IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2014, 15:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sırrı Süreyya Önder: Neden Mi Gidemedim?




HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, neredeyse yerel seçimlerden beri kayıp. Soma'da yaşanan maden faciasında dahi ortaya çıkmayan Sırrı Süreyya Önder, sevenlerini endişelendirdi.

Gezi olaylarının baş aktörlerinden, her zaman ezilenin yanında olduğu, olacağı sözünü veren Önder'in neden Soma'ya gitmediği merak konusu oldu. HDP'li vekil bu nedenle Twitter'da eleştiri yağmuruna tutuldu.

NEDEN GİDEMEDİM AÇIKLAMASI
Sosyal medyada kendisine yapılan eleştirileri değerlendiren Sırrı Süreyya Önder, annesinin hastalığı nedeniyle Soma'ya gidemediğini, HDP'nin eş başkanları ve 5 milletvekilinin gittiğini ancak bunları hiçbir televizyon kanalı tarafından verilmediğini söyledi.

"OLAY KAZA DEĞİL, CİNAYETTİR"
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, değerlendirmesinde maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma İlçesi'nde esas gelir kaynağı olan tarımın öldürüldüğünü belirterek, "Tütün, şeker pancarı, buğday ekimini emperyalist sistemin talimatıyla yasaklayanlar, rızkını toprağın üstünde arayan bölge halkını diri diri mezara inmek zorunda bırakmıştır.Olay kaza değil, cinayettir" dedi.

"NEDEN Mİ GİDEMEDİM"
Önder, annesinin hastalığı nedeniyle Soma'ya gidemediğini, HDP'nin eş başkanları ve 5 milletvekilinin gittiğini ancak bunları hiçbir televizyon kanalı tarafından verilmediğini söyledi.

"DÖRDÜNCÜ KURŞUNU SARI SENDİKACILIK SIKTI"
"Soma'daki cinayette ilk mermi, Soma'nın esas gelir kaynağı olan tarımın öldürülmesiyle sıkılmıştır. Tütün, şeker pancarı, buğday ekimini emperyalist sistemin talimatıyla yasaklayanlar, rızkını toprağın üstünde arayan bölge halkını diri diri mezara inmek zorunda bırakmıştır. İş cinayetlerinin ikinci mermisi, taşeronlaştırılma, güvencesiz çalıştırılmayla ve bunun meclisten kaçırılırcasına geçirilmesiyle sıkıldı. Bu yasalar yeni cinayetlerin önünü açtı. Herkese yanlış bir şekilde empoze edilen bu algı operasyonuna HDP ve BDP verdiği soru önergeleriyle karşı çıktı. Üçüncü kurşun kamu kaynaklarının özelleştirme adı altında neoliberal sistem tarafından talan edilmesiyle sıkılmıştır. Dördüncü kurşunu da sendika yönetimine işverenin zorla üye yerleştirmesine ses çıkarmayan sarı sendikacılık sıkmıştır. Bu halkın ve emekçinin üstüne bir şarjör mermi boşaltılmış. Patlayan trafo bunun son mermisidir. Bugüne kadar bununla ilgili hiç bir şey yapmayıp, hatta tam tersine bu talanlara sessiz kalanlar bu cinayetin de sorumlusudurlar. Taziye vermekle de bundan kurtulamazlar."

ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gidemedim, mi, neden, süreyya, sırrı, Önder


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sırrı Süreyya Önder'in Kardeşi CHP'yi Seçti N999 Haber Arşivi 2 13 Haziran 2012 19:38
Sırrı Süreyya Önder de olmasa PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 20:26
Sırrı Süreyya Önder'den Nur Serter'e destek PassioN Haber Arşivi 0 22 Şubat 2012 20:32
Sırrı Süreyya Önder'den Şırnak Tepkisi N999 Haber Arşivi 1 31 Aralık 2011 21:34
Beynelmilel - Sırrı Süreyya Önder YapraK Kültür ve Sanat 0 17 Eylül 2009 21:27