IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2014, 11:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadın girişimciden ilginç eleman arayışı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde beden eğitim öğretmenliği bölümünden mezun olan Nilgün Sözen KOSGEB destekli açtığı lokantaya eleman bulamayınca, işyerine 'eleman aranıyor ölü ya da diri' yazısı astı.


Bursa'da KOSGEB destekleri sayesinde bir lokanta dükkanı açan beden eğitim öğretmenliği mezunu Nilgün Sözen, eleman ve müşteri sıkıntısı çekince farklı bir çalışmaya imza attı. Sözen, işyerinin camına astığı 'müşteri bekleniyor nefes alsın yeter' ve 'eleman aranıyor ölü ya da diri' yazıları ile herkesin dikkatini çekiyor.

Bursa'da beden eğitimi öğretmenliği mezunu olan Nilgün Sözen, ataması yapılmayınca abisinin kahvehanesini işletmeye başladı. Bu sırada KOSGEB girişimcilik kursuna da başvuran Sözen, buradan aldığı destekle Trilye'ye bir lokanta açmaya karar verdi. 2006 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nde burslu okuduktan sonra mezun olan Sözen, annesi ile birlikte bu lokantayı işletmeye başladı. Yaklaşık 9 ay önce işyerini hizmete açan Sözen, çok güzel bir mekan yapmasına karşı eleman ve müşteri sıkıntısı çekmeye başladı. "Hemen pes etmeyeceğim. Ümitliyim" diyerek yola koyulan Sözen, açtığı işyerinde farklı bir uygulamaya da imza attı. Eleman ve personel sıkıntısı çeken Sözen'in işyerinin camlarına astığı yazılar hem güldürüyor hem de düşündürüyor.
BELDENİN TEK GİRİŞİMCİ KADINI

Trilye beldesinin tek kadın girişimcinin kendisi olduğunu belirten Sözen, şöyle konuştu:
"Projemizi hazırlamıştık. KOSGEB'e sunduk. Bize gereken destekte bulundular. İşyerimizi açtıktan 4 ay sonra yatırdılar. Beldemizde çorbacı yoktu. Biz de bir lokanta açmaya karar verdik. Herkesin gelip de yemek yiyebileceği bir mekan oluşturduk. Annemle birlikte burayı açtım. Beldemiz, yaz sezonunda çok fazla turist ağırlıyor. İşlere yetişemiyoruz. Hatta eleman bile aradık. Ama bulamadık.

‘ELEMAN ARANIYOR, ÖLÜ YA DA DİRİ’
Sözen, işler iyi gitmeyince işyerinin her yerine 'eleman aranıyor, ölü ya da diri' ve 'müşteri bekleniyor, nefes alsın yeter' yazılarını astı. Sözen'in bu yazılarını gören müşteriler ise herkesin beğenisini topluyor. Yaz sezonunda iş yoğunluğu esnasında eleman sıkıntısı çektiklerini, ama personel bulamadıklarını ifade eden Sözen, kış sezonunda da bu sıkıntının sürdüğünü dile getirdi. Müşteri azlığı sebebiyle bazen siftah bile yapamadıklarını kaydeden Sözen, "İşlerimiz çok durgun. Ben zaten bu yüzden 'eleman aranıyor ölü ya da diri' 'müşteri bekleniyor, nefes alsın yeter' diye mesajlarını da cama astım. Eleman aradık ama bulamadık. Biz buralarda gece yarılarına kadar müşteri ağırlıyoruz. Yetişemiyoruz bazen. Müşteri ve eleman sıkıntısı çektiğimiz için böyle bir yöntem yaptık. Çünkü bizim için müşteri önemli. Yabancı müşteri daha çok iyi" dedi.

‘SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE REKOR KIRDIK’
Camdaki ilginç yazıları görenlerin herkesi güldürdüğünü de ifade eden Sözen, "Görenleri hoşuna gidiyor. Yabancılar 'çok güzel yazı' diyorlar. 'Biz geldik nefes almaya' diyorlar. Sosyal paylaşım sitesinde rekor kırdık. Bizim yazılarımız internette paylaşılıyor. İşlerimiz kötü, ama pes etmedik. Ümitliyiz" ifadelerini kullandı.
Lokantaya gelen erkek müşteriler ise Nilgün Sözen'in yemeklerinden memnun olduklarını belirterek, "Burada çok güzel yemekler yapılıyor. Her zaman çorbamızı içiyoruz. Ama kendisi bu aralar müşteri ve eleman sıkıntısı çekiyor. Bunu da yazılardan anlayabiliyoruz" dedi.


İHA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Şubat 2014, 12:45   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadın girişimciden ilginç eleman arayışı




müşteriyim ama nefes almıyorum.

 

 

Etiketler
arayışı, eleman, girişimciden, ilginc, kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kozmetikte Doğal Arayışı AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Şubat 2012 23:10