IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By yaSmin

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2014, 20:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ve İstanbul Barosu Başkanı beraat etti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 9 Baro yöneticisi hakkında 'Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs' iddiasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın ayrı ayrı beraatine karar verdi
Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya haklarında "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçundan 2'şer yıldan 4'er yıla kadar hapsi istenen ve tutuksuz yargılanan Ümit Kocasakal ile İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve diğer kurullarında görevli bulunan Hasan Kılıç, Mehmet Durakoğlu, Başar Yaltı, Turgay Demirci, Hüseyin Özbek, Ayşe Füsun Dikmenli, Ufuk Özkap, Aydeniz Tuskan ve İsmail Altay hazır bulundu. Saat 10.00'da başlayan duruşmada 100'e yakın avukat, sanıkların müdafiliğini üstlendi.
SAVCI, SANIKLARIN 4 YILA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ
Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" suçundan 2'şer yıldan 4'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti."SİZDEN SADECE VİCDANINIZA VEHUKUKA GÖRE KARAR VERMENİZİ İSTİYORUM"
Mütalaaya karşı savunma yapan Ümit Kocasakal, "Sizden beraat talep etmiyorum. Sizden sadece vicdanınıza ve hukuka göre karar vermenizi istiyorum" dedi. Diğer sanıklarda suç işlemediklerini, görevlerini yaptıklarını ve beraat talep etmediklerini söyledi. Yaklaşık 3 saat süren duruşma sonunda kararını açıklayan hakim, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın ayrı ayrı beraatine karar verdi.
"KARAR BU ÜLKENİN HUKUK TARİHİNE GEÇECEK BİR KARARDIR O ANLAMDA ÖNEMLİDİR"
Davanın ardından Kocasakal, Silivri Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kocasakal, "Salonda hiçbirimiz beraat talep etmedik. Bizler sadece vicdana ve hukuka göre karar verilmesini talep ettik. Yargı kendisiyle ilgili hükmü verdi. Bir kanadı mahkumiyet istedi. Kendisiyle ilgili yargıyla ilgili ama hakim yargıyla ilgili olarak beraat kararı verdi. Dolayısıyla bu karar bu anlamda önemlidir. Biz zaten bir suç işlediğimizi hiç düşünmedik. Hiç düşünmüyoruz. Ama bu karar Türk hukuku için, bu ülkede şu anda yaşanan gelişmeleri görüyorsunuz, bu ülkenin hukuk tarihine geçecek bir karardır. O anlamda önemlidir" dedi.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Ümit Kocasakal ve diğer baro yöneticileri, 6 Nisan 2012'de Silivri'de görülen Balyoz Davası'nı protesto eden sanık avukatlarına destek vermek üzere duruşma salonuna gelmiş açıklama yapmıştı. Açıklamayı yapan İstanbul Baro Başkanı Kocasakal mahkemenin adil yargılama hakkının ihlali, silahların eşitliğine aykırı davranışları ve avukatlık mesleğinin onurunu zedeleyen uygulamardan vazgeçmesini istediklerini söylemişti. "Bizim hiçbir kuruluşun denetimine ihtiyacımız yok. Yargının denetimi kendi mekanizması içindedir" diyen mahkeme heyeti, Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 avukat hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında dava açmıştı.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barosu, başkanı, beraat, etti, ve, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Barosu'ndan flaş açıklama MasteR06 Haber Arşivi 0 27 Aralık 2013 12:15
İstanbul Barosu hakkında suç duyurusu N999 Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2012 20:17
İstanbul Barosu'ndan hükümete tepki Juventus Haber Arşivi 0 11 Kasım 2009 17:23
Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş beraat etti Cemalizim Haber Arşivi 1 09 Eylül 2008 17:24