IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2008, 12:36   #1
Çevrimdışı
Lin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terör örgütü Suriye'de Kürtlerle çatıştı




Suriye'de haraç alma ve çocuk kaçırma olaylarıyla son zamanlarda gündeme gelen terör örgütü PKK, Kürt aşiretleriyle yine çatışmaya girdi. Bir aşiret liderini kaçırmaya çalışan teröristlerden 2'si ölürken, aşiretten bir kişi de yaşamını yitirdi.

Terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'la liderlik kavgasına giren örgütün sözde askeri sorumlusu Fehman Hüseyin'in adamları Suriye'de kan dökmeye devam etti. Ayn El Arap bölgesindeki şiddet eylemlerini tırmandıran teröristler önceki gece, bölgenin önde gelen Ketkan Aşireti'nin lideri Enver Basravi'yi kaçırmaya çalıştı. Amaçlarına ulaşamayan terör örgütü mensupları aşiret mensuplarıyla girdikleri silahlı çatışmada da iki kayıp verdi.

Çatışmalar sırasında Ketkan aşiretinden bir kişi de yaşamını yitirdi.Bu arada Suriyeli güvenlik güçlerinin bir süre önce terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyon kapsamında 11 silahlı adamıyla birlikte yakalandıktan sonra cezaevine konulan örgütün bölge sorumlularından Osman Muhammed Süleyman'ın öldüğü bildirildi.

Hastalığının ağırlaşması sebebiyle tedavi olması için cezaevinden salıverilen Süleyman, iki gün önce eceliyle ölürken, ''Dr.Bahoz'' kod adlı Fehman Hüseyin, yakın adamının ölümünden Suriyeli güvenlik güçlerini sorumlu tuttu. Bir grup teröristi bölgeye gönderdiği kaydedilen terörist Hüseyin'in, adamlarına ''Osman Muhammed Süleyman'ın intikamının alınması'' talimatını verdiği belirtildi.

Suriye'de yaşanan son olayların ardından Ayn Al Arap bölgesinde yaşayan Kürt ailelere baskı yapan terör örgütünün ''bağış'' adı altında haraç istediği bildirildi. Haraç vermeyen ailelere çocuklarının kaçırılması ile göz dağı verildiği, ailelerin tehditler karşısında güvenlik birimlerinden yardım istedikleri vurgulandı.

5 ÖRGÜT MENSUBU TUTUKLANDI

PKK'lı teröristler ile Kürt aileler arasında yaşanan gerginliğin devam ettiği, güvenlik güçlerinin bölgede faaliyet gösteren terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Operasyonlar kapsamında son olarak 5 terör örgütü mensubunun yakalandıktan sonra tutuklandığı kaydedildi.

Geçen ay Ömer Kokuyan'ın elebaşılığını yaptığı bir grup PKK'lı terörist, yörede KDP yanlısı olarak bilinen ve teröristlerin baskılarına boyun
eğmeyen Şeyho Ketkan ve ailesine silahlı saldırıda bulunmuş, çıkan çatışmada Şeyho Ketkan'ın oğlu Alaettin Şeyho Ketkan, teröristlerden ise Ömer Kokuyan'ın kardeşi Bekir Kokuyan ve yeğeni Halil Bekir Kokuyan ölmüştü.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
catisti, kurtlerle, kürtlerle, orgutu, suriyede, teror, terÖr, Örgütü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK Terör örgütü değilmiş! toXic Haber Arşivi 8 26 Nisan 2012 19:20
ABD'den Terör Örgütü PKK'ya Darbe Rüzgar Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 23:44
PKK'ya terör örgütü dedi Julw Haber Arşivi 0 08 Ağustos 2007 04:25