IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2014, 19:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
14 Şubat'ta Büyük Şok





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Taksit yasağı darbe vurdu. Her yıl 14 Şubat'ta yaşanan hareketlilik bu yıl yok. Kuyumcular dertli...


BDDK’nın kredi kartında taksit sınırlamalarıyla ilgili aldığı karar kuyumcuların tepkisine neden oldu. Taksit yasaklarından önce her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nde satışlarda gözle görülür bir artış beklenirken bu yıl böyle bir tablonun ortaya çıkmayacağı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, “Bu durum sektörde büyük sıkıntı yarattı. Birçok kuyumcu bizi arayıp haklı olarak 14 Şubat dönemi için sitemlerini dile getiriyorlar” ifadesini kullandı.

14 Şubat döneminde geçen seneye göre büyük bir durgunluk olduğunu da anlatan Norayr İşler, "Normalde oldukça hareketli olması gereken Şubat ayında bu sene işler tamamen durmuş vaziyette. Sonuçta derin bir geçmişe dayanan büyük bir sektörüz. 5000 yıl önce de Anadolu'da kuyumculuk vardı. Şimdi neden bu sektöre kısıtlamalar getiriliyor, bunu anlamak güç. BDDK başkanı 'Paranızı israf etmeyin, iyi yatırımlar yapın' gibi açıklamalar yapıyor. Fakat altın israf mıdır, altından daha iyi bir yatırım var mıdır; burada asıl üzerinde düşünülmesi gereken bu” ifadelerini kullandı.

18 GÜN KALDI

İşler BDDK’nın taksit sınırlamalarıyla ilgili olarak Ankara ile toplantı halinde olduklarını belirtirken, “Sorunun çözümüyle ilgili olarak Ankara'yla toplantı halindeyiz. Konuyu diyalogla çözmeye çalışıyoruz” dedi. Taksit yasağıyla ilgili olarak yasal yollara başvurmak için önlerinde 18 günlük bir süre olduğunu ifade eden İşler “Taksit yasakları sektör çalışanlarını olumsuz etkiledi. 250 bin çalışanın, 30 bin iş yerinin bulunduğu bu sektörün önüne engeller koymak yerine, destek görmeyi bekliyor ve talep ediyoruz. Sektörü büyütmek yerine küçültmenin kimseye bir faydası olmayacaktır" dedi.

ACİL ADIMLAR ATILMALI

Taksit yasaklarına bir tepkide Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner’den geldi. Güner, son 10 yıldır gerek yurtiçinde gerekse yurtdışı pazarlarında başarılı bir şekilde büyüyen Türk mücevher ve kuyum sektörü olarak oldukça zor bir dönem yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Tüm kamuoyunun bildiği gibi Şubat ayından itibaren kuyum alışverişlerinde kredi kartına taksit uygulaması kaldırıldı. Ne yazık ki uygulama tüm firmalarımızın satışlarına olumsuz olarak yansımaya başladı ve bu konuda acil bir adım atılmazsa kuyumcuları daha da zor günler bekliyor. Kredi kartı taksiti özellikle tek seferde ödeme yapabilecek güce sahip olmayan vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

4 BİNİ KAPANABİLİR

Ürün bedelleri yükseldikçe sunulan taksit imkanları nihai tüketici açısından satışları teşvik ediyordu. Ancak şimdi tüketiciler alımlarında zorlanmaya başladı. Hatta uygulamanın tüm ürünlerimizi kapsaması bu anlamda alımları nerdeyse durma noktasına getirdi. Uygulama böyle devam ederse şu an ülkemizde faaliyet gösteren 40 bini aşkın kuyumcunun yaklaşık yüzde 10'u yani 4 bini kapanabilir."

Öte yandan Mücevher İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, sektörde büyük tepkiyle karşılanan ve kuyum alışverişlerinde kredi kartına taksit uygulamasına yasak getiren BDDK kararının düzeltilmesi için 15 Şubat Cumartesi günü Nuruosmaniye Caddesi'nde basın açıklaması yapacak.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
14, bÜyÜk, Şok, Şubatta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balthasar Klossowski(29 Şubat 1908-18 Şubat 2001) Afrodit Ressamlar 1 04 Mart 2024 17:22
14 Şubat 2013 Sevgililer Günü Kombinleri 14 Şubat Ne Giysem ? Zen Moda Trendleri 0 04 Şubat 2013 16:17
14 şubat sevgililer gününe özel hediyeler.. 14 Şubat hediye seçenekleri + önerileri.. Sevda Ah Kadınlar 0 31 Ocak 2012 16:14