IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2014, 12:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MİT isterse yok ama yabancı istihbarata var




MİT'in talep ettiği belgeleri 'sır' diye gizleyen kamu kurumları, yabancı servisler isteyince bütün bilgileri paylaşmış!

MİT yasa teklifi
nin acil olarak Meclis gündemine getirilme gerekçeleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Son dönemde, devlet içindeki paralel yapılanmanın da etkisiyle birçok kurum ve kuruluş, bankalar, havayolu şirketleri MİT'in istediği bilgileri vermemeye başladı. Bu sebeple teşkilat, önleme istihbaratı başta olmak üzere bilgi toplama faaliyetlerinde sıkıntı yaşadı. En önemli problem ise Adana'daki TIR operasyonu sırasında ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, TIR operasyonuna sebep olan ihbar ankesörlü bir telefonla yapılmıştı. MİT bunu tespit eder etmez iz sürmeye başladı. Telefon kartının nakit para ile değil, kredi kartı ile alındığı tespit edildi. Bunun üzerine ilgili bankadan kredi kartı bilgileri istendi. Ancak banka 'bankacılık sırrı' deyip bu bilgileri vermedi. Kanuni düzenleme yapan AK Parti'ye durumu anlatan
MİT yetkilileri “Bize verilmeyen bilgilere yabancı istihbarat rahatlıkla ulaşabiliyor. Türkiye'deki havayolu şirketleri bize bilgi vermiyor ama yabancı istihbaratlar her türlüsüne ulaşabiliyor. Büyük istihbarat örgütleri dünyadaki hesap hareketlerini ve kredi kartı bilgilerine rahatlıkla ulaşabiliyor” değerlendirmesinde bulundu. Hafta sonu yasalaştırılması planlanan teklif ile kurumlar MİT'e bilgi ve belge vermekten kaçınamayacak.

ASKER İZNİ KALKIYOR
2012 yılında MİT'e devredilen Genelkurmay Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı'nın yürüteceği faaliyetler konusundaki yasal sıkıntı da teklifle son buluyor. GES devredilmesine rağmen yasal alt yapı olmadığı için en küçük malzeme alımında bile Genelkurmay'dan izin almak zorunluluğu bulunuyordu. Yeni düzenleme ile MİT bu konuda tek yetkili olacak. GES, yabancı askeri kuvvetlerin haberleşmeleri başta olmak üzere, uluslararası alanda teknik istihbarat faaliyetleri yürütüyor. Düzenleme ile MİT'in TİB üzerinden değil, bizzat kendi dinleme merkezi aracılığı ile teknik istihbarat faaliyetinde bulunmasının önü açılıyor. Bu merkezde, ABD istihbaratının en tepe noktası olan NSA'ya benzer bir yapı kurulacak.

Yücel Kayaoğlu/TÜRKİYE GAZETESİ

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, isterse, istihbarata, mİt, var, yabancı, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadın isterse... Hayal Ah Kadınlar 0 06 Mayıs 2010 10:05