IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2014, 14:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşam Odası Muamması!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Soma'da yaşanan maden faciasının ardından madenin Sahibi Alp Gürkan ve şirket yöneticileri basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını cevapladı.

49 yıldır maden işletmeciliği yaptığını belirten Alp Gürkan, haberi duyunca inanamadığını söyledi. "Siz bunu nasıl değerlendirirsiniz bilemiyorum ama canım yanıyor" diyen Gürkan, sorulara cevap vereceğini söyledi.

Basın toplantısına Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik de katıldı.

Kazanın 15.10 sıralarında meydana geldiğini belirten Doğru, 15 yıldır burada çalıştığını belirtti. Soma Kömür'ün 3 ocağı bulunduğunu ve buralarda toplam 5 bin 800 kişinin çalıştığını söyleyen Doğru, "Burada 2 bin 941 çalışanımız vardı" dedi.

Olayın nasıl meydana geldiği yönündeki bir soruya Doğru "Biz bunu tartışıyoruz, ama bunun kararını bilirkişiler verecekler" diye konuştu.

Kazanın trafoyla alakası olmadığını belirten Doğru, olayın kömür kızışmasından kaynaklandığını söyledi. Doğru, yangının çıktığı yere uzak olduğunu söyledi.

GÖKŞAN: 15 YAŞINDA KEMAL YILDIZ DİYE BİRİ YOK

15 yaşında ve sigortasız işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı yöndeki bir soruya İnsan Kaynakları Müdürü Celalettin Gökşan cevap verdi. "15 yaşında Kemal Yıldız diye biri yok diye biliyordum ben. En son çıkan arkadaşımız Cemal Yıldız. 19 yaşındadır. Müfettiş beylere de bunu takdim ettim" şeklinde cevap verdi.
Gökşan, yabancı uyruklu ya da taşeron işçi de bulunmadığını söyledi.

İşletme Müdürü Akın Çelik ise kazanın sebebine ilişkin bir soruya "Biz de bu sorunun cevabını arıyoruz. Ocak içerisinde sensörler var, bu yönde bir uyarı gelmedi" cevabını verdi.

YAŞAM ODASI MUAMMASI

Gazetecilerin madende yaşam odasının olup olmadığı yönündeki ısrarlı sorularına, şirket sahibi Alp Gürkan ve diğer iki yönetici cevap verdi. Şirket yetkilileri, 500 kişilik bir yaşam odasının olduğunu ancak üretim alanının daha alt bölgelere kaydığı için bu odanın sökülerek yeni üretim alanına taşıma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Şirket sahibi Alp Gürkan ise "Arkadaşlarımın bir sene önce çalışma alanlarında yapılan bir odadır yaşam odası" dedi.

Yaşam odasının kömürün içinde değil, anataşın içinde yapılacağını belirten Gürkan, "Eğer kömürün içinde yaparsanız. Bir yangında odanın içinde olan insanlar yanar" ifadelerini kullandı ve üretimin yapıldığı ocağın alt bölümünde yaşam odası için hazırlık yapıldığını söyledi.

İşletme Müdürü Akın Çelik de hayatını kaybedenlerin çoğunun üst taraftaki kaçış noktasında yaşandığını belitti. Yangının ve dumanın 3-5 dakika da yayıldığını söyleyen Çelik, kazanın meydana gelmesinin ardından çalışanları kaçış noktasına yönlendirdiklerini ifade etti. Alt bölümdeki yaşam odasının taşındığını belirten Çelik, o bölgede 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

GÜRKAN: İSTANBUL'DAN ÇALIŞMA İSTEDİM

Hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik herhangi bir destek verilip verilmeyeceğine yönelik soruya Alp Gürkan, "İstanbul'a talimat verdim. Bu arkadaşlarımızın çocuklarının eğitimlerine yönelik, sosyal hayatlarını bilmiyoruz, onun daha da iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yapılmasını istedim" dedi.

Yer altında kaç kişinin olduğu ve isimlerinin açıklanmasına yönelik bir soruya da 18 kişinin olduğu yönünde cevap verildi. İsimleri açıklama yetkisinin ise AFAD'da olduğu, kendilerin isimleri AFAD yetkililerine bildirdiklerini söyledi.

ÇELİK: HER AY TATBİKAT YAPILIYOR

"En son iş güvenliği tatbikatı ne zaman yapıldı?" şeklindeki bir soruya Akın Çelik cevap verdi ve "Her ay tatbikat yapıyoruz, risk analizini uyguluyoruz ve bu belgelere savcılık el koydu" diye cevap verdi.

Çelik, Celal Bayar Üniversitesi ise de anlaşmalarının olduğunu ve orada da eğitim verildiğini belirtti.

GÜRKAN: BAŞBAKAN'LA HİÇ TANIŞMIŞLIĞIMIZ YOK

AK Parti ile ilişkisi olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılarak bu yönde sorulan bir soruyan şirketin sahibi Alp Gürkan, "Başbakan'la daha önce hiç tanışmışlığımız yoktur, ilk defa görüştüm" dedi.

trthaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
muamması, odası, yaŞam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'da silahlı Suriyeliler muamması MasteR06 Haber Arşivi 0 21 Aralık 2013 13:00
TSK'da general muamması PassioN Haber Arşivi 0 03 Mart 2012 19:02