IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 17:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Daracık Sokak'ta 'evleri kaynakla kapattılar' iddiası




İstanbul Beyoğlu'ndaki Daracık Sokak, iki hafta önce yaşanan cinayetin ardından bu kez 'kaynakla kapatma' iddiasıyla gündemde. Peki Daracık Sokak'ta ne oldu? Cinayetin ardından transların evleri boşaltıldı mı? Binaların kapıları iddia edildiği gibi kaynakla kapatıldı mı? İşte cevabı...


İstanbul Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transseksüel Dayanışma Derneği, sokakta bulunan trans evlerinin Beyoğlu Emniyeti tarafından kaynakla kapatıldığını ve transların sokağa atıldığını öne sürdü. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner ise bu iddiayı yalanladı. Beyoğlu Zabıta Müdürü Ahmet Öztürk de emniyetin boş binaların kapatılması yönünde bir talebi olduğunu ve gerekenin yapıldığını söyledi.



DARACIK SOKAK'TA CİNAYET
20 Nisan gecesi Daracık Sokak'ta silah sesleri yankılandı. Çağla Joker ve arkadaşı Nalan, 17 yaşındaki H.T. tarafından silahla vuruldu. Çağla hayatını kaybetti, Nalan yaralandı. 17 yaşındaki H.T. ise kısa sürede yakalanarak tutuklandı. Cinayetin işlendiği bina mühürlendi.



İKİ HAFTA SONRA ORTAK OPERASYON
Yaklaşık iki hafta sonra ise Daracık Sokak'taki boş ve metruk binalar için Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü harekete geçti. Bu adım için mal sahiplerinin talebi ve yaşanan cinayet etkili oldu.


BEYOĞLU EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINER: KAYNAĞI EV SAHİBİ YAPTIRDI
Konuyla ilgili konuştuğumuz Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ORAYA ÇEKİ DÜZEN VERİYORUM"

Üç tane binayı boşaltıp kapattıklarını söyleyen Altıner 'Bu konunun üzerine gitmesek o binalar çökecekti. Hepsini boşalttık. Mülk sahipleri, avukatları aradı. Kiralarının, kontratlarının olmadığını söylediler. Orada bir kahvehaneyi de mühürledik. Ben oraya çeki düzen veriyorum. Ben bir iş yerini, bir kişinin meskenini yasal olmayan şekilde kapatmıyorum. Kaynağı da ev sahibi kendisi yaptırdı' dedi.



"SADECE ORASI DEĞİL..."
Altıner sözlerini şöyle sürdürdü:
"Metruk binalarla ilgili sadece Daracık Sokak'ta değil bir çok yerde çalışmamız var. Örneğin Dolmabahçe'de metruk bir bina var. Tinerciler kalıyordu, orayı da mühürleyip kapattık.


"MASKEYLE GİREBİLDİK"
Daracık Sokak'taki bahsedilen binalara maskelerle girebildik. Binaların içinde, uyuşturucu satıcıları, tinerciler var. İki kadın gördüm, kiracı mısınız dedim 'boştu geldik' cevabını verdiler. Yaşanan cinayetten sonra mülk sahipleri dilekçe veriyor ve mülkünü güvenlik altına alıyor.



"DAHA DUR NELERİ KAPATACAĞIM"
Orada uyuşturucu satılıyor, cinayet işleniyor. Polis üzerine gidince de Ünal müdür şöyle yaptı diyorlar. Amacımız buraları, etrafını güvenlik altına almak. Buralarda terk edilmiş bina varsa kapatırım. Daha dur neleri kapatacağım"


ZABITA GENEL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK: BOŞ BİNALAR KAPATILDI
Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Öztürk de konuyla ilgili emniyetin kendilerinden metruk binaların tahliyesiyle ilgili yardım istediğini aktardı. Yaşanan cinayetin ardından mülk sahiplerinin dilekçelerinin belediye başkanlığına geldiğini anlatan Öztürk, zabıta ekiplerinin emniyet görevlileriyle ortak hareket ettiğini belirtti.
LGBTT: BU İŞİN ARKASINDA RANT VAR
İstanbul Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti Transseksüel Dayanışma Derneği yetkilisi Ebru Kırancı ise Emniyet Müdürü Altıner ve Zabıta Müdürü Öztürk'ün aksine bunun arkasında rant olduğunu söyledi ve şu açıklamayı yaptı: "Burada kentsel dönüşümün translara vurmasını görüyoruz. Zaten bizi ilçelerde istemiyorlar. Şehir dışına atmak istiyorlar. Nefret cinayetlerinin hedefi oluyoruz. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü kaynakla kapatıyor, başınızın çaresine bakın diyor. Burayı Fransız sokağı yapmak istiyorlar. Bunun arkasında rant var. "DAHA ÖNCE CİHANGİR'DE YAPILAN..." Daha önce Cihangir'de yapılanlar şimdi Daracık Sokak'ta yapılıyor. Bizim çalışma, yaşama ve barınma hakkımız kolluk kuvvetleri tarafından elimizden alınıyor."



kazım ataer


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
daracık, evleri, iddiası, kapattılar, kaynakla, sokakta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Virginia Woolf: ‘‘Yaşamak; bir uçurumun yanıbaşından geçen daracık bir yol gibi...’’ Kalemzede Dünya Edebiyatları 0 27 Haziran 2012 11:24
O kadar daracık giyinen tesettürlüler var ki Lucifer Haber Arşivi 2 21 Ağustos 2010 20:50
Tarihi açığı kapattılar! Slipknot Güvenlik Açıkları 0 12 Haziran 2010 13:14