IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 17:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Maalesef kötü haber




Bugün kısa bir süre önce acil olarak kalp bekleyen ve yaşamak için tek umudu kalp nakli olan Çınar'ın haberini hazırlamıştık. Babası Tarık Akın, 'Ya birisi oğluma can olacak ya oğlum birisine can olacak' diyordu. Ancak acı haber geldi. Baba Tarık Akın minik Çınar'ın yaşam savaşını kaybettiğini paylaşım sitesinden duyurdu. Çınarın yaşam savaşı yürekleri burkmuştu:


İzmir’in Foça İlçesi’nde Astsubay Başçavuş 33 yaşındaki Tarık Akın ile öğretmen eşi, 32 yaşındaki Elif Akın, ilk doğum gününü kutladıktan sonra rahatsızlanan ve yoğun bakıma alınan çocukları Çınar Akın’a kalp nakli yapılması gerektiğini öğrenince şoke oldu.
Kalp kasları kalınlaşan ve kalbinin işlevini yapamaz hale gelmesi üzerine solunum cihazına bağlanan minik Çınar’ın sağlığına kavuşmasının tek koşulunun kalp nakli olduğunu dile getiren baba Tarık Akın, "Nasıl dua edeceğimi bilmiyorum. Ya Çınar başka çocuklara can olacak, ya da bir başka çocuk benim oğluma hayat verecek. Maddi açıdan bir sıkıntımız yok, doktorlar tek çarenin kalp nakli olduğunu söylüyor. İnsanlar organ bağışında lütfen duyarlı olsun, bu bir gün herkesin başına gelebilir" dedi.
ÇINAR İÇİN TEK ÇARE KALP NAKLİ / Foto Galeri

Foça özel Eğitim Merkez Komutanlığı’nda görevli Astsubay Başçavuş Tarık Akın ile İngilizce öğretmeni eşi Elif Akın’ın ’Çınar’ adını verdikleri oğulları geçen yıl 22 Nisan’da dünyaya geldi. Sağlıklı bir bebek olarak gelişim gösteren minik Çınar’ın, henüz 9 aylıkken, Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde kalbinde üfürüm olduğu tespit edildi. Operasyona gerek duyulmayan Çınar bebekten, hastalığının nedeninin araştıralması için çeşitli kan örnekleri alındı. Foça’da yaşamlarını sürdüren Akın çifti, geçen 23 Nisan’da çocuklarının ilk doğum gününü kutladı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAYATLARI KABUSA DÖNDÜ

Yakınları ile bir araya gelen Akın ailesinin mutlulukları kısa sürdü. Doğum gününden 1 gün sonra soğuk algınlığı şikayetiyle Ege Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Çınar Akın’ın, kalp kaslarının kalınlaştığı bu nedenle de kalbinin işlevini yerine getiremediği ortaya çıktı. Hemen yoğun bakım ünitesine alınan küçük Çınar’ın kalp nakliyle sağlığına kavuşabileceği belirtildi. Bunu öğrenen Akın çifti adeta yıkıldı. Hastanede günlerden bu yana çocuklarından gelecek iyi haberi bekleyen çift, nakil için duyarlı olunmasını sağlamak amacıyla Facebook’taki kişisel sayfalarından destek istedi.

HİÇBİR BELİRTİ GÖSTERMEMİŞ

Maddi hiçbir desteğe ihtiyaçlarının olmadığını, ancak tedavinin tek yolunun kalp nakli olduğunu belirten baba Tarık Akın, şöyle konuştu:

"Daha önce eşim iki kez düşük yaptı. Eşim Çınar’a hamileyken, tüm kontrollerini yaptırdık. Çocuğun doğumdan önce ve sonra gelişimi çok normaldi. Bir anda böyle bir şeyle karşılaştık. Nasıl dua edeceğimi bilmiyorum. Ya Çınar başka çocuklara can olacak, ya da bir başka çocuk benim oğluma hayat verecek. Maddi açıdan bir sıkıntımız yok, kalp naklinden başka çarenin olmadığını söylüyor doktorlar. Hastalığın neden kaynaklandığı tam olarak bilinmiyor. Genetik olabileceği söyleniyor, bunun belirlenmesi için de Çınar’dan alınan kan örneğinin TÜBİTAK’a gönderilmesi gerekiyor, yaklaşık bir aydır kan Hacettepe Üniversitesi’nde bekletiliyor, kan örnekleri belli bir sayıya ulaştıktan sonra TÜBİTAK’a gönderileceği söylendi. Bunun için 2 bin 700 dolar ödedik. Orada çocuğun DNA’sına bakılıp sorunlu gen bulunmaya çalışalacak, eğer o genin tedavisi mümkünse ona bakılacak. Biz milyonda bir ihtimal bile olsa, yapılacak ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Doktorlar, naklin yapılamadığı her gün çocuğun durumunun biraz daha kötüleştiğini söylüyor. Çaresiz bekliyoruz, yalnızca dua ediyoruz."

"YURT DIŞINDAN NAKİL YAPILAMAZ MI?"

Çocuklarının yaşam savaşı verdiğini hatırlatan baba Akın, organ nakli için yurt dışından destek alınabileceğini söylei. Tarık Akın, "Yunanistan’da bir bağış yapıldığında, o organ o ülkede uygun hasta bulunmadığında ne yapılıyor? Bir başka ülkede belki uygun dokuya sahip hasta bulup ona nakledilebilir. sağlık bakanlığı böyle bir çalışma yapabilir mi bilmiyorum, ama bu konunun uluslararası anlamda değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ulusal Koordinasyon Merkezi yetkilileri, uluslararası anlamda organ nakli için bir protokol bulunmadığını, bulunması durumunda dahi naklin az olması nedeniyle organların söz konusu ülkelerde değerlendirildiğini, kalbin organ bekleme süresinin çok kısa olması nedeniyle de bir başka ülkeden gelmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

ORGANLARINI BAĞIŞLAYACAKLAR


Kötü bir durumla karşılaşmaları durumunda minik Çınar’ın organlarını bağışlama kararı aldıklarını da dile getiren baba Akın şunları söyledi:

"Çocuğum kurtulamazsa, organlarını bağışmala kararı aldık. O yaşama tutunamazsa başka bedenlere hayat versin istiyoruz. Doktorlar iç açıcı konuşmuyor, ama biz ümidimizi kaybetmedik. Umarım Çınar sağlığına kavuşur."

Akın çifti, hastane önündeki bekleyişlerini sürdürürken, insanların organ bağışına duyarlı olmalarını istedi.

rufan hamarat

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
haber, kötü, maalesef


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YSK'dan MHP'ye kötü haber yaSmin Haber Arşivi 0 26 Nisan 2014 11:44
TRT 1'DEN BİR İYİ BİR DE KÖTÜ HABER Violent Yerli Diziler 0 16 Aralık 2013 19:47
PS4'ten bir iyi bir kötü haber yaSmin Oyun Dünyasından Son Haberler 0 01 Aralık 2013 11:39