IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeL

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2014, 11:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ukrayna alev alev




Ukrayna hükümeti Rus ayrılıkçıların elindeki Slavyansk’a operasyon başlatırken ayrılıkçılar üç helikopter düşürdü. Odessa’da ise Kiev yanlıları, Rus yanlılarının işgal ettiği sendika binasını ateşe verdi, 38 kişi yaşamını yitirdi.

AVRUPA’da bir iç savaş tehdidi artıyor. Ukrayna’da Rusların çoğunlukta bulunduğu doğu ve güney illerindeki çatışmalarda dün onlarca kişi öldü. Kiev hükümetinin Rusya yanlılarının elinde bulunan Slavyansk’a harekâtbaşlatmasıyla gerilim tekrar yükseldi. Rusya yanlıları kentin girişine barikat kurdu. Yerden atılan güdümlü füzelere sahip milisler, üç Ukrayna helikopterini düşürdü. Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, operasyonda iki helikopter pilotunun öldüğünü doğruladı. Ayrılıkçılar ise üçüncü pilotun esir alındığını açıkladı. Slavyansk’da dün en az 5 kişi öldü,15 kişi yaralandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, helikopterleri düşüren 4 kişinin yakalandığını duyurdu. Bakanlığın dağıttığı görüntülerde başlarına çuval geçirilmiş dört kişinin yere yatırıldığı görüldü. Rusya yanlıları bu iddiayı yalanladı. Ayrılıkçıların alıkoyduğu 7AGİT gözlemcisi Slavyansk’ın dışında bir bölgeye götürüldü.

ODESSA’DA KUNDAKLAMA

Ukrayna’nın doğusunda Slavyank kasabasında güvenlik güçleriyle Rusya yanlıları arasında çatışmalar devam ederken, iç savaşın ateşi ülkenin güneyindeki liman kenti Odessa’ya sıçradı. Haftalardır diken üzerindeki kentte Rusya yanlısı gruplarla Ukrayna’nın bütünlüğünü savunanlar arasındaki ilk kez çatışma çıkarken, kan aktı.

Rusya yanlısı bir aktivist, silahını Kiev yanlılarına doğru böyle yöneltti.

Gündüz saatlerinde karşılıklı gösterilerle artan gerilim öğleden sonra çatışmaya döndü. Sayıları 3 bin kadar olduğu tahmin edilen Ukrayna yanlıları ile Rusya yanlıları arasında kentin en büyük meydanında molotof kokteyli, ses bombası, taş ve sopaların kullanıldığı bir kavga çıktı. Çatışma sırasında Rusya yanlısı olduğu tahmin edilen maskeli bir grubun silah kullandığı da görüldü. Bazı kaynaklara göre bu çatışmada 2 kişi yaşamını yitirirken onlarca gösterici yaralandı. Gerginlik Rusya yanlılarının akşama doğru meydana yakın 5 katlı sendika binasını işgali ile kanlı bir boyut kazandı.


150 kadar Rusya yanlısı binaya Rusya bayrağı dikti. Bunun üzerine Kiev yanlısı kalabalık bir grup bina önünde gösteri yaptı “Putin Ukrayna’dan defol” sloganları yükseldi. Bir grup gösterici içeri giremeyince binayı ateşe verdi. Sendika binasının birinci katı tamamen yandı. Göstericiler ayrıca yangın yerine gelen itfaiyenin müdahale etmesine izin vermedi. İtfaiye binaya ancak çevik polis desteğinde girebildi. Yangın kontrol altına alındığında ilk belirlemelere göre 30 kişi karbonmonoksit zehirlenmesinden öldü. Yetkililer ayrıca yangından kaçarken yüksek katlardan atlayan sekiz kişinin de öldüğünü bildirdi. Yangında ölenlerin kesin sayısının bugün açıklanması bekleniyor.


