IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeL

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2014, 11:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İktidar basını kıskaç altına aldı




TGC Başkanı Turgay Olcayto, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 40 gazeteci ve gazete dağıtıcısının tutuklu olduğunu bildirdi.


Olcayto’nun açıklaması özetle şöyle: “Gazeteciler 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü ağır bir baskı altında karşılıyor. Basını kıskaç altına alan yasalarda iyileştirmeden kaçınan iktidarın; muhalif gazete ve televizyonlara, eleştiri hakkını kullanan köşe yazarlarına yönelik olumsuz tutumu, düşünceyi ifade özgürlüğünün önünü kesen yasaklar, gazetecilerin sağlıklı haber üretme işlevini olanaksızlaştırmaktadır. Çağdaş demokrasilerin en temel güvencesi olan basın özgürlüğü, iktidarın çıkardığı yasalar ve yayınlar üzerinde kurduğu baskı sonucu gücünü yitirmiştir. Halen 40 gazeteci ve gazete dağıtıcısı cezaevlerinde çile doldurmaktadır. Özellikle ana akım medyanın yazılısı ve görseli ile halkın bilgi edinme, doğru haber alma hakkına saygı göstermedikleri, iktidarı hedef alan kimi haber ve görüntüleri kamuoyundan gizledikleri bir dönemi yaşıyoruz. Gazetecilerin sendikalılaşmasını önleme çabalarının iktidara yakın gruplardan gelmesi, gazetecilerin kutuplaşmasını arttıracak faaliyetlerin de aynı odaklar tarafından gerçekleştirilmesi dikkat çekicidir. TGC olarak diyoruz ki; gazeteciler üzerinde siyasetçilerin, iktidarın başlattığı karalama, suçlama kampanyaları bitmelidir. Basın emekçilerinin sosyal güvenceleri iyileştirilmeli, gazeteci, patronların insafına terk edilmemelidir.”



Özgürlük yürüyüşü
94 basın kuruluşunun çatısı altında toplandığı Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yürüyüş düzenleyecek. Cağaloğlu Meydanı’ndan saat 11.00’de başlayacak yürüyüşte katılımcılar, sarı kurdela ve basına yönelik sansürü protesto amacıyla ağız bantları takacak. Basın Konseyi’nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs gösterilerinde çok sayıda gazetecinin yaralandığı, Türkiye’nin Freedom House Basın Özgürlüğü Raporunda ‘özgür olmayan’ ülkeler kategorisine düşürüldüğü anımsatılarak dayanışma ve yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.



DHA


Konu Violent tarafından (03 Mayıs 2014 Saat 16:40 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldı, altına, basını, kıskaç, İktidar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Take Two, 'Hangar 13' İsminin Haklarını Kayıt Altına Aldı RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 13 Mart 2014 01:34
Kar yağışı Türkiye'yi esaret altına aldı PassioN Haber Arşivi 0 18 Şubat 2012 18:30
PKK’ya kıskaç operasyonu ! Lin Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2008 18:34