IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2014, 09:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır Bakanlar Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı




Mısır'ın El-Kalyubiye kentinde, güvenlik kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 6 askerin hayatını kaybetmesi üzerine Mısır Bakanlar Kurulu başkent Kahire'de olağanüstü toplantı düzenledi.
Terörle yüzleşmek ve acil eylem planını tartışmak için 5 saat süren Bakanlar Kurulu, Başbakan İbrahim Mihlib başkanlığında acil toplandı. Toplantıda "terörle mücadele etme" kararı çıktı.

Savunma Bakanı Mareşal Abdulfettah es-Sisi ve diğer ilgili bakanların tamamının yanı sıra emniyet ve güvenlik birimlerinin üst düzey yetkililerinde toplantıya katıldığı bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Hani Salah, ülkede artan şiddet olayları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Salah, hukukun üstünlüğünü koruyarak terörle mücadele edeceklerini vurguladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride ise terör ve şiddete karşı kararlı ve caydırıcı tedbirlerin alınacağı, bunlara asla müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.

Bildiride, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden azledilmesinden sonra (30 Haziran) meydana gelen şiddet olaylarında 250 polis ve askerin ölmesinden sorumlu tutulan terör örgütlerine yönelik şiddetli yaptırımların olacağı belirtildi.

Terörle mücadeye eylem planının gecikme olmaksızın hemen devreye gireceğine değinilen bildiride, anayasada açıkça belirtilen, terör ve olağan dışı hallerde asker ve polise özel yetki ve terör suçlularının askeri mahkemede yargılanmasına onay veren 204. Madde'nin hiç tereddüt edilmeksizin uygulanacağı aktarıldı.

Bildiride, şunlar kaydedildi:

"Devletin güvenliğini tehlikeye atan ve terörist faaliyetler içinde bulunan unsurlara yönelik her türlü tedbirler alınacak. Ülkenin giriş kapıları, şehirlerin giriş ve çıkışları ile birlikte kent merkezlerinde polis ve asker, gerekli gördüğü her yerde sıkı denetim yapabilecek. Halkın güvenliği için her türlü tedbir alyınacak."

Bildiride, bazı sendikalar tarafından değişik fabrikalarda devam etirilen grevlerin, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlar göz önüne alınarak bitirilmesi de istendi. - Kahire

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanlar, kurulunun, mısır, olağanüstü, toplantısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakanlar Kurulu ve Başbakanlık Liaaa AÖF 0 28 Nisan 2012 19:17