IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2014, 13:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çankaya İçin Başbuğ Planı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbuğ'un CHP ve MHP tarafından aday gösterilip desteklenmesi tartışılıyor.


Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, muhalefet tarafından aday gösterilmesi tartışılıyor.

Cezaevinden 26 ay kalan ve önceki gün tahliye edilen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday gösterilmesi gündeme geldi.

Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Gül ya da Başbakan Erdoğan'ın adaylığına karşılık, Başbuğ'un CHP ve MHP tarafından aday gösterilip desteklenmesi tartışılıyor.

Ancak Başbuğ hakkında, Ergenekon davasından 'Darbeye teşebbüs' iddiasıyla verilmiş müebbet hapis cezası bulunuyor. Bu karar Ağustos ayına kadar Yargıtay tarafından onaylanırsa Başbuğ aday olamayacak. Mahkemenin gerekçeli kararı henüz yazmaması nedeniyle, Yargıtay sürecinin kısa sürede sonuçlanmayacağı ve Anayasa Mahkemesinin Başbuğ'un tahliye kararında 'Yüce Divanı işaret etmesi' dolayısıyla 'Onay' ihtimali zayıf görülüyor. Anayasa'ya göre bir yıl veya daha fazla hapis cezasından hükümlü olanlar, affa uğrasalar bile Cumhurbaşkanı adayı olamıyor.

20 İMZA İLE

Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanı, 40 yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış TBMM üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk vatandaşları arasından seçilecek. 5+5 formülü ile iki kez göreve gelebilecek.

Cumhurbaşkanlığına TBMM üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi için 20 milletvekilinin yazılı teklifi gerekiyor. Son milletvekili seçimlerinde oy oranı yüzde 10 oyu geçen siyasî partiler de (CHP ve MHP) ortak aday gösterebiliyor.

SEÇİM 10 AĞUSTOS GÜNÜ

Yüksek Seçim Kurulu kararı uyarınca Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk tur 10 Ağustos, ikinci tur ise 24 Ağustos günü yapılacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar da ilk kez oy kullanacak ve 31 Temmuz, 01-02-03 Ağustos tarihlerinde oy verilecek.

Anayasa'ya göre ilk turda geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilecek. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, oylamayı izleyen ikinci pazar günü, ikinci oylama yapılacak. Bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy almış bulunan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilecek.

Kaynak: Gazeteport

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbuğ, cankaya, planı, ıçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2012 İçin Türkiye'nin Gizli Planı Violent Haber Arşivi 1 12 Nisan 2012 12:09
İlker Başbuğ (İlker Başbuğ Kimdir? - İlker Başbuğ Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:43
Çankaya Zen İçkiler İçecekler 0 20 Şubat 2012 15:35
Bütçenizi Aşmamak İçin, Alışveriş Planı Çıkartın! Kralice Ah Kadınlar 1 26 Mart 2009 11:14