IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2014, 14:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
400'ün üzerinde ölü var!




Facianın ardından Soma'ya gittiğini ve dün akşam döndüğünü belirten GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, faciada rakamların doğru verilmediğini söyledi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında çalışan işçiler, Soma'daki maden faciası nedeniyle 1 gün iş bıraktı. Ocak önlerinde toplanıp Soma'da ölen arkadaşları için dua eden ve gıyabi cenaze namazı kılan işçilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Türk-İş'in çağrısı üzerine Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) örgütlü olduğu TTK Üzülmez, Kozlu, Karadon, Armutçuk ve Amasra Müessese Müdürlükleri'ne ait maden ockalarında işçiler bugün iş bıraktı. 'Milletimizin başı sağolsun' yazılı pankartın asıldığı Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağı girişinde sabah bir araya gelen işçiler, Soma'da ölen arkadaşları için saygı duruşunda bulundu.

400'ÜN ÜZERİNDE ÖLÜ VAR

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, ölüm madenini işleten şirketin düşük ücretle çok kar etme zihniyeti içinde olduğunu savunarak, yer altı madenciliğinin k***** kalmasını defalarca söylediklerine dikkat çekti. Facianın ardından Soma'ya gittiğini ve dün akşam döndüğünü hatırlatan Tutkun, faciada rakamların doğru verilmediğini de ileri sürerek şöyle konuştu:

"400'ün üzerinde ölü var. Panolara ulaşılamadı. O panoların arkasında kaç kişinin çalıştığı belli değil. Çünkü şirket, ocakta kaç kişinin çalıştığını ve nereye ne tertip ettiğini bilmiyor. Dünya literatüründe ilk kez 400'ün üzerinde şehit verdik. Bugün Türkiye'de değil, dünyanın bir çok ülkesinde iş bırakma eylemi var."

Daha sonra Soma'da ölen madenciler için Kuran okundu. Yakalarında 'Kalbimiz Soma'da' yazılı kurdele bulunan madenciler ölen arkadaşları için dua etti. Bu sırada madencilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

GIYABİ CENAZE NAMAZI

Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında çalışan işçiler de sabah ocak girişinde toplandı. Soma'da ölen işçiler için Kuran okunmasının ardından dua edildi. Daha sonra da ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu da katıldı.

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
400ün, var, Üzerinde, Ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağ Üzerinde Güvenlik CeSaRCripS Ağ, Network ve Networking 0 05 Haziran 2013 20:20
dil üzerinde kabarcık Zen Ağız ve Diş Sağlığı 0 05 Şubat 2013 16:33
İnce buz üzerinde Aze Haber Arşivi 0 22 Eylül 2011 09:05