IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 09:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ukrayna: Rusya, yeni bir Cenevre'yi reddetti




Avrupalı siyasetçiler, Ukrayna için Viyana'da toplandı. Ukrayna Rusya'yla yeni bir görüşmeye sıcak baktığını açıklarken, Rusya ise muhaliflerin dahil olmadığı bir görüşmeyi reddetti.

Avrupa ülkeleri dışişleri bakanları, Ukrayna'daki siyasi durumu konuşmak için bir araya geldi. Zirveye katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, yeni Cenevre görüşmesi yapılması fikrini reddetti.
Avrupa Konseyi zirvesinin ardından konuşan Lavrov, Ukrayna'daki Rus yanlısı muhalif örgütler dahil edilmezse, yeni bir Cenevre görüşmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.
Lavrov'a göre, ancak Rus yanlısı ayrılıkçı militanların temsilcileri katılırsa Ukrayna ile görüşmenin bir anlamı olacak.
'Ukrayna Afganistan değil'

Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimlerini değerlendiren Lavrov, halka karşı ordu harekete geçmişken seçim yapılmasının "olağan bir durum olmadığını" ve "Ukrayna'nın Afganistan olmadığını" söyledi.
Lavrov, ayrıca, Ukrayna hakkında yeni görüşmeler yapmanın bir kısır döngü olacağını belirtti ve bunun yerine Kiev hükümetinin ve Batı'nın Nisan ayındaki görüşmede üzerinde anlaşılan hususları uygulaması gerektiğini kaydetti.
Cenevre'de varılan anlaşmaya göre, Rus yanlısı ayrılıkçı militanlar da dahil olmak üzere tüm tarafların (Rusya, Ukrayna, AB, ABD) şiddet içeren, provokasyona neden olan her türlü eylemden uzak durması gerekiyordu.
Ayrıca, işgal edilen kamu binalarının boşaltılması ve militanların genel bir af için silahlarını bırakması konusunda da anlaşılmıştı.
Ukrayna yeni bir Cenevre'ye sıcak bakıyor

Zirvede konuşan Ukrayna geçici Dışişleri Bakanı Andriy Deshchytsia, Moskova seçimleri desteklediği sürece, yeni bir Cenevre görüşmesine hazır olduklarını belirtti:
"Eğer Rusya seçimleri desteklerse, seçimlere yönelik tehdidi ortadan kaldırırsa ve Ukrayna'daki radikallerden desteğini çekerse, biz yeni görüşmeler yapmaya hazırız."
Deshchytsia, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz müttefiklerimizden seçimler sırasında meydana gelebilecek Rusya destekli her türlü tehdit ve provokasyonu engellemeleri konusunda yardım istedik ki özgür ve demokratik bir seçim gerçekleşsin."
Ukrayna geçici Dışişleri Bakanı'nın seçim için Ukrayna'ya uluslararası gözlemciler gönderilmesini istediği de bildiriliyor.
AFP haber ajansı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Başkanı Didier Burkhalter'ın yorumuna yer verdi. Buna göre Burkhalter, Ukrayna'da seçimlerin ardından ateşkes yapılması gerektiğini ifade etti.
'Kaos ve iç savaş tehlikesi'

Bugün erken saatlerde basına konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, seçimlerin gerçekleşmemesi halinde ülkede "kaos çıkabileceğini ve iç savaş tehlikesinin doğabileceğini" söylemişti.
Hollande, Rusya için "Başka bir ülkedeki seçimleri engelleyen bir ülke olarak görünmek istemez" yorumunu yapmıştı.
Doğu'da kanlı operasyon

Avrupa Konseyi zirvesi, Ukrayna hükümetinin Doğu'da, Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı "terör karşıtı operasyon" başlatmasından bir gün sonra toplandı.
Ukrayna geçici İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Sloviansk'ta yapılan operasyonda 30 ayrılıkçı militan ile 4 askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
Avakov, yaklaşık 800 silahlı ve iyi eğitimli militanın kentteki sivillerin arasında saklandığını iddia etmişti.
Yerel bir gazeteci ise dün 17 militanın öldürüldüğünü bildirdi.
"Russia Today" gazetesinden bir muhabir ise, neredeyse her cadde ve sokakta barikatlar kurulduğunu, ayrıca şehirde yaşayanların yiyecek depoladığını bildirdi.
Kentte Rus yanlısı ayrılıkçı militanlar kamu binalarını işgal etmiş ve kontrol noktaları kurmuşlardı.
Kiev geçici hükümeti, Rusya'yı ayrılıkçı militanları silahlandırmakla ve desteklemekle suçluyor.
Rusya ise bu iddiaları reddediyor.
Bu arada Donetsk kentindeki tüm uçuşlar iptal edildi. Havaalanının internet sayfasında "uçuşların iptal edilmesinin hükümet tarafından emredildiği" belirtildi.
Ukrayna Havacılık Kurumu, söz konusu kararla ilgili bir açıklama yapmadı.


BBC

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, cenevreyi, reddetti, rusya, ukrayna, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ukrayna: 30 Rusya yanlısı terörist öldürüldü AngeL Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2014 10:53
Rusya, Ukrayna'ya ait askeri üssü ele geçirdi! MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Mart 2014 22:00
Ukrayna'dan Rusya'ya Sert Tepki! Rhytia Haber Arşivi 0 02 Mart 2014 14:55
Ukrayna Vatandaş'larının, %92'si RUSYA'yı Seviyor! Sametold Haber Arşivi 0 02 Eylül 2010 18:16