IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2014, 13:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalya'da devir teslim töreni




Önceki gün kurulan İtalya’nın yeni hükümetinde 8 kadın bakanın yer almasını sağlayan Başbakan Matteo Renzi’yi dünya alkışlıyor.

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun huzurunda yemin eden yeni kabine için Matteo Renzi’yi başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere Fransa Cumhurbaşkanı Françoise Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin telefonla arayarak kutladılar.

Matteo Renzi ilk Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlarını uyararak “Çok çalışacaksınız ve sadece susacaksınız” uyarısında bulundu.

Bu arada yemin töreninden hemen sonra Başbakanlık’ta yapılan devir teslim töreninde gelenek olarak eski Başbakan Enrico Letta’nın simge çanı yeni Başbakan Matteo Renzi’ye verirken elini sıkıp yüzüne bakmaması ve hemen arkasını dönüp gitmesi buz gibi bir hava estirdi.

Küskün Letta askeri törenle uğurlandı.

Bu arada, azat edildiğini televizyondan öğrendiğini söyleyen eski Dışişleri Bakanı Emma Bonino parti binasına bakan meydanda bir miting düzenleyerek başarılı olmasına karşın önüne taş değil, mıcır döküldüğünü ve düş kırıklığı yaşadığını söyledi.

Bakan olacaklarını son anda öğrenen bazı kadın bakanların cumhurbaşkanlığı sarayına çıkmadan önce butikleri gezerek acilen şık giysiler aldıkları öğrenildi.

İtalyan stilistler kadın Bakanlar arasında Reform ve Parlamentoyla İlişkilerden Sorumlu Bakan Maria Elena Boschi’yi (sağda) en şık, Bölgesel İşler Bakanı Maria Carmela Lantezza’yı en rüküş olarak gösterdiler.

Mart ayı sonunda doğum yapacak Sadeleştirmeden sorumlu Bakan 33 yaşındaki Marianna Madia için bakanlıkta bir süt emzirme odası açılacağı belirtildi.

Madia yaptığı açıklamada, “Aslında kadın bakanlar bir ay sonra erkeklere oranla öne geçecek. Çünkü bebeğim kız ve Mart ayında sayımız onunla birlikte 9’a çıkacak” dedi.

Savunma Bakanlığı’na getirilen Roberta Minotti, hedefinin kendisi gibi kadın olan Almanya, Hollanda, İsveç ve Norveç meslektaşlarının arasına girip fotoğraf karesini genişletirken, “Artık savaş işlerine bakan 4 değil 5 kadın Bakan olduk” şakası yaptı.



Reha ERUS / ROMA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
devir, teslim, töreni, İtalyada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İMKB'de Devir Teslim Yarın YaRGuCi Haber Arşivi 0 01 Ocak 2012 22:12
ABD'de Devir teslim! Dada$ Serbest Kürsü 2 16 Ekim 2009 16:29
172'nci Zırhlı Tugayı'nda devir- teslim töreni Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:41