IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2014, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Felaketi Anlatacak Kelime Kalmadı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Suriye'de yaşanan felaketi anlatmak için kullanacak kelime kalmadı" dedi.


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Suriye'deki son gelişmeler ve Cenevre-2 görüşmelerinin geleceğine ilişkin BM Genel Kurulu'nda düzenlenen gayrı resmi toplantıda bilgi verdiler.

Daha önce basına açık yapılması planlanan ancak son anda kapalı oturuma dönüşen toplantıda konuşan Genel Sekreter Ban, "BM Güvenlik Konseyi ile BM Genel Kurulu'nun gözleri önünde Suriye'de yüzbinlerce hayat söndü. Milyonlarca Suriyeli şiddetten kaçmaya zorlandı. Şehirler ve köyler yerle bir edildi. Dünya kültür mirasları büyük tehdit altında" dedi.

Ülkede ayrım gözetmeden yapılan saldırılar ve ağır silahlarla yapılan bombalamaların sivil kayıpları artırdığını vurgulayan Ban, "Krize askeri unsurlarla çözüm bulunacağına inananlar siyasi çözümü daha da ulaşılmaz kılıyorlar" diye konuştu.

Cenevre-3 konferansının toplanması gerektiği haberlerini de değerlendiren Ban, "Daha kaç konferans toplamamız gerekiyor? Savaş nedeniyle oluşan can kayıplarını bildirmek için daha kaç konuşma yapmalıyız? Suriye'de yaşanan felaketi anlatacak kelime kalmadı. Uluslararası toplum ne zaman bahaneleri tüketecek ve bu krizi sonlandırmak için harekete geçecek?" diye sordu.

"ESAD ADAY OLURSA SÜREÇ ZORA GİRER"

Ban, toplantının ardından dışarıda bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genel Sekreter, Suriye'de seçim tarihinin Temmuz olarak belirlendiğinin ve İbrahimi'nin "seçimlerin gerçekleşmesinin siyasi diyaloğu tamamen imkansız hale getireceği" açıklamasının hatırlatılması üzerine her ülkenin kendi prosedürü içinde seçimlerini gerçekleştirebileceğini söyledi.

Ancak Suriye'deki müzakerelerin geçiş hükümeti kurulması temelinde olduğunu vurgulayan Ban, "Suriye'deki seçimlerde kimlerin aday olacağı önem taşıyor. Eğer Beşşar Esed seçimlerde aday olursa Cenevre sürecinin ileriye gitmesi ve geçiş hükümeti kurulması çalışmaları çok zorlaşır" dedi.

SURİYE ELÇİSİ BASIN MENSUPLARINI AZARLADI

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, toplantının devam ettiği sırada salondan ayrılarak BM Genel Sekreteri'nin basın açıklaması için hazırlanan kürsüye gelerek açıklama yaptı. İçerideki konuşmalarda hiç terörden söz edilmediğini savunan Caferi, BM'yi Suriye konusunda tarafsız olmamakla suçladı.

Uzun süren konuşması sırasında gazetecilerin Suriye'deki seçimleri sormak istemesine sinirlenen Caferi, gazetecileri azarlayarak "Bu benim basın toplantım. Dinlemek istemeyen gitsin" dedi.

Gazetecilerin, konuştuğu kürsünün Genel Sekreter için hazırlandığını ve platformun Ban Ki-mun'a ait olduğunu söylemelerine rağmen konuşmasını sürdüren Caferi, AP muhabirinin sorusuna da "Sen daha buradan ayrılmadın mı?" diye karşılık verdi.
Haber365

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlatacak, felaketi, kalmadı, kelime


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O ses kayıtları kelime kelime analiz edildi Amelia Haber Arşivi 0 25 Şubat 2014 17:16
Cs 1.6 linux kurulumunu anlatacak? Neo Counter Strike Online - CS GO 6 23 Temmuz 2012 14:58
Anlatacak Şeyim Yok! Thetis Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2012 18:01
Anlatacak çok şeyleri var! pyracantha Haber Arşivi 0 09 Aralık 2010 20:02