IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2014, 10:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burak Can son olsun




Beyoğlu'nda başından silahla vurulan genç uğurlanırken baba "Benim canım yandı, yarın da başkalarının yanar, yazık" dedi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İstanbul Beyoğlu’nda önceki akşam hayatını kaybeden 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu dün toprağa verilmek üzere memleketi Giresun’a gönderilirken, Kasımpaşa gergin bir gün geçirdi. Binlerce kişi cinayeti protesto için yürüyüş yaptı.
Berkin Elvan’ın cenazesi dolayısıyla önceki gün yapılan yürüyüşe katılan kalabalık grubun Okmeydanı’na dönüşünde iddiaya göre mahalledeki bazı kişilerle tartışma çıktı. Bu sırada silah sesleri duyuldu. Yürüyüşe katılan gruplarla sürtüşmeye giren kişilerin arasında bulunduğu öğrenilen üç kişi kurşunla yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetti. Diğer iki yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Olayın ardından saldırıya tepki gösteren bazı gruplar mahallede toplanmaya başladı. Fetihtepe Mahallesi Fatih Sultan Caddesi’nde toplanan grupların tekbir getirdiği, bazı kişilerin sopa taşıdıkları görüldü. Gruplar arasındaki gerginlik gece boyunca sürdü. Mahalleye polis sevk edildi.
İstanbul Valiliği de iki grup arasında tansiyonun yükselmesine neden olan olayla ilgili açıklama yaparak “Saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda, 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiştir” dedi.

Elektrikler kesikti
Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu da cenazenin getirildiği Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere konuştu: “Akşam yemek yedik. Ben 'Çıkıyorum' dedim. Benden sonra annesine 'Dışarı çıkıyorum' demiş. Annesi de ‘Dışarıda olaylar var, çıkma’ demiş. Benim evim ana caddeye yakın. Bizim olduğumuz muhitte olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların kaynağının olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar da sönük. Saat 6'da ışıkları söndürdüler. Bunlar da üç arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Onlar, onların üzerine geliyor. Çocuğun eve gelip, dışarıya çıkıp hadisenin olması hepsi 10 dakika. Kurşun eylemcilerden gelmiş.
[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]"‘Bedava ölüm, bedava’[/COLOR]
"Kavga yaşanmış mı?" sorusuna baba Karamanoğlu, "Hayır bzimkiler sadece onlara bakıyor. Karanlık tabii. Zifiri karanlık. Mermi geliyor, olduğu yere yıkılıyor. Bedava ölüm, bedava. Bir mağazada çalışıyordu. Üç ay oldu askerden geleli. Benim sağla, solla ilgim yok. Biz hep Türk milletiyiz. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yarın başkasının canı yanar. Yazık, günah bu millete, gençlere" diye cevap verdi.
[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]‘Başka ölümler olmasın’[/COLOR]
Burak Can Karamanoğlu'nun akrabası Dursun Eker ise "Olay, Berkin'in cenazesine katılan grupların dağılıp, Okmeydanı'nda taşkınlık yapması ve o sırada tesadüfen bu gençlerle karşılaşması. Başka vefatlar olmasın, başka canlar yanmasın” dedi. Burak Can'la birlikte köy derneğinde oturduklarını ve gelen telefon üzerine dışarı çıktıklarını söyleyen arkadaşı Bilal Gülep de "Yaklaşık yarım saat önce elektrikler kesilmişti" dedi.
[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]Kasımpaşa’da yürüyüş[/COLOR]
Karamanoğlu’nun cenazesi helallik alınması için evinin önüne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut, helallik alınmasının ardından Fatih Sultan Konak Camii’ne götürüldü. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Kasımpaşa’da protesto yürüyüşü yapan kitlenin “Berkin Berkin dediniz, Burak Can’ı yediniz” sloganı atması dikkat çekti. Burak Can Karamanoğlu’nun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Giresun'un Alucra ilçesine gönderildi.
[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]Provokasyon kuşkusu[/COLOR]

Olayla ilgili provokasyon savları da araştırılıyor. Olay gecesi “ PKK ’lılar geliyor” söylentisi yayılarak tekbirler eşliğinde Kasımpaşa 1453 grubuna yakın kişilerin sokağa çekildiği ve iki grup arasında çatışma zemini yaratıldığı iddialar arasında.
Mermi 9 mm’lik silahtan

Burak Can Karamanoğlu'nun otopsi işlemleri tamamlandı. Aile yakınlarından Dursun Eker, Adli Tıp Kurumu raporunda, Burak Can Karamanoğlu'nun 9 mm. çapındaki silahtan çıkan bir merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği bilgisinin yer aldığını söyledi. Rapora göre Karamanoğlu'nun başında ve yüzünde çeşitli yaralanmalar da bulunduğunu belirten Eker, raporda bu yaraların düşmeye bağlı olduğunun belirtildiğini ifade etti.

[COLOR="rgb(139, 0, 0)"]DHKP-C üstlendi...[/COLOR]

Bir internet sitesinde DHKP-C adına yapılan açıklamayla saldırı üstlenildi. 3 seçim bürosunun yakılarak tahrip edildiği belirtilen açıklamada, “Bunun ardından eli sopalı, satırlı çeteler halka saldırdı. Cepheliler bu saldırı karşısında silahlanarak karşılık verdi. Çıkan çatışmada sivil faşistlerden 1’i öldü.” İstanbul Başsavcılığı ise soruşturma başlattı. Savcılık provokasyon ihtimalini de araştırıyor.
‘Ülkücülerle ilgisi yok’

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı, olayın kendileriyle ilgisi olmadığını belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada "Sosyal medyada, olayda hayatını kaybeden Kahramanoğlu'nun Ülkü Ocakları'na mensup olduğu iddia edilmiştir. Merhum Burak Can Kahramanoğlu'nun eylemcilerle çatışan, AKP 'nin hegemonyası altındaki ‘Kasımpaşa 1453’ grubunun bir mensubu olduğu bilinmektedir" denildi.
AA/DHA

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
burak, olsun, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Arabam olsun Vosvos olsun diyenlere ;) Düş Otomobil Haberleri 38 11 Nisan 2015 21:03
İrem Derici - Sevgi Olsun Taştan Olsun Şarkı Sözleri Violent H, I, İ, J, K, L 0 01 Kasım 2013 09:43
Burak Serdar Şanal Kimdir - Burak Serdar Şanal Biyografisi Liaaa Oyuncular / Yönetmenler 0 13 Ekim 2012 13:33
Bİr Nefeslİk Ömrüm Olsun Sende...Sadece Bir Hasretlik Yerim Olsun Yüreğinde... PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 16 Kasım 2011 15:25
Göğsünüz nasıl olursa olsun sizin havanız yerinde olsun YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 13 Eylül 2009 04:44