NATO: RUSYA’NIN TAVRINA KARŞI KOYMAK ZORUNDAYIZ
NATO’dan Ukrayna’daki krizle ilgili olarak Rusya’ya yönelik çok sert açıklama geldi. NATO adına açıklamayı askeri ittifakın Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow yaptı. Brüksel’de konuşan Vershbow, “Rusya, son aylarda Ukrayna konusundaki davranışlarıyla NATO’yu yeniden 23 yıl önce olduğu gibi tekrar düşman gördüğü netlik kazanmıştır, bu nedenle bizim de ‘ortak’tan çok hasım olarak görmeye başlamamız gerekir. NATO, Rusya’nın komşusu, dost ve müttefik ülkelerin egemenlik ve bağımsızlıklarını sağlamak için elinden geleni yapacaktır. Rus dünyasını savunma kisvesi altında Moskova’nın yayılmacı politikasına karşı konulacak” açıklamasını yaptı.

HIZLI YAPTIRIM TEHDİDİ
Washington’da bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna’da 25 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini engelleyecek türde artan istikrarsızlık ve karmaşa olması halinde, Rusya’ya yönelik daha geniş çaplı sektörel yaptırımlar yoluna hızlı biçimde gidecekleri uyarısı yaptı. Obama, “Rusya daha büyük bedeller getirecek ek adımlar için hızlı biçimde harekete geçeceğimizi bilmeli” dedi.

BM'DE İLERLEME YOK
Rusya'nın talebi üzerine toplanan BM Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin toplantısında herhangi bir ilerleme sağlanamadı.
Ukrayna krizinin başından beri ondan fazla kez toplanan BM Güvenlik Konseyi, daimi üye Rusya'nın veto yetkisi nedeniyle krizin çözümü için devreye giremiyor.

Rusya'nın talebi doğrultusunda yapılan toplantıda da ABD, İngiltere ve Fransa temsilcileri Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle Rusya'yı sorumlu tutarken Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Ukrayna'nın iç işlerine müdahale ettikleri gerekçesiyle Batlı ülkeleri suçladı.

BM Güvenlik Konseyi'ne Kırım'daki referandum öncesi Batılı ülkeler tarafından getirilen ve referandum sonucunun tanınmayacağını belirten karar tasarısı Rusya tarafından veto edilmişti.

BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinden biri olan Rusya'nın veto yetkisi nedeniyle Ukrayna konusunda bir karar tasarısının kabul edilmesi mümkün görülmüyor.

ABD'DEN ÇAĞRI
ABD, Ukrayna'nın Odessa kentindeki olaylar sonrasında ülkedeki tansiyonun bir an önce düşürülmesi ve ülkeyi istikrarsızlaştıran şiddetin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Ukrayna'nın güneyindeki Odessa kentinde Rusya yanlısı gruplar ile Ukrayna'nın bütünlüğünü savunanlar arasında meydana gelen olaylar ve sonrasında çıkan yangında onlarca kişinin ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

ABD olarak Odessa'da hayatını kaybedenlerin yasını tuttuklarını belirten Harf, uluslararası toplumun Ukrayna halkını desteklemek için birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Bu şiddet ve karmaşanın kabul edilemez olduğunu ifade eden Harf, tüm taraflara düzen ve sükunetin sağlanması için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Harf, Ukraynalı yetkililere de bu konuda kapsamlı bir soruşturma başlatma ve sorumluları adalet önüne çıkarma çağrısı yaptı.

Ülkeyi istikrarsızlaştıran şiddetin sona ermesi gerektiğini belirten Harf, "17 Nisan'da Cenevre'de verilen taahhütlerin uygulanması yönünde tekrar çağrı da bulunuyoruz. ABD, anlaşmanın uygulanmasına destek vermeye hazırdır" ifadesini kullandı.

Ukrayna alev alev

Nerdun HACIOĞLU / MOSKOVA


Konu Violent tarafından (03 Mayıs 2014 Saat 15:13 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alev, ukrayna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eskişehir'de Kontrolden Çıkan Araç Alev Alev Yandı Zen Haber Arşivi 0 30 Aralık 2012 18:13
Anadolu Ateşi, Güney Kore'yi Alev Alev Yaktı Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Haziran 2012 18:04
Park halindeki kamyon alev alev yandı PassioN Haber Arşivi 0 17 Mart 2012 18:55
Kimyevi madde deposu alev alev yanıyor Juventus Haber Arşivi 0 07 Haziran 2009 11:34