IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2014, 21:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Belediye Başkanı'nın oğlu Suriye'de öldü




Diyarbakır’ın Sur İlçesi eş Belediye Başkanı Seyit Narin’in oğlu Ali Narin’in dün akşam Suriye’nin Rojava bölgesinde yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.


Olayın doğru olduğunu söyleyen Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş taziyeye gittiğini söyledi. Olayın ne zaman yaşandığını bilmediğini ifade eden Demirbaş “Artık bu topraklarda ölüm son bulsun istiyoruz” dedi. Ali Narin'in 22 yaşında olduğunu kaydediliyor.
Narin Aile'sinin taziyeleri kabul ettiği bildirildi.
Abdullah Demirbaş’ın oğlu B. ise 2009’dan beri dağda bulunuyor.
Suriye’de Kürtler’in denetiminde bulunan Rojava’da YPG (Halk Savunma Güçleri) ile İŞİD'in yoğun çatışmaları bulunuyor.
Oğlu yaşamını yitiren Seyit Narin, bir önceki dönemde Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ne bağlı Kuyular Belde Belediyesi başkanıydı.

BAŞKAN NARİN: OĞLUM 3 YILDIR GERİLLAYDI
Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi BDP’li Belediye Başkanı Seyid Narin, Suriye’nin kuzeyinde ’Rojava’ olarak bilinen bölgede El Kaide güçleriyle girdiği çatışmada ölen oğlu ’Dilşat Ahmet’ kod adlı Ali Narin için Hanililer Taziyeevi’nde taziyeleri kabul etti. Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu yüzlerce kişi taziye evine gelerek Başkan Narin’e başsağlığında bulundu. Abdullah Öcalan fotoğrafları, PKK flamaları ve Ali Narin’in dağda çekilmiş fotoğraflarının asıldığı taziye evinde sık sık dua okundu.
Taziyeleri kabul ederken DHA’ya konuşan Belediye Başkanı Seyid Narin, oğlunun 3 yıl önce PKK’ya katıldığını belirterek, şunları söyledi:
"Oğlum 3 yıldır gerillaydı. Suriye’de iç savaş vardı. Oğlum da halkının, kendi kardeşlerinin özgürlüğü için, özgür yarınları için çetelerle mücadele etmiştir. Dolayısıyla bu mücadelenin sonucunda şahadete ulaşmıştır. Şunu da biliyoruz ki her şahadete ulaşan bir yoldaşımız aynı zamanda da halkımızı da bir adım daha özgürlüğe ulaştırmaktadır. Bu anlamıyla bundan önce de bu hareket, bu halk şehit vermiştir, bundan sonra da verecektir. Özgürlüğünü kazanana kadar Kürdistan’ın dört bir parçasında gençlerimiz bu halkı savunacaktır. Ama bizim temennimiz hiç bir insanımızın, hiç bir canın yitirilmeden 21’inci yüzyılın ruhuna uygun gerçek demokrasinin inşaa edilmesidir. Bunu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nun bir bütünü için istiyoruz. Türkiye için istiyoruz. Dolayısıyla diğer ana babalar gibi intikam çığlıkları atmıyoruz. Bizim bura da atacağımız çığlık barış, kardeşlik, özgür yarınların çığlığı olacaktır"


DHA / Dinçer GÖKÇE-

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanının, belediye, oğlu, suriyede, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakkari Belediye Başkanı'nın oğlu dağda öldü MasteR06 Haber Arşivi 0 24 Aralık 2013 10:53