IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2014, 10:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
''Köln'ü Erdoğan'a Dar Edeceğiz''




Almanya'daki Alevi Federasyonu'ndan Gauck'a söz



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı, Alman Cumhurbaşkanı Gauck'a "Erdoğan'ı en sert şekilde protesto edeceklerini" iletti.

Almanya'nın Köln kentindeki 18 bin kişilik Lanxess Arena'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün düzenleyeceği miting öncesi gerilimi tırmandıran buluşma..

Erdoğan'ın ülkeye gelişi öncesi hep bir ağızdan nefret söylemleri ve hakaret içeren yazılar yayımlayan Alman medyasının ardından bazı gruplar da protesto gösterileri için harekete geçti. Alman emniyet yetkililerinin tahrik edici tehlikeli çağrılarla düzenlenen protesto gösterileri ve yürüyüşlerin tamamına izin vermesi dikkat çekti.

"KÖLN'Ü DAR EDECEĞİZ"
Protesto gösterisi yapacak olan grupların başında ise Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu geliyor. Federasyona bağlı dernekler günler öncesinden internet sitelerinden sert sözler ve hakaret içeren mesajlarla Başbakan'ın Köln'e gelişini protesto için çağrı yaptı.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, mitingden iki gün önce Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Mat, Gauck'un, ülkemizi ziyareti sırasında yaptığı açıklamaların Türkiye'de yaşanan gerçekliği yansıttığını belirterek, "Sayın Gauck'a Türkiye'de yaşanan sorunlarla ilgili göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ettim. Kendisine Erdoğan'ı, miting günü sert şekilde protesto edeceğimizi ilettim" dedi.

DÖVİZLER ALMANCA
Alevi Birlikleri Federasyonu'nun organize ettiği protestolar için Berlin başta olmak üzere Almanya'nın birçok kentinden Köln'e otobüsler kaldırılacağı duyuruldu. Protesto için hazırlanacak dövizlerin daha iyi etki sağlaması için Almanca hazırlanması istendi. Türkiye'deki Aleviler ise kendi üyelerinden katılım olmayacağını açıkladı.

ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dar, edeceğiz, erdoğana, kölnü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Köln katedrali (almanya) Ein Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 25 Aralık 2010 13:07