IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 10:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gezi dayağında döv-kopyala-yapıştır savunma!




Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz ile aynı sokakta dövülen üniversiteli Doğukan Bilir adlı gençle ilgili soruşturmada, Başpolis Şaban Gökpunar ile polis memurları Selçuk Bal ve Hüseyin Engin'in ayrı şehirlerde görev yapmalarına rağmen birbirinin kopyası ifadeler verdikleri ortaya çıktı.

Haber: İSMAİL SAYMAZ -

İSTANBUL - Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz ile aynı dakikalarda ve aynı sokakta dövülen üniversiteli Doğukan Bilir adlı gençle ilgili soruşturmada, tam on ay sonra şüpheli polislerin ifadesi alınabildi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, Bilir’e coplarla vurdukları görülen Başpolis Şaban Gökpunar ile polis memurları Selçuk Bal ve Hüseyin Engin’in ayrı şehirlerde görev yapmalarına rağmen birbirinin kopyası ifadeler verdikleri ortaya çıktı. Bal, eldeki görüntülere rağmen, “Bilir’in direncini kırmak için kısa mesafeden hafifçe cop ile birkaç kez bacaklarına doğru vurdum” derken, Gökpunar ve Engin gence vurmadıklarını, bir başka sokakta başka kişilerce dövülmüş olabileceğini öne sürdü. Üç polis, kendilerininyanında Bilir’e meşe odunuyla vurduğu görülen Serkan Kavak adlı sivil saldırganı da “görmedikleri için engellemeyediklerini” iddia etti. Oysa Kavak, bir saat boyunca polislerle birlikte hareket ederken kayıtlara girmişti.
Polis Bal’ın ifadesi, yeni görev yeri olan Ankara ’da talimatla alındı. Görüntülerde görülmediği halde Bilir’in elinde ‘şişeye benzer bir cisim’ olduğunu iddia eden Bal, genci durdurmak için ‘kısa mesefaden bacaklarına hafifçe’ vurduğunu ileri sürdü. Bal, 11 Nisan’daki ifadesinde, şunları söyledi:

‘HAFİFÇE VURDUM'

“Elindeki cisimle bana vurabileceğini düşünerek şahsa zarar vermeden yakalayıp gözaltına almak için, sakatlanmayı göze alarak omzumla ve vücudumun yan kısımlarıyla durdurarak şahsı yakaladım. Bütün gücüyle direniyordu. Benim gözaltına almak için zorlandığımı gören Şaban Gökpunar isimli arkadaşım yardıma geldi. Bilir’in direncini kırmak için kısa mesafeden hafifçe cop ile birkaç kez bacaklarına doğru vurdum. Gökpunar ile birlikte Bilir’i gözaltına almak istediğimiz sırada aniden başımın arka tarafından sopa olduğunu tahmin ettiğim cismin bana doğru geldiğini gördüm. Kendimi savunmak için başımı yana çektim. Bana da Bilir’e de isabet etmedi.”
Bilir’in kurtulup kaçtığını savunan Bal, “Yakalamak için hamle yaptığım sırada ayağımın kayması sonucu dengemi kaybederek sendeledim ve Bilir’i yakalayamadım” diye konuştu. Odunla Bilir’e vurmaya çalışan Serkan Kavak adlı sivil saldırganı görmediğini iddia eden Bal, “Görmüş olsaydım engel olurdum” dedi. Bal, Bilir’in bir başka sokakta birden çok kişi tarafından dövülmüş olabileceğini ileri sürdü.





Başpolis Gökpunar’in ifadesi, yeni görev yeri olan Aydın’da talimatla alındı. Gökpunar, Bal’a yardımcı olmak için sokağa girdiğini ileri süren Gökpunar, “Bilir, arkadaşımdan cüsse olarak daha iri yapılı ve uzun boyluydu. Şahıs bütün gücüyle uğraşıyordu. Ancak Selçuk arkadaşımız direncini kırmak için yasal çerçevede bedeni güç kullanarak, kısa mesafeden coplu ile birkaz kez ayaklarına doğru vurdu” dedi. Bilir’e vurmadığını iddia eden Gökpunar, odunlu Serkan Kavak’a neden müdahale etmediklerine ilişkin, “Sayımızın yetersiz olması ve göstericilerin arasına karıştıkları için takip edip gözaltı işlemi yapamadık” dedi. Polis Hüseyin Engin ise Bilir’e herhangi bir müdahalesinin olmadığını anlattı.

KOPYALA YAPIŞTIR İFADELER
Bu arada, ayrı illerde görev yapmalarına rağmen Bal ve Gökpunar’ın birbirinden kopya edilmiş cümleler içeren ifadelere imza attıkları da ortaya çıktı. Her iki ifade tutanağında, “Çevrede bulunün esnaflar ile vatandaşlara daha fazla zarar verilmemesi, can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve kabalalık gruptan eylemcilerin tekrar birleşmelerine engel olmak amaçlı Sanayi Sokak’a girdik” ifadesi bire bir yer alıyor. Diğer ifadeler ise şöyle:

Bal:
“7-8 kişilik bir grup Sanayi Sokak’a girmeye çalıştı. ‘Dağılın dağılın, polis polis’ seslenmem sonucu grubun bir kısmı sokağa girmeden geri dönerek kaçtı.”

Gökpunar:
“7-8 kişili bir grup Sanayi Sokak’a girmeye çalıştı. Görevli arkadaşımızın ‘Dağılın dağılın, polis polis’ şeklinde seslenerek, göstericileri uyarması sonucu grubun bir kısmı sokağa girmeden geri dönerek kaçtı.”

Bal:
“Bu esnada benim arkamdan gelen, yüzünü tam göremediğim şahsın isminin Serkan Kavak olduğunu, Bilir’i kovalayıp arkasından gittiğini basından gördüm. Göstericilerin arasına karıştıklarından ve sayımızın yetersiz olması nedeniyle takip edemedik.

Gökpunar:
“Bu esnada yüzünü tam göremediğim şahsı kovalarken arkasından gördüğüm, ismini basından öğrendiğim Serkan Kavak, Bilir’in peşinden gitti. Sayımızın yetersiz olması ve göstericilerin arasına karıştıkları için peşinden takip edip gözaltı işlemi yapamadık.”
Bilir’in dövülmesine ilişkin ifadeleri alınan Başpolis Gökpunar ve polis Engin, Ali İsmail Korkmaz’ın dövülmesine ilişkin davada sanık olarak yargılanıyor. Bal ise dövdüğü Bilir ile birlikte davanın tanıkları arasında yer alıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dayağında, dövkopyalayapıştır, gezi, savunma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Kopyala-yapıştır'la profesör olmuş! Ein Haber Arşivi 1 01 Mayıs 2011 12:14
Kopyala yapıştır evlilikler YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Nisan 2009 19:05
Kopyala/yapıştır virüsü Kralice Güvenlik Açıkları 0 16 Ağustos 2008 16:54