IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2014, 09:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tezahürat var oy yok




Saadet Partisi (SP) 5. Olağan Kongresi’nde, Mustafa Kamalak yeniden genel başkan seçildi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongrede bin 10 delegeden 874’ü oy kullandı, oyların 868’i geçerli sayıldı.


Seçim sonuçlarına göre 656 oy alan Kamalak, yeniden genel başkanlığa seçildi. Diğer aday, Milli Görüş’ün merhum lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ise 212 oy aldı.
KONGREDEN KARELER
Erbakan taraftarlarının ve Fatih Erbakan’ın salona girişinde arbedeler yaşandı. Kongrenin açılışı bile yapılmadan tribünde yer yer kavgalar çıktı. Kamalak taraftarlarının “İşte ordu işte komutan”, “Mücahit Erbakan Başbakan Kamalak” sloganlarına karşı Erbakan yanlıları “Milli Görüş demek Erbakan demektir” pankartı açtı ve “Fatihsiz fetih olmaz”, “Teşkilat yanıyor Fatih’ini arıyor” sloganları attı. Erbakan’ın salona alınmadığı söylentisi yayılınca gençler “Fatih’i salona almaya geldik” sloganları attılar ve Kamalak’ın konuştuğu sırada tribünden aşağı inmeye çalıştılar. Divan Başkanı’nın “Fatih bey şu anda VIP salonunda” anonsuyla bu kargaşa giderildi. Açılışta İstiklal Marşı’ndan önce Erbakan için Fatiha okundu. Kamalak’ın listesinde Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan gibi duayen Milli Görüşçülere karşı Erbakan Ailesi ve dünürleri Fatih Erbakan’ın listesinde yer aldı.

AKSAÇLILAR DİYE KÜÇÜMSEDİLER

Kamalak konuşmasında Erbakan’ı destekleyen gençlere sitem ederek “Şair diyor ki; siz ortalığı velveleye veren kuru gürültülere bakmayın. Hocamızın 45 yıllık arkadaşlarına ‘Aksaçlılar’ diyerek bizleri küçümseyici tavır sergiliyorlar. 45 yıldır bu davanın bekçiliğini yapmak ne zamandan beri suç oldu. Allah aşkına 45 yıldır Hocamızın etrafında pervane gibi döndülerse başkaları gibi çekip gitmedilerse suç mu işlediler?” dedi. Yaklaşan Cumhurbaşkanı seçimini değerlendiren Kamalak “SP, Cumhurbaşkanı seçiminin anahtar partisi haline gelmiştir. Cumhurbaşkanı, şeffaf, güvenilir, şaibesiz, dürüst olmalıdır. Soruyorlar ‘Tayyipçi misiniz parelelci misiniz.’ Biz yalnız Hakkı bilir yalnız Hakkı söyleriz. Kimse bizi kendi günahlarına ortak edemez” diye konuştu.

BABA OCAĞINDAN ANILAR

“Milli Görüş demek Erbakan demektir” diyen Fatih Erbakan ise kürsüde, babası Necmettin Erbakan’ı Altınoluk’ta ev hapsini çektiği günlerden ve yatak odalarına haciz memurlarının girdiği kayıp trilyon davasıyla ilgili anılarından söz etti. Erbakan, “Biz Refah Partisi kapatıldığı gün adeta bir evladını kaybetmiş gibi sabaha kadar gözyaşları döken Nermin ananın evlatlayırız. Milli Görüş’ün ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz. Erbakan ruhu yeniden canlanacaktır. Bizim yönetimimizde kararlar perde arkasında değil istişareyle alınacaktır. Daha önce Milli Görüş’e hizmet etmiş arkadaşlarımızı ihanetle suçlamak yerine onları baba şefkatiyle kucaklayacağız. SP baba ocağımızdır, Milli Görüş’te herkese yer vardır” dedi.

bulent sarıoglu

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
oy, tezahürat, var, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık