IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2008, 19:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Telekom'un Videofon'u Hayalkırıklığı Yarattı




TELEKOM’UN VİDEOFON’U HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Türk Telekom uzun zamandan üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü “sabit hat üzerinden görüntülü iletişim” servisini yakında başlatacağını açıkladı. Ancak, Telekom’un videofon adı ile duyurduğu servis, hayal kırıklığı yarattı. Aylık 30 YTL sabit ücretle verileceği iddia edilen hizmet için gerekli ADSL bağlantı ve sabit telefon giderleri ile birlikte en az 66 YTL’ye mal olacak. Oysa kullanıcılar uzun yıllardır internet üzerinden görüntülü görüşmelerini ücretsiz olarak yapabiliyor.

Türk Telekom, Telekomünikasyon Kurumu’na onay almak için başvurduğu ve halen değerlendirme aşamasında bulunan videofon adlı servise ilişkin detayları duyurmaya başladı. Telekom söz konusu servis için mayıs ayı içinde başvuruları almayı hedefliyor.

Kullanıcıların, ev ve iş telefonlarından görüntülü telefon görüşmesi yapmak için videofon servisine başvuru öncesinde geniş bant İnternet erişimine sahip olması gerekiyor. İnternet hızı en az 1024/256 KBit/s olan kullanıcıların başvuracağı hizmet, ancak Telekom’dan temin edilebilecek bir kameralı telefon cihazı ile sağlanabiliyor. Telekom bu cihazı 24 aylık sözleşme imzalayan kullanıcılara ücretsiz sağlayacak. Ancak 24 aylık sözleşme süresi dolmadan hizmeti kullanmaktan vazgeçenler, cihaz ücretini ödeyecek. Ev veya işyerinde bulunan internet şebekesine bağlanacak cihazla ancak benzer cihazı bulunan Telekom aboneleri ile görüntülü görüşme yapılacak. Görüntülü görüşmenin yanı sıra internet gezintisi, e-posta alıp gönderme ve fotoğraf çekme özelliklerine de sahip olan cihazdaki sim kart okuyucusu aracılığı ile cep telefonlarında kayıtlı numaralar cihaza kopyalanabiliyor.

GÖRÜNTÜLÜNÜN FATURASI KABARIK

Türk Telekom’un, henüz resmi olarak doğrulamasa da söz konusu hizmeti aylık 30 YTL sabit ücretle vereceği belirtiliyor. Sabit ücretin yanında ayrıca tek tek görüntülü görüşmeler için ücret istenmeyecek. Mevcut uygulama ile yapılacak olan normal telefon görüşmeleri ayrıca ücretlendirilecek. Bu durumda videofon abonelerine 3 farklı fatura ulaşacak: Videofon aylık kullanım ücreti, internet bağlantısı ücreti ve telefon ücreti. Kullanıcılar videfon faturasının yanında ADSL için en az 29 YTL’lik sabit ücret de ödeyecek. 4 GB’lık kotalı ADSL bağlantısı 29 YTL’ye sunulan hizmet, görüntülü konuşmanın kotayı hızla doldurması ile daha yüksek maliyetlere neden olabilir. Bir saatlik görüntülü görüşmenin ortalama 67.5 MB’a eşdeğer trafik yaratması bekleniyor. Sabit telefon hizmetleri için ise hiç görüşme yapılmaması durumunda en düşük aylık sabit ücret özel tüketim vergisi ile 7.90 YTL oluyor. Videofon için 30 YTL sabit ücret alınması durumunda toplam fatura en az 66,9 YTL olacak. Özel tüketim vergisinin ve görüşme ücretlerinin eklenmesi ile fatura giderek kabaracak.

Ücretsiz görüntülü görüşme olanakları

TÜRK TELEKOM’un yeni hizmetinin, internet bağlantısına sahip kullanıcıların çeşitli yazılımlar aracılığı ile ücretsiz kullandıkları hizmetler ile benzerlik taşıdığı kaydedildi. Yalnızca internet bağlantısı için ücet ödeyen ve bir web kameraya sahip kullanıcılar MSN, Skype gibi yazılımları aracığıyla görüntülü konuşma gerçekleştirebiliyor. Bu ücretsiz hizmetler için Telekom’un videofon servisinde olduğu gibi, karşı tarafın uygun donamı ve yazılımı olması gerekiyor. Videofon kullanıcıları yalnızca bilgisayar sahibi olmak zorunluluğundan kurtarıyor. Videofon servisi ile bu servisi kullanan bir başka kullanıcı yalnızca numara tuşlanarak aranabiliyor. Ancak piyasada ücretsiz servisler üzerinden bilgisayara gerek kalmadan görüntülü görüşme seçeneği sunan çok sayıda ürün de bulunuyor.


Kaynak: ßirgün Gazetesi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hayalkirikligi, hayalkırıklığı, telekomun, videofonu, yaratti, yarattı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Egonun Oyunları: Hayalkırıklığı Ruj Kişisel Gelişim 0 06 Eylül 2011 15:43
Hayalkırıklığı /Hayatkırıklığı Lady Serbest Kürsü 1 01 Eylül 2010 11:19
iPad 3G’de hayalkırıklığı Feronia Apple 0 05 Mayıs 2010 12:49
Hayalkırıklığı / Hayatkırıklığı .. Hayal IF Ekstra 1 02 Nisan 2010 12:14