IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2014, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya'dan Dünyayı Karıştıracak Hamle





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rusya'nın toplu imha silahı sınıfına giren 'Grad' füze sistemlerini Kırım'a aktarmaya hazırlandığı iddia edildi.


İlişkili Haberler
Nostradamus'un Korkutan 2014 Kehaneti
Kiev'de askeri istihbarat toplama çalışmaları yürüten Askeri Politikalar Araştırma Merkezi yöneticisi Dmitriy Timçuk, Rusya'nın Kırım'da çok büyük bir savaşa hazırlandığı iddiasını ortaya attı.

Timçuk, Moskova'nın Kırım yarımadasına toplu imha silahı sınıfına giren “Grad” füze sistemleri aktarmaya hazırlandığını açıkladı.

Ukrayna'daki Unian haber ajansı tarafından aktarılan Timçuk'un tespitlerine göre Rusya yönetimi şu anda Karadeniz kıyısında kendi topraklarındaki Novorosiysk liman şehrinde Kırım'a gönderilmek üzere çok büyük bir askeri birlik hazırlıyor.

Bu askeri beraber bulunan 120 zırhlı vasıta arasında toplu imha silahı sınıfına giren Grad füze sistemlerinin yer aldığı da belirtiliyor.

Alan muharebelerinde düşman birliklerine yaylım füze ateşi açma özelliğine sahip Grad füze sistemi ateşlendikten akabinde 2 kilometre karelik alanda ot bile bırakmıyor.

Araç üzerine mobil füze sistemi olarak bir yerden diğerine nakledilebilen füze rampası, birkaç saniyede düşman mevzileri üzerine 40 adet tahrip gücü yüksek füze fırlatıyor. Grad füze sistemi menzili ise modeline göre 1,6 kilometreden 42 kilometreye kadar değişebiliyor.

Yine Askeri Araştırmalar Merkezi uzmanı Timçuk'un iddiasına göre Rusya sadece Kırım'daki askeri varlığını artırmayı planlamıyor. Ukrayna'ya yakın Moldova ile ihtilaflı Trans-Dniester ayrılıkçı bölgeye de 700 askeri komando timi gönderildiğini söylüyor.

GRAD FÜZESİ NEDİR

Grad füzeleri bir çeşit füze topudur. Bu füzeler 218-240 cm uzunluğunda düz bir namludan oluşuyor. Bu namlunun içine üç kısımdan oluşan füze yerleştiriliyor: 25-30 kg ağırlığında bir başlık, füzeyi yönlendiren gövde ve füzeyi fırlatacak pervane şeklindeki taban. Bazen menzili artırmak için itici bir motor yerleştiriliyor. Bu füzenin çapı çeşidine göre 122 ile 230 mm arasında değişiyor. Füzenin boyu 3 metreye ağırlığı 77 kg’a ulaşıyor.

Bu füzeler ya tekli ya da arabalara sabitlenmiş olarak toplu şekilde kullanılıyorlar. Füzelerin menzili kullanılan çapa göre 18-45 km arasında değişiyor. Parçalayıcı başlık ağırlığı oranında 25 ile 50 km²’lik bir alanı etkileyebiliyor. Ve füze hedefe çarptığı anda patlıyor.

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünyayı, hamle, karıştıracak, rusyadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rusya’dan flaş hamle! MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Mart 2014 22:46
Rusya'dan muhalif hamle! lvntsnmz Haber Arşivi 0 28 Aralık 2012 14:43
Bu dava ortalığı karıştıracak Crips Haber Arşivi 0 03 Eylül 2008 11:48