IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2014, 21:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avukatlardan oturma eylemi




Gözaltına alınanların avukatları oturma eylemi yaptıkları İstanbul Adliyesi'nin önünde bir basın açıklaması yaptıktan sonra adliyeye girerek oturma eylemine devam etti. Avukatlar, müvekkillerinin bırakılana kadar oturma eylemini sürdüreceklerini söylediler.


“Her yer Taksim her yer direniş", “Baskılar bizi yıldıramaz", “Direne direne kazanacağız", “Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları eşliğinde yapılan basın açıklamasında konuşan avukatlardan Şerife Ceren Uysal, gözaltıların sabah 09.00'da getirileceği söylenmesine rağmen getirilmediğini ifade etti. 11.30-12.00'a kadar savcı yüzü göremediklerini iddia eden Avukat Uysal, “Şu an 160 kişi güvenlik şubede, 11-12 kişi terörle mücadelede hala gözaltında tutulmaktadır. Gelinen noktada bu insanlar bizim terminolojimizde gözaltında değil haksız yere alıkonulmaktadırlar" dedi.

BARODAN DESTEK
Avukatların oturma eylemine destek veren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç, Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle yeni bir mesaj verilmeye çalışıldığını öne sürerek, “Gözaltına alınan insanlar yoluyla toplumun tamamına mesaj verilmeye çalışılıyor. Onların haksız, keyfi şekilde tutulduğunu görüyoruz" dedi.

KEYFİ TUTULUYORLAR

Oturma eylemi yapan avukatlar adına yapılan açıklamayı ise Avukat İlknur Alcan okudu. Gözaltıların İstanbul Emniyeti'nde tüm işlemlerinin bittiği halde tutulduğunu savunan Avukat Alcan, 171 insanın özgürlüğünü keyfi olarak kısıtlayan ek gözaltı uygulamasına derhal son verilmesini istedi.
TANAL: SAHTE EVRAKLA TUTULUYORLAR
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Milletvekili Mahmut Tanal ise, gözaltıların sahte belge ile uzatıldığını öne sürerek, “Gözaltı süreleri saat 09.00'da sona erdi. 12.00 ile 12.30'a kadar ek gözaltı kararı yoktu. İkinci ek gözaltı kararı geçmişe dönük çıkarılarak sahte evrak düzenlenmiştir" iddiasında bulundu



Yüksel KOÇ

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avukatlardan, eylemi, oturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KESK üyelerinden oturma eylemi PassioN Haber Arşivi 0 04 Nisan 2012 21:59
Erdoğan'ın Kapısında Oturma Eylemi Rüzgar Haber Arşivi 0 03 Ocak 2012 23:15
DTP'lilerden oturma eylemi FLu Haber Arşivi 0 14 Eylül 2009 06:56