IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2014, 12:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye'deki Kimyasallar İngiltere'de Yakılacak




İngiltere, iç savaşın üzerinden 3 yıl geçen Suriye'deki kimyasal silahların imha edilmesine yardım etmeye hazırlanıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Suriye'deki iç savaşın üçüncü yılı geride kalırken, İngiltere bu ülkedeki kimyasal silahların imha edilmesine yardım etmeye hazırlanıyor.

Suriye'de bin 300 tonluk kimyasal silahın yapımında kullanılan maddelerin 150 tonu, İngiltere'nin kuzeybatısındaki Cheshire bölgesindeki bir tesiste yüksek ısı kullanılarak yakılacak. Fransız şirketi "Veolia" tarafından işletilen tesiste yürütülecek imha sürecine ilişkin şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de imhası planlanan kimyasalların eczacılık ve diğer sektörlerde düzenli olarak kullanılan kimyasal maddelerden farklı olmadığını ve imha sürecinde rutin işlemler yürütüleceği bilgisi yer alıyor.

Endüstriyel sınıfa dahil 150 ton kimyasal maddenin deniz yoluyla İngiltere'ye ulaşmasının ardından kara yoluyla Cheshire'deki Ellesmere limanı yakınında bulunan tesise getirileceğini anlatan Veolia şirketi yetkilileri, stokun sevkiyatında yaşanacak muhtemel gecikmeler nedeniyle kimyasal maddelerin İngiltere'ye nisan ya da mayıs ayında gelmesini öngörüyor. Tesise gelmesi beklenen maddenin kloramin ailesine dahil olduğu ve katı formda olacağını belirten Veolia şirketi, kimyasalların 1,150 derecede yakılacağını kaydetti.

İMHA EDİLECEK KİMYASALLAR, SİNİR GAZININ ANA MADDESİ

İmha sürecinin 2 hafta sürmesi beklenen kimyasal maddeler, sinir gazının yapımında kullanılan ana maddeyi oluşturuyor. Bu nedenle İngiltere'de, kimyasalların çevreye zarar verebileceği yönünde tartışmalar yaşanıyor. Ancak Veolia şirketi, kimyasalların imhasının çevreye ya da bölgede yaşayanlara herhangi bir zarar vermeyeceğini vurguluyor. Veolia İcra Direktörü David Lusher konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kimyasalların tesise her zaman gelen kimyasallardan farklı olmadığını belirterek, "Bu tesis her yıl 100 bin ton maddeyi işlemden geçirerek yerel endüstrileri destekliyor. 100 bin tonun yanında 150 tondan bahsediyoruz. Maddesel olarak hiçbir fark yok. Tek fark bu maddelerin uluslararası profile sahip olması" diye konuştu.

GERİYE SADECE KARBONDİOKSİT VE SU KALACAK

Veolia, İngiltere'deki tesisinde gerçekleşecek imha sürecinin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) tarafından izleneceğini belirtirken, iki hafta sürecek imha işlemi sonunda geriye sadece karbondioksit ve suyun kalacağını bildirdi. Danimarka ve Norveç gemileri Ark Futura ve Taiko, 7 Ocak'tan beri kimyasal silahları Suriye'nin Lazkiye limanı üzerinden ülke topraklarından çıkarıyor.Kimyasal silahların en tehlikeli bölümünü oluşturan hardal ve sinir gazı türevlerinin ise Akdeniz'deki uluslararası sularda Amerikan bandıralı Cape Ray gemisinde imha edilmesi planlanıyor.
Haberler.Com


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kimyasallar, suriyedeki, yakılacak, İngilterede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PS4 İngiltere'deki Mağazalarda Tükendi RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 2 02 Aralık 2013 19:20
İngiltere Suriye Büyükelçisini çağırdı PassioN Haber Arşivi 0 06 Şubat 2012 20:15
ABD ve İngiltere Suriye'yi vuracak mı? Soul Haber Arşivi 1 26 Nisan 2011 14:15
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54