IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2014, 14:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çanakkale Savaşı Canlandırıldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbulluların gurur duyacağı bir eser olarak inşa edilen "Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi"nin hizmete sunulduğu Bağcılar'da kurulan Çanakkale Platosu'nda savaş sırasında yaşananlar birebir canlandırılıyor.


Sabah namazıyla birlikte Mehmetçiklerin Çanakkale’ye uğurlanması ve şiddetli çarpışmalar sırasında yaralanan askerlerimizi yine yaralı bir doktorun tedavi etmeye çalışması da oyunda yer alıyor.

Bağcılarlılar, her gün 11.00 ile 19.00 saatleri Bağcılar Meydanı’nda usta tiyatrocuların sergiledikleri oyunları nefeslerini tutarak izliyorlar.

Dünya tarihinin seyrini değiştiren askerlerimizin yedi düvele karşı savaşarak elde ettiği Çanakkale Zaferi’nun gururu Bağcılar ilçesine kazandırılan eserlerle yeniden yaşatılıyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katıldığı törenle hizmete açılan “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi”ni ziyaret eden ilçe sakinleri Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nda sergilenen tiyatro oyunuyla Çanakkale Zaferi’nin ruhunu yeniden yaşıyorlar.

Sarıkamış Muharebelerinde, Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için önemli etkinliklere imza atan Bağcılar Belediyesi anlamlı projeleri hizmete sunuyor.Bu kapsamda ülkemizde bir ilk olarak inşa edilen Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi 15 Mart Cumartesi günü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katıldığı törenle hizmete sunuldu. Yine aynı gün Bakan Yılmaz, Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nun açılışını yaptı.

ÇANAKKALE PLATOSU:

Çanakkale Platosu 4 yıldır Bağcılar Meydanı’nda kuruldu. Çanakkale Savaşı sırasında yaşananların birebir canlandırıldığı Çanakkale Plato’su 200 ton topraktan oluşturuldu. Savaş sırasındaki gibi siperler arası 6 metreden oluşturuldu. Platodaki tiyatro oyununda temsili olarak toplar, tüfekler ve atlar da kullanılıyor. Platodaki tiyatro oyunu 11.00 ile 19.00 saatleri sergileniyor.

Ahmet Yenilmez Tiyatrosu oyuncularının canlandırdığı “Kınalı Kuzular” adlı oyunda savaşın en şiddetli anlarında bile doktorun, kendisi yaralı olduğu halde yaralı Mehmetçikleri tedavi etmeye çalışması anlatılıyor. Yine oyuncular Çanakkale Savaşı için asker uğurlamasını da mizansen olarak canlandırıyorlar. Çanakkale Türküleri’nin de seslendirildiği Plato’da 19 Mart akşamı kapanış töreninde Şükrüye Tutkun kahramanlık türküleri okuyacak.

Yine açılış günü olduğu gibi kapanış programında da Bağcılarlılara 1500 kap hoşaf ile Çanakkale’deki savaş sırasında Mehmetçiklerin beslendiği buğday ekmeği ikram edilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


“ÇANAKKALE’Yİ İLÇEMİZE GETİRDİK”

Çanakkale Savaşlarının 99. yılında anlamlı bir açılış yaptıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Çanakkale ruhunu Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’nde yaşatacaklarını anlattı. Çanakkale’nin düşmana bile savaşta insanlık dersi verilen yerin adı olduğunu anlatan Çağırıcı, askerlerimizin yaralı düşman askerine bile yardım ettiğini söyledi.

Çağırıcı şöyle konuştu:

“Çanakkale’yi görmeyen kalmasın, dedik her yıl 12.500 hemşehrimizi Çanakkale’ye taşıdık. İlçe sakinlerimizin 150 bini Çanakkale’yi gördü. ‘Çanakkale’ye gidemiyorsak Çanakkale’yi ilçemize getiririz’ dedik. Bağcılar Meydan’da Çanakkale Platosu’nu yaptık.”

Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
canakkale, canlandırıldı, savaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale Savaşı. viruS Atatürk Köşesi 0 24 Ağustos 2006 11:12