IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2014, 09:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Sporcu Müsabakada Hayatını Kaybetti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mısır'da düzenlenen Uluslararası Tekvando Turnuvası'na katılan Türk tekvandocu Seyithan Akbalık, karşılaşma sırasında düşerek hayatını kaybetti.


Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Afrika Kupası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık, müsabaka esnasında fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, müsabaka esnasında fenalaşarak, yere yığılan Akbalık, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

AA muhabirinin görüştüğü Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin de aldığı bilgiye göre, Luksor kentinde katıldıkları Afrika Kupası'nda, bugün sabah seansında 63 kiloda tatamiye çıkan 21 yaşındaki Akbalık'ın, müsabaka sırasında fenalaşarak yere yığıldını söyledi.

Sporcuya ilk müdahalenin salonda yapıldığını anlatan Erçin, "Sporcu hemen hastaneye götürülmüş ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç arkadaşımızı kalp krizinden kaybettik" dedi.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Afrika Kupası'nın 2016 Rio Olimpiyatları'na puan kazandıran çok önemli bir kupa olduğunu vurgulayan Erçin, şöyle devam etti:

"Kupaya milli takım olarak 13 kişi katılıyoruz. Seyithan, Ankara Ulaştırma Spor Kulübü adına katılıyordu. Kupa, olimpiyatlara puan verdiği için olimpiyat şansı olan sporcular bireysel olarak da katılabiliyor. Seyithan, gençlerde Avrupa şampiyonluğu bulunan başarılı bir sporcumuzdu. Hepimiz çok üzgünüz.

BAŞBAKAN: "KALP KRİZİ GEÇİRDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'daki şehir hastanesi temel atma töreninde olayı doğrulayarak, "Bir genç sporcumuz maalesef Mısır'da müsabaka esnasında kalp krizi, rahmetli oldu. Allah rahmet etsin. Şimdi jet ambulansımız işte onu almaya gidiyor. Belki de gitti. Bugünler için varız biz. Sağlığında da ölümünde de halkımız için varız biz" dedi.

BABASI KONUŞTU: HAYALLERİ VARDI, SANA EV ALACAĞIM DİYORDU

Akbalık'ın kalbinde daha önceden teşhis konulan ve ilaç tedavisi uygulanan ritm bozukluğu rahatsızlığı bulunduğu öğrenildi.

Olimpiyat hedefine ulaşmak için katıldığı Mısır'ın Luksor kentindeki Afrika Kupası'nda kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Türk tekvandocu Seyithan Akbalık'ın İzmir'deki baba evinde büyük acı yaşanıyor.

Akbalık'ın ölüm haberinin duyulmasının ardından Bayraklı ilçesi Çay Mahallesi semtinde yaşayan ailesinin evine ateş düştü. Anne Dilek ve baba Erdal Akbalık'ı, akraba ve yakınları ile mahalle sakinleri yalnız bırakmadı.

Evde taziyeleri kabul eden baba Erdal Akbalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son dün gece 23.00'te telefonla görüştüğünü ve kedisine "yarın derece yapacağım, birinci olacağım" dediğini aktardı.

Spor Bakanlığı'ndan gelen telefonla oğullarının ölüm haberini aldıklarını belirten Akbalık, gelen haberle büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

KALBİNDE RİTM BOZUKLUĞU VARMIŞ

Seyithan'ın sağlık durumuna ilişkin soru üzerine, oğlunun kalbinde ritm bozukluğu bulunduğunu belirten Akbalık, şunları kaydetti:

"Seyithan'ın kalp çarpıntısı vardı, devamlı oluyordu ama doktor, 'spor yapmasına mani değil, o kadar kalp krizi geçirecek kadar önemli birşey değil, ilaçlarını kullandığı müddetçe birşey olmaz' demişti. Olacakmış demek ki, onun da vadesi ordaymış. Allah'ın takdiri."

"BÜYÜK HAYALLERİ VARDI"

Baba Akbalık, oğlunun başarılı ve büyük hayyalleri, hedefleri olan bir sporcu olduğunu da belirterek şöyle devam etti:

"Başarılı bir sporcuydu, Avrupa Şampiyonuydu, çok dereceleri vardı. Kariyeri açık bir sporcuydu. Hayalleri, çok büyük hayalleri vardı. Hedefi olimpiyatlardı; 'olimpiyatlarda derece yapacağım, birinci olacağım' diyordu. Hırslıydı."

Kendisinin bir hırdavat deposunda işçilik yaptığını ve ağır bir işi olduğunu ifade eden Akbalık, oğlunun her zaman "Baba sana şampiyon olunca ev alacağım, iş kuracağım" dediğini dile getirdi.

Akbalık, bir soru üzerine devletten bir beklentisini olmadığını belirterek, "Devletten bir talebim yok. Oğlum gitti, kim getirecek ki? Ne yapsak boş, 20 yaşında gencecik çocuktu" diye konuştu.

Seyithan Akbalık'ın cenazesinin yarın İzmir'e getirileceği ve toprağa verileceği öğrenildi.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Afrika Kupası sırasında hayatını kaybeden Türk sporcu Seyithan Akbalık için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen uluslararası tekvando şampiyonasına katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın müsabaka esnasında hayatını kaybettiği haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybeden sporcuya Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hayatını, kaybetti, müsabakada, sporcu, tÜrk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalya'yı Sallayan Türk Hayatını Kaybetti Rhytia Haber Arşivi 0 30 Ocak 2014 20:23
İsveç'te vurulan Türk genci hayatını kaybetti SeckiN Haber Arşivi 0 09 Eylül 2013 10:45
Türk Sinema Ve Tiyatrosunun Ünlü Simalarından Alev Sururi Hayatını Kaybetti Afrodit Haber Arşivi 1 13 Ocak 2013 15:04
Metin And hayatını kaybetti Collettivo Kültür ve Sanat 0 06 Ekim 2008 00:41