IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2014, 17:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbakan Erdoğan, Üç İsimden İkisini Eledi




Erdoğan'ın, Köşk'e çıkması durumunda Başbakanlık için Davutoğlu, Gül ve Arınç isimlerinden 2'sini elediği ileri sürüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda Başbakanlık koltuğuna oturacak isimle ilgili tartışmalar Ankara kulislerinin 1 numaralı gündem maddesi...

ANKETLER YANILTABİLİR

Yapılan anketlerden çıkan sonuçlarda ibre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü gösterse de, parti içerisinde dillendirilen isimler arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ağır bastığı öğrenildi. Ankara'da Başbakan Erdoğan'ın da Köşk'e çıkması durumunda kendisiyle uyum içerisinde çalışacak bir isimle yola devam etmek istediği, bu profile de en çok uyan ismin Davutoğlu olduğu yorumları yapılıyor.

DAVUTOĞLU BİR ADIM ÖNDE

Konuyla ilgili Başkent kulislerinin nabzını tutan Haberler.com çarpıcı bir detaya ulaştı. İddiaya göre; yerel seçim sürecinde Ahmet Davutoğlu'nun Konya mitinginde gösterdiği performans hem Başbakan Erdoğan'ı hem de partinin ağır toplarını fazlasıyla tatmin etti. Taner Yıldız'ın Kayseri mitingini de kurmaylarıyla birlikte değerlendiren Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun halka seslendiği Konya mitinginden daha fazla etkilendiği ileri sürüldü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Davutoğlu, Konya mitingindeki performansı, Başbakan Erdoğan tarafından takdir edilmişti.

ERDOĞAN, GÜL VE ARINÇ KONUSUNDA TEREDDÜTLÜ

Cumhurbaşkanı adaylarını haziran ayında açıklayacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Bülent Arınç isimleri üzerinde yoğunlaşmış durumda. Ancak zaman zaman gerek Arınç'ın gerekse Gül'ün kendisiyle ters düşmesi konusunda tereddütleri olan Erdoğan'ın vereceği karar merakla bekleniyor.

UFUK URAS DA "Davutoğlu" DİYOR

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucusu Ufuk Uras da geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada "Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşti gibi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tura kalmayacak. Boşalacak başbakanlık koltuğuna ise aktif bakanlardan birisinin oturacağını düşünüyorum. Şu an söylediğimiz her şey tahmin ve spekülasyon olacak ama önümüzdeki süreçte 2015’e dair bir dizi meselede Türkiye’nin dış politikasında izleyeceği tutumlar son derece kritik olacak. Bu bağlamda başbakanlık için en güçlü adayın Ahmet Davutoğlu olacağını düşünüyorum" demişti.

GÜL İÇİN MİLLETVEKİLLİĞİ ŞARTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aktif siyasete dönerse olağanüstü kongre ile AK Parti Genel Başkanlığına seçilebilecek. Ancak Anayasa gereği Başbakanlık için milletvekilliği şartı gerekiyor. Bu durumda Gül, 2015 Haziran ayında yapılacak genel seçime kadar Başbakan olamayacak. Ancak Anayasa gereği bir ilde tüm milletvekillikleri boşalırsa o ilde 3 ay içinde ara seçim yapılması gerekiyor.

HABERLER.com / Olgun Kızıltepe

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan, eledi, erdoğan, Üç, İkisini, İsimden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık