IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2014, 00:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'da su sıkıntısı kapıda!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kar ve yağmur yağışının az olması nedeniyle İstanbul'da büyük su sıkıntısının yaşanacağı belirtiliyor.

Marmara bölgesinde neredeyse yağmur bile yağmaması nedeniyle İstanbul barajlarında son 10 yılın susuzluk rekoru kırıldı.

Yetersiz yağışlar nedeniyle barajlar alarm veriyor. Sadece 3 gün önce yüzde 30,87 ölçülen doluluk oranı 30,34'e geriledi. Şubat ayında hava sıcaklıklarının 17 dereceler seviyesini görmesi yaz adına İstanbul halkını çok zor günler bekliyor.

Öte yandan Marmara Bölgesi'nin en önemli su kaynaklarından Sapanca Gölü'nde de su sürekli olarak çekiliyor. Gölün su seviyesi günde ortalama 1 santim kadar çekilirken gölü besleyen Kartepe gibi kaynaklar bu yıl kar azlığından dolayı gölü besleyemiyor. Kuraklıkla ilgili olarak konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'de kuraklığın etkisinin artarak devam ettiğini, bu nedenle bir an önce tasarruf tedbirlerinin alınması gerektiğini belirterek, "Yeteri kadar kar yağışı olmadığı için yeraltı suları da beslenmiyor. Tasarruf tedbirleri alınarak bu durumu vatandaşlara da anlatmak gerekir" dedi.

Şen, yağışların ocak ve şubat ayında da beklentileri karşılamadığını, neredeyse tüm yurtta sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini söyledi.



‘İstanbul'da büyük su sıkıntısı kapıda’


Türkiye'deki kuraklığın etkilerinin yazın çok daha fazla hissedileceğini vurgulayan Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Havalar ısındı, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Ocak ayında beklenen yağışlar olmadı. Şubat ayı da kurak geçiyor. Türkiye'de kuraklık etkisini artırarak devam ediyor. Bir an önce bazı tasarruf tedbirleri alınmalı. Gerekirse bazı büyük şehirlerde su kesintisi yapılmalı. Özellikle İstanbul yazın büyük su sıkıntısı çekebilir. İstanbul'a günde 2,5 milyon metreküp su veriliyor. Hazırda 300 milyon metreküp su kalmış."



Tasarruf tedbirleri gerekiyor


Şen, barajların doluluk oranının yüzde 33 civarında olduğunu ifade ederek, gelecek aylarda yağış olsa bile bu oranların çok fazla artmayacağını, en fazla 40-45'lere çıkacağını aktardı.



Yağmur bombası seçenek değil


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise kış aylarının sıcak geçmesi nedeniyle yaz aylarında kuraklık yaşanacağı iddiaları üzerine B planları bulunduğunu söyledi. Eroğlu, yağmur bombasının bir seçenek olmadığını ve sonuç vermediğini dile getirdi. Eroğlu, “Yağmur duası, yağmur bombasından maliyetsiz” diye espri yaptı. Eroğlu, TBMM’deki sohbetinde, sorunun daha çok Orta Anadolu bölgesi için geçerli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:



Yağmur bombası seçenek değil


“Su sorunu yaşanmaması için önem alıyoruz, bu konuda acil eylem planlarımız var. Bölgelerdeki arkadaşlarımızla düzenli toplantı yapıyoruz. Sorun daha çok Orta Anadolu’da görülüyor. Bizim B planımız var. Yeraltı sularıyla ilgili planlama yapıyoruz. Önümüzdeki döneme ilişkin meteorolojik verileri de olumlu. Bahar yağmurları beklediğimiz gibi gelecek. Sorunu yaza gelmeden çözeceğimize inanıyoruz.

Yağmur bombası düşünmüyoruz, çünkü anlamlı bir getirisi yok. İstanbul’da Nurettin Sözen döneminde denenen ve başarısız olan yağmur bombasının faturasını biz ödedik. Bu bir seçenek değil. Yağmur duasını da çıkarız, hiç olmazsa onun maliyeti yok. Su ile ilgili karar verecek kurulda bakanlığımızın da olması gerekiyor. Yeni torba tasarıda bu düzeltilecek. Arkadaşlarla da görüştüm, suyla ilgili bir karar verilirken, bizim olmamız gerekir. Tüm teknik alt yapı zaten bizde var.

__________________
Geçmiş daima unutulur Rimbaud!
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kapıda, su, sıkıntısı, ıstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Radyo bot sıkıntısı Rhall Eggdrop, NeoStats, BNC 8 24 Kasım 2014 23:32
Snomask sıkıntısı Mustea Parca Kodlar 11 28 Eylül 2013 22:05
Raw Kullanım sıkıntısı. Elvent Unreal IRCd 6 05 Aralık 2012 17:59
Can Sıkıntısı Lady Fıkra 1 08 Nisan 2010 10:36