IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2014, 13:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Berkin Elvan'ın Cenazesi Sonrası Türkiye Karıştı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından yurdun bir çok ilinde gösteri yapıldı. Gösterilere polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Halaskargazi Caddesi'nde toplanan grup, Taksim'e yürümekte ısrar etti. Polis barikatına giden bazı göstericiler panzerlerin üzerine yazı yazmaya çalışınca polis yazı yazan göstericileri uzaklaştırmak istedi. Geri çekilen göstericiler, polise taş atarak saldırdı. Polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

HARBİYE'DE POLİS MÜDAHALESİ!

Müdahale sonrasında Harbiye'ye doğru kaçan göstericilerin önü polis tarafından kesildi. Gruplar ara sokaklara girdi. Polis TOMA'lardan sıktığı tazyikli su ile taş atan gruplara müdahale etti.

PANGALTI'DA POLİS MÜDAHALESİ!

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalıktan büyük bir kısmı Ergenekon Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na gitti. Bir kısmı da yürüyüş korteji Şişli Pangaltı'na ulaşınca dağıldı.

Ancak bir grup Pangaltı ışıklarda bekleyişini sürdürdü. Polis de aynı noktada önlem almıştı. Polis Halaskargazi Caddesi üzerinde TOMA'larla barikat kurup gün boyu önlem almıştı. Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalığın ve polisin bekleyişi yaklaşık 1 saat sürdü. Saat 17:30 sularında grubun içinden bir kaç kişi TOMA'lara tırmanmaya, yazı yazmaya, yanlarında taşıdıkları dövizleri polis araçlarına asmaya başladı.

Polis bir kaç dakika sonra müdahale etti. Önce TOMA'larda tazyikli su sıkıldı. Ardından da Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesi geldi. Grubun içinden polise havai fişek atıldı. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi oldu.

KADIKÖY'DE POLİS MÜDAHALESİ

Akşam saatlerinde Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup sloganlar atarak, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti.

Grup daha sonra barikat kurup ateş yakarak caddeyi trafiğe kapattı. Eylemci grup, ardından AK Parti İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Caddenin bitiminde önlem alan polis, anonslarla gruba "Dağılın" uyarısı yaptı. Gruptakiler uyarıyı dikkate almayıp yürüyüşe devam edince, polis müdahalesi başladı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ederken, gruptakiler de taş atarak karşılık verdi.

Boğa Heykeli önünden İskele Meydanı'na doğru kaçan grup ile polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Atılan gazlardan caddedeki vatandaşlar da etkilenirken, bir kişi kız arkadaşına sarılarak gazdan korumaya çalıştı.

Olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

GÖSTERİCİLER PARA SAYMA MAKİNASI YAKTI

Kurtuluş'ta bir grup gösterici banka şubelerinin camlarını kırdı ve para sayma makinası yaktı. Pangaltı'daki müdahalenin ardından bir grup, Kurtuluş Caddesi'ne yöneldi. Polise havai fişekler atan eylemciler yol üzerindeki banka şubelerine zarar verdi. Bazı bankaların camları tamamen kırıldı. İçeri giren eylemciler para sayma makinasını dışarı çıkarıp yaktı. Polisle eylemciler arasındaki olaylar uzun süre devam etti.

SAKARYA'DA PROTESTOCULARLA KARŞI BİR GRUP ARASINDA KAVGA!

Adapazarı'nda Berkin Elvan için Çark Caddesi'nde yürüyüş yapan gruba bazı gruplar tepki gösterince kavga çıktı.

Tekme tokat birbirlerine giren iki grubu polis güçlükle önledi.

Çark Caddesi'nde akşam saat 19.00 sıralarında toplanan, çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde Berkin Elvan'ın fotoğraflarıyla yürüyüş yaparlarken, yol kenarında bekleyen yaklaşık 50 kişilik grup önce laf atarak tartıştı. Tartışma kısa bir süre sonra önce kavgaya dönüştü ve yumruklaşmalar yaşandı.

Cadde ortasındaki kavgaya polis ekipleri güçlükle müdahale ederken, olaylar sırasında bazı kişilerin bıçak çıkarttıkları görüldü. Çark Caddesi'nin sokak giriş çıkışlarını kapatan polis eylemcilerle ve onlara saldıranlara müdahale etti. Kalabalık grup polis ekiplerinin yaptığı anonsların ardından olay yerinden dağıldı.

GAZDAN VE TAZYİKLİ SUDAN ETKİLENEN EYLEMCİLER "YARDIM EDİİİN" DİYE YARDIM İSTEDİLER

Berkin Elvan'ın cenazesine katılan kalabalık grubun büyük bir kısmı, Ergenekon Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na gitti. Bir kısmı da yürüyüş korteji Şişli Pangaltı'ya ulaşınca dağıldı. Ancak bir grup Pangaltı ışıklarda bekleyişini sürdürdü. Polis de Halaskargazi Caddesi üzerinde TOMA'larla barikat kurup gün boyu önlem almıştı. Taksim yönüne yürüyüşe izin vermedi. Kalabalığın ve polisin karşılıklı bekleyişi yaklaşık 1 saat sürdü.

