IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2014, 08:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Daha atacağımız adımlar var"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Atalay, SETA DC'nin 4’üncü yıllık konferansında konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’de inşa halinde bir demokrasinin olduğunu belirterek, “İnce ince dokuyarak, safha safha, sabırla çalışmaları sürdürüyoruz. AK Parti olarak biz önümüzdeki yıllarda daha hükümetteyiz, iktidardayız. Daha atacağımız adımlar var, planlarımız var. Bazen küçük sapmalar oluyor, olabilir veya öyle algılanıyor olabilir” dedi.

Atalay, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi’nin (SETA DC) 4’üncü yıllık konferansında konuştu.

AK Parti hükümetiyle ilgili geçmişe dönük bilgiler paylaşan Atalay, göreve geldikleri 2002’den itibaren Türkiye’yi normalleştirmek için harekete geçtiklerini söyledi. Hükümetin, yaptığı ilk kabine toplantısından sonra olağanüstü hali kaldırdığını hatırlatan Atalay, demokrasi ve insan haklarının güçlendirilmesi açısından 2002-2014’ün çok önemli bir zaman dilimi olduğunu aktardı.

“Demokratikleşmeyi en önemli misyon gibi gören partiyiz” diyen Atalay, sivilleşmenin en önemli hedeflerinden biri, birey özgürlüğü ve insan haklarının diğer önemli meseleleri olduğunu anlattı.

Atalay, AB müzakere sürecinin söz konusu demokratikleşme adımlarında büyük katkı sağladığına değinerek, AK Parti hükümetinin AB müzakere sürecinde yürüttüğü çalışmalardan söz etti. Atalay, “O müzakere süreci, Kopenhag Kriterleri bizim için çok önemli oldu. AB süreci olmasaydı Türkiye’de bugünkü demokratikleşme adımlarını atamazdık. Bunu hepimiz biliyoruz. Bizim için hala önemlidir. Bu yıl AB sürecini hızlandırma yönünde yeni adımlar atıyoruz” ifadesini kullandı.

Çözüm sürecinde diyaloglar verimli şekilde devam ediyor

"Çözüm süreci"ne değinen Atalay, sürecin 2009’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’daki konuşması ve demokratik açılımla başladığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Bizzat devletin unsurlarının terör unsurlarıyla terörün lider kadrolarıyla görüşerek terörü bitirme yönünde bir çalışmadır bu. Terörü bitirerek, şiddeti bitirerek, siyasetin içine çekme ve siyaset yoluyla bütün sorunların görüşülmesi ve çözümün sağlanması yönünde bir çabadır.

Diyaloglar verimli şekilde gidiyor. Bir aksaklık yok, bir sorun yok. Tabii bu tür süreç daima iniş çıkışlar yaşar. Karşılıklı beklentiler olabilir, bazen hızlı beklentiler olabilir, bazen yerine getiremeyebilir. O tür iniş çıkışlar olmakla birlikte süreç verimli şekilde gidiyor. Mekanizmalar yürüyor. Biz, orada hükümet olarak çok kararlıyız. Hükümetimizin önündeki en önemli dosyalardan biri şu anda. Özellikle seçim sonrası üzerinde yoğunlaştığımız bir dosya”.

Türkiye İslam dünyasında ayrıcalığa sahiptir

Atalay, hükümetleri döneminde dini özgürlükler ve inançlarla ilgili de çok önemli adımlar atıldığını vurguladı. Sadece azınlıkların, gayrimüslimlerin değil, Müslümanlarla ilgili de çok sıkıntıların bulunduğunu dile getiren Atalay, “Şu anda Türkiye’de resmi eğitimin içinde hem dini eğitim veriliyor hem her inançtan insanlar istediği gibi yaşayabiliyor. Bütün sınırlar kaldırıldı ve berrak bir dini hayat yaşanıyor. Türkiye o konuda İslam dünyasında ayrıcalığa sahiptir. O konuda böyle bilinmez yapılar içinde değil, çok açık bir İslam yaşanır. Bu, birçok İslam ülkesinde olduğu gibi radikalleşmelerin de önüne geçen bir sistemdir. Türkiye’de bizim dönenimiz radikal İslami yaklaşımları bir anlamda önlemiştir de diyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin demokratikleşme ve özgürlükler alanında çalışmalarını ara vermeden sürdüreceğini belirten Atalay, şunları kaydetti:

“Biz, inşa halinde bir demokrasiyiz, onu kabul ediyoruz. Daha atacağımız adımlar var. İnce ince dokuyarak, safha safha, sabırla bu çalışmaları sürdürüyoruz. AK Parti olarak biz, önümüzdeki yıllarda daha hükümetteyiz, iktidardayız. Daha atacağımız adımlar var, planlarımız var. Bazen küçük sapmalar oluyor, olabilir veya öyle algılanıyor olabilir ama bizim genel niyetimiz temel misyonunuz doğrultusundadır. Türkiye’nin demokratikleşmesi, açık bir toplum olması, her açıdan bireyin güven, güvence içinde özgürlüğü hedeflerimizdir.”

(trthaber)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
daha atacağımız adımlar var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık