IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2014, 14:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
O Memurlar İşten Atılacak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özellikle hakim, savcı, kaymakam, müfettiş, denetçi, uzman gibi kariyer mesleklere yapılan alımlar ve özel yarışma sınavı gerektiren mesleklerin bütün boyutuyla incelendiği iddia edildi.


Sabah gazetesinin haberine göre, geriye yönelik olarak 10 yıllık tüm sınavlar, sorular, memuriyete giriş, yükselme ve yabancı seviye tespiti tek tek masaya yatırıldı. Son 10 yılda kamuya yaklaşık 730 bin personel alınırken, MİT'ten Merkez Bankası'na, kamu bankalarından üniversitelere kadar her alanda yapılan hemen her sınava 'paralel yapı'nın el attığı ileri sürüldü.

Merkez Bankası, Ziraat Bankası ve Halkbank, MİT, TSK, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterlikleri mahalli idarelere yapılan alımlarla birlikte bu sayı neredeyse ikiye katlandı. Aynı dönemde sözleşmeli personel sayısında da büyük artış yaşandı. Bu süre içinde yapılan kamuya giriş sınavları geriye dönük tek tek inceleniyor. Kopya çekilen sınavlar iptal edilecek ve bu kararla birlikte paralel yapının listesinden sınav kazananların memuriyeti sona erecek.

BAŞBAKANLIK DA HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "kariyer meslek uygulamalarının incelenmesi" talimatının ardından Başbakanlık da harekete geçti. Paralel yapının özellikle yerleştiği, hâkim-savcı, kaymakam, müfettiş, murakıp, denetçi ve uzman gibi kariyer mesleklerine girişte son sözü Başbakanlık söyleyecek. Erdoğan'ın imzası ile önceki gün yayınlanan genelge ile kariyer personel alımı Başbakanlık iznine bağlandı.

BÜTÜN BOYUTLARIYLA İNCELENİYOR

Özellikle , hâkim, savcı, kaymakam, müfettiş, denetçi, uzman gibi kariyer mesleklere yapılan alımlar ve özel yarışma sınavı gerektiren meslekler bütün boyutuyla inceleniyor. Bu alanlarda yapılan yazılı ve sözlü sınavlar, güvenlik soruşturmaları, yeterlilik sınavları incelenerek ayırımcılığa neden olan kuruluşlar hakkında da soruşturma açılacak. Fırsat eşitliğine aykırı hareket edenler hakkında dava açılacak.

SORULARDA SIZMA VAR MI?

Bu kurumlardaki paralel yapının temizlenmesine yönelik plan kapsamında, son yıllarda yapılan KPSS ve kurum sınavları didik didik taranıyor. Sorularda sızma olup olmadığı, paralel yapıya özel kontenjan ayrılıp ayrılmadığı, mülakatlar öncesindeki özel görevlendirmeler yaşanıp yaşanmadığı ortaya çıkarılıyor. Bankalar ve kritik kurumların bilgi işlem ve personel müdürlükleri yenileniyor. Paralel yapı ile birlikte hareket edip suç işleyenler hakkında dava açılacak.


Kaynak: Sabah

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atılacak, memurlar, İŞten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
48 saatte 100 füze atılacak SeckiN Haber Arşivi 0 29 Ağustos 2013 09:56
Gline, Kline, Zline, yi /at nick şeklinde Kullanarak - Killclones atılacak? sohbetsevgi Unreal IRCd 5 24 Ağustos 2007 09:41