Saat 17.30 sıralarında grubun içinden birkaç kişi TOMA'lara tırmanmaya, sprey boyayla yazı yazmaya, yanlarında taşıdıkları Berkin Elvan’ın fotoğrafının bulunduğu dövizleri polis araçlarına asmaya başladı. Polis, birkaç dakika sonra müdahale etti. Önce TOMA'lardan grubun üzerine tazyikli su sıkıldı. Ardından da Çevik Kuvvet polisinin gazlı müdahalesi geldi. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi.

Çok sayıda gösterici Cumhuriyet Caddesi üzerindeki 2 katlı bir börekçiye sığındı. Dükkanın içi ve çevresi gaz bulutu içinde kaldı. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis, kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin zaman zaman müdahalesi devam ediyor.

ANTALYA'DA 5 KM BOYUNCA MÜDAHALE!

Antalya'da dün gündüz saatlerde başlayan ve sabaha karşı sona eren eylemler akşam saatlerinde yeniden başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kendilerine taş atan eylemcilere, polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin kullandığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için eylemler sürüyor. Dün gündüz saatlerinde şehrin farklı noktalarında çok sayıda grubun yürüyüşlerinin ardından akşam çıkan olaylar, sabah saatlerine kadar sürdü. Bugün ise akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup uzun süre sloganlar atıp eylemlerini sürdürdü. Polisin TOMA araçlarından yaptığı anonslara rağmen dağılmayan kalabalık, belediye ekiplerinin peyzaj düzenlemesinde kullandığı taşları fırlatmaya başladı. Bunun üzerine biber gazı ve basınçlı suyla müdahale eden polis, grupları farklı noktaları doğru sürdü.

İki gruba ayrılan eylemciler ve polisin müdahalesi 5 kilometre boyunca sürdü. Grubun tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmasıyla geri dönen çevik kuvvet polisi, İstiklal Marşı okuyan eylemcilere müdahale etmedi. Olayların ortasında kalanlar panik yaşarken, eylemcilerin barikat kurmak için kullandığı çöp konteynerleri ve sokak lambaları yollardan kaldırıldı. Eylemcilerin dün olaylarda havai fişek kullanması nedeniyle polis telsizlerinden molotof kokteylleri ve havai fişeklere karşı duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

TUNCELİ KARIŞTI!

Tunceli'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek isteyen gruplar, polisle çatıştı.

Tunceli'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Dersim Demokratik Halklar Dayanışması, yürüyüş düzenledi. Elvan'ın fotoğraflarıyla Cumhuriyet Caddesi'nden Seyit Rıza Parkı'na sloganlar eşliğinde yürüyen grup, tekrar döndükleri Cumhuriyet Caddesi'nde yolu çift taraflı, barikatlar kurarak trafiğe kapattı. Sayıları yaklaşık 3 bin kişiyi bulan grup, daha sonra cadde üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Grup arasında bulunanlar, polis merkezini taş yağmuruna tutup, önlem için bekletilen TOMA ve zırhlı araçlara da molotof kokteyli attılar. Polis, saldırganlara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede cadde savaş alanına dönerken, çevre atılan gaz bombasının dumanları altında kaldı.

AK PARTİ BİNASINA YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE!

Mersin'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek isteyen grup, Ak Parti Yeni Şehir ilçesi binasına yürümek isteyince polis gruba müdahale etti.

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için saat 19.00 sıralarında ellerinde dövizlerle Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Ak Parti Yenişehir İlçe Binasına doğru yürüyüşe geçti. Önlerinde büyük bir 'Hükümet istifa' pankartı açarak yürüyen grubun önü Ak Parti binasının bulunduğu İnönü Bulvarı girişinde polis tarafından kesildi. Polis araçlarından yapılan eylemin kanunsuz olduğu ve dağılmaları konusunda sürekli anonslar yapıldı.

Grup, polisin dağılın uyarılarına havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Grup, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e gelişi ile ilgili üzerinde fotoğrafının olduğu bilbordu ve çevredeki iş yerlerinin tabelalarını söküp çöp konteynırları ile yola barikat kurdu. Polis, TOMA'lardan tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle gruba müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçarken bazı göstericilerin gözaltına alındığı görüldü.

Polisin müdahalesinin ardından barikatın arka tarafında tekrar bir araya gelen grubun 'Biji serok Apo' sloganları atmaları dikkat çekti.


Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
berkin, cenazesi, elvanın, karıştı, sonrası, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Berkin Elvan'ı kaybettik yaSmin Haber Arşivi 43 15 Mart 2014 09:54
TÜSİAD'dan Berkin Elvan İçin Başsağlığı Mesajı Rhytia Haber Arşivi 0 12 Mart 2014 19:17
Gündem : Berkin ELVAN Gurkan Serbest Kürsü 0 12 Mart 2014 18:41
Berkin Elvan protestosuna müdahale AngeL Haber Arşivi 0 16 Kasım 2013 23:59