaşım sitelerinden youtube, facebook, twitter’dan hesaplar alınarak aktifleştirildi. Öğrenciler arasında Web TV’nin sahiplenilmesi, öğrencilerin bu televizyonun işletilmesi ve yayınlarının hazırlanmasında aktif rol alabilmesi için Medya ve İletişim Topluluğu’nun kurulması için gerekli adımlar atıldı" şeklinde konuştu.


Yapılacak programlar hakkında da bilgi veren Doç. Dr. Levent Mercin, “Stüdyodan canlı yayın, kayıtları bulunan bütün videoları liste halinde yayınlama, mobil cihazlarda görüntüyü oynatabilme, birden fazla kanal oluşturabilme, farklı isimler ile kanalları yayınlayabilme, yayın akışı oluşturabilme, alt bant ve tv logosunu yayına verebilme, mixer ile birden fazla görüntü arasında geçişler oluşturma, reklam yayınlayabilme gibi imkanlar sağlanacak. Sağlık programı, müzik programı, sosyal medya programı, öğrenci projeleri, seminerler, workshoplar, tartışma Programı, sanat programı, sinema programı, öğrenci toplulukları, teknoloji programı, sokak röportajı, tiyatro programı, gündem programı, hukuk programı, çat kapı (öğrenci evi ziyareti) programları ile çizgi film yayınları yapılacak” ifadelerini kullandı.


Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan ve GSF Dekan Prof. Dr. Ahmet Altuncu, yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla DPÜ Web TV’nin montaj ve reji odasını yerinde ziyaret etti.
HÜSEYİN EFE

İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dumlupınar, kurdu, televizyonu, web, Üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dumlupınar Üniversitesi (Eğitim) Sevda Ödev ve Tezler 0 19 Nisan 2011 06:18
Dumlupınar'ın Hazin Öyküsü 4 Nisan 1953 Lady IF Ekstra 0 04 Nisan 2011 00:02
Dumlupınar Savaşı YapraK Tarih 0 13 Mart 2010 19:29
Dünyanın en ince televizyonu Collettivo Haber Arşivi 0 25 Eylül 2008 00:12