IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2014, 10:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paralel yapıya tokat Erdoğan'a güvenoyu




Sonucu merakla beklenen 30 Mart yerel seçimlerinde sandıktan Erdoğan'a güvenoyu çıktı. Millet kirli ittifaka şamar attı. Gülen ile ittifak CHP'ye yaramadı AK Parti, 2009 yerel seçimlerine göre oylarını 7 puan artırarak yüzde 47 oranına ulaştı. AK Parti seçimden 22'si büyükşehir, toplam 50 ilde zaferle çıktı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

17 ve 25 Aralık darbe girişimleri, seçmene kurulan kumpas, küresel senaryolar ve illegal kayıtlar 30 Mart'ta sandığa gömüldü. Sonucu merakla beklenen 30 Mart yerel seçimlerinde sandıktan Erdoğan'a güvenoyu çıktı. Millet kirli ittifaka şamar attı. Gülen ile ittifak CHP'ye yaramadı. MHP oylarını korurken BDP ise umduğunu bulamadı. Erdoğan 2002'den bu yana girdiği üç genel seçim, üç yerel seçim ve iki referandumdan da zaferle çıkarak erişilmesi zor bir rekora imza attı.

ERDOĞAN'IN SEKİZİNCİ ZAFERİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Yeni Türkiye'nin İstiklal mücadelesi" olarak tanımladığı yerel seçimler tarihi sonuçlara sahne oldu. Erdoğan'ın yerel seçimleri "güvenoylamasına" dönüştürme stratejisi sandıkta beklenen karşılığı buldu. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 38,8 oy alan AK Parti, bu kez oylarını sekiz puan artırdı. Böylece Haziran 2011 genel seçimlerindeki oy oranı korunurken AK Parti iddiaların aksine yerel seçimde oy kaybına uğramadı. Erdoğan'ın 30 ili büyükşehir kapsamına alması AK Parti'ye yaradı. Seçmenin yüzde 75'inin yaşadığı 30 büyükşehirde gerek kent merkezleri gerekse çevre ilçelerden AK Parti'ye oy yağdı.

BÜYÜKŞEHİRLERDE BÜYÜK FARK
Sonucu merakla beklenen yerel seçimlerde zafer, 22'si büyükşehir olmak üzere 50 ilde birinci parti olan AK Parti'nin oldu. Büyükşehirlerde seçim AK Parti'nin ezici üstünlüğü ile sonuçlandı. Türkiye'deki 30 büyükşehirden 22'sini AK Parti aldı. CHP 5, MHP 2, BDP ise 1 başkan çıkardı. Haber yayına hazırlandığı sıralarda AK Parti'nin önde olduğu büyükşehir belediyeleri: İstanbul, Konya, Kayseri, Samsun, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Kocaeli, Sakarya, Şanlıurfa, Balıkesir, Hatay, Manisa, Kahramanmaraş, Denizli, Malatya, Trabzon, Ordu... CHP İzmir, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, Muğla'da önde giderken; MHP Adana, ve Mersin'de başarı gösterdi. BDP ise büyükşehir belediyelerinde Gültan Kışanak ile sadece Diyarbakır'ı aldı. Mardin'de ise bağımsız olarak seçime giren Ahmet Türk büyük farkla seçimi kazandı.

YENİ ALINAN KENTLER
2012'de büyükşehir olan 14 ilden Tekirdağ, Muğla ve Aydın'da CHP önde giderken, Şanlıurfa, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Denizli, Malatya, Trabzon, Ordu, ipi AK Parti göğüsledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni bir önceki seçimde Ahmet Fakıbaba bağımsız kazanırken, bu kez AK Parti kazandı. AK Parti, yeni büyükşehirlerden Balıkesir'i ise MHP'den, Ordu'yu DSP'den aldı. CHP ise, 2004 ve 2009 seçimlerinde kazandığı Mersin'i MHP'ye kaptırdı.

51 İLDEN 30'U AK PARTİ'DE

AK Parti, büyükşehirler dışındaki 51 ilin büyük bölümünde birinci parti oldu. Haber yayına hazırlanırken Anadolu Ajansı'nın verilerini göre Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Ardahan, Kilis ve Düzce'de AK Parti il belediye başkanlıklarını kazandı.

6 İLDE BÜYÜ K ÇEKİŞME

Sayfalarımızın baskıya hazırlandığı dakikalarda Ankara, Antalya, Hatay ve Yalova'da oy oranları başabaş olan AK Parti ve CHP arasında büyük çekişme yaşınıyordu. Ağrı'da AK Parti ile BDP, Iğdır'da ise MHP ile BDP arasındaki yarış sürmekteydi.

AK PARTİ REKOR KIRDI

AK Parti bugüne kadar yapılan yerel seçimlerdeki en yüksek oyunu alarak kendi rekorunu kırdı. İlk yerel seçim sınavını 2004 yılında veren AK Parti yüzde 40.2 gibi yüksek oy alarak birinci parti oldu. 2009'da yapılan yerel seçimlerde ise oyu iki puan düşmesine rağmen AK Parti yine sandıktan birinci parti olarak çıkmayı başarmıştı. AK Parti, dünkü seçimlerde ise oy oranını yüzde 47'e çıkararak büyük bir zafer kazandı.

KISIKLI'DA SEVGİ GÖSTERİSİ
İlk seçim sonuçlarının alındığı saatlerde bir grup vatandaş Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki konutunun yakınlarında toplanarak sevinç gösterisinde bulundu. Topluluk "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atarken 20.15 sıralarında konutundan makam aracıyla çıkan Erdoğan, topluluğu görünce aracından indi ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. "Rabia" işareti yapan Erdoğan, uçakla Ankara'ya geçti.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğana, güvenoyu, paralel, tokat, yapıya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paralel yapıya karşı topyekûn mücadele yaSmin Haber Arşivi 0 01 Mart 2014 05:31
Gölbaşı'nda Kaçak Yapıya İzin Yok aLya Haber Arşivi 0 28 Ekim 2011 11:24