IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2014, 15:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tek İstekleri Aynı Okulda Sınav




Erzurum'da aynı kaderi paylaşan yürüme engelli iki kız kardeşin yaşama azmi ve hayata bağlılıkları görenleri şaşırtıyor.

Açık öğretim lisesinde okuyan engelli kardeşler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde aynı okulda sınava girmek istediklerini söyledi.Erzurum’un Palandöken ilçesinde aileleriyle birlikte yaşayan yürüme engelli kardeşler 26 yaşındaki Betül Polat ve 21 yaşındaki kardeşi Merve Polat, birbirlerine sahip çıkmaları ve azimleriyle kendilerine hayran bırakıyor.





Mutlu bakışları ve gülen yüzleri ile hayata tutunan kardeşlerden Betül Polat, çocukluktan itibaren yakalandığı kas erimesi hastalığından dolayı 26 yıldır yürüyemiyor. 5 yıl sonra dünyaya gelen ve kendisiyle aynı kaderi paylaşan kız kardeşi 21 yaşındaki Merve Polat da ablasıyla birlikte zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. Açık öğretimden liseyi bitirmeye çalışan ve aynı günde farklı okullarda sınava girmek zorunda kalan genç kızlar sınava yetişmekte güçlük çektiklerini ifade ederken, annelerinin aynı anda kendilerini ayrı okullara götürmekte zorlandığını söyledi.




"MERDİVENLERİ ÇIKARKEN DÜŞME TEHLİKESİ GEÇİRİYORUZ"
Abla Betül Polat, eğitimlerinin önündeki engellerin kalkmasını isteyerek, “Engelli olduğum için bazı sorunlarla karşı karşıya kalsam bile liseyi bitirip meslek sahibi olmak istiyorum. Bunlardan birisi okuma hayatımdaki sorunlardır. Okullara sınavlara gittiğimiz zaman bizim sınava gireceğimiz yerler ikinci katta oluyor. Bu yüzden merdivenleri çıkamıyoruz ve düşme tehlikesi geçiriyoruz. Biz artık bu sorunların aşılmasını istiyoruz. Eğer bu sorunlar aşılırsa biz de rahatça okuyabileceğiz. Ben buradan engelli arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Kendimizi eve kapatmayalım, bu konuda insanların bize karşı daha duyarlı olmasını sağlayalım” dedi.


ENGELLİ KARDEŞLERİN TEK İSTEĞİ AYNI OKULDA SINAVA GİREBİLMEK
Fazla bir beklentisi olmadığını belirten Merve, vatandaşların daha bilinçli olmasını isteyerek, “Biz sınava gittiğimizde ablamla ayrı ayrı okullara veriliyoruz. Bu konuda Milli Eğitim yetkililerinden rica ediyoruz; bizi ayrı ayrı okullara vermesinler çünkü bu durumdan dolayı hem biz sorun yaşıyoruz hem de annem aynı anda bizi farklı okullara götüremiyor“ şeklinde konuştu.Anne Nurhan Polat, 26 yıldır iki kızına birden baktığını ve durumlarının zor olmasına rağmen hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi. Anne Polat, "Kızlarım doğumdan sonra ortaya çıkan kas erimesi hastalığından dolayı yürüyemiyor. Kızlarımın bakımları çok zor. Hiçbir zaman onları yalnız bırakmadım" dedi. Durumlarını anlatırken duygulanan anne ve kızları gözyaşlarına hakim olamadı.


İhlas Haber Ajansı

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aynı, okulda, sınav, tek, İstekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okulda Öğretilmeyen Ama Okulda Öğrenilen Bilgiler SeytaninOrkestrasi Komedi ve Mizah 0 08 Haziran 2010 07:19
YGS-LYS-KPSS (Ösym sınav takvimi, başvuru tarihleri ve sınav Ücretleri açıklandı) McKruGer YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 21 Ekim 2009 19:19
Okulda (Okulda iKen) En Sevmediğiniz Ders Hangisi? RoSa Serbest Kürsü 35 09 Haziran 2008 19:09