IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2014, 09:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gezi Parkı Olaylarının Yıl Dönümü Bilançosu




Gezi'nin yıldönümünde toplanan kitleler ile polis arasında yine olaylar çıktı, çok sayıda kişi yaralananırken,103 kişi gözaltına alındı.

Gezi Parkı'nda çıkan olayların yıldönümü, İstanbul'da yapılan korsan gösteri ve polis müdahalelerine sahne oldu. Bazı göstericiler ve vatandaşların yaralandığı gösterilerde toplam 103 kişi gözaltına alındı.

Çeşitli platformlar ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan çağrılar üzerine bir araya gelen kalabalık ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. İlk müdahale, İstiklal Caddesi üzerinde toplanan kalabalık grubun Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na yürümek istemesi üzerine başladı. Yapılan uyarı ve önlemlere rağmen yürümekte kararlı olan göstericiler ile polis arasında önce arbede ardından da tazyikli su ve akabinde biber gazlı müdahale geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ
Kalabalık gruplar, müdahaleyle birlikte İstiklal Caddesi ve ara sokaklarına dağıldı. Dağılan gruplar başta Çiçek Pasajı olmak üzere çevredeki işyerlerine sığındıkları gözlendi. Yaşanan arbede sırasında bazı işyerlerinin tezgahları devrildi. Öte yandan göstericiler arasında yer alan bir grup ise çevredeki bazı işyerlerinin camlarını kırdı. Esnaf hem göstericilere hem de polis ekiplerinin müdahalesine tepki gösterdi.

OKMEYDANI'NDA GRUP YOLU TRAFİĞE KAPATTI
Taksim Meydanı'nda yaşanan polis müdahalesinin hemen ardından eş zamanlı olarak Okmeydanı'nda da bir grup yolu trafiğe kapatmak istedi. Piyalepaşa Bulvarı üzerinde toplanan kalabalık, yapılan uyarılara rağmen dağılmayınca polisin müdahalesi de gecikmedi. Polise molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Göstericilerin eylemi bulvar üzerindeki ara sokaklar üzerinde akşamın ilerleyen saatlerine dek sürdü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ŞİŞLİ OSMANBEY'DE MOLOTOF KOKTEYLİ ATAN GRUPLARA MÜDAHALE
Taksim ve Okmeydanı'nda çıkan olayların akabinde Beşiktaş Çarşı Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, polise molotofkokteyli ile saldırdı. Nişantaşı'na doğru yürüyüşe geçen göstericilere polis önce izin verdi ancak Osmanbey'e gelen grup üyeleri buradan Taksim'e geçmek istedi. Bunun üzerine dağılmayan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bazı göstericilerin polis ekiplerine molotofkokteyli ile saldırdıkları görüldü.


GAZİ'DE TOPLANAN GRUP TEM'E YÜRÜMEK İSTEDİ
Akşam saatlerinde başlayan eylemlerin bir diğer adresi Sultangazi ilçesi oldu. Gazi Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup, topluca TEM Otoyolu'na yürümek istedi. Polisin müdahale ettiği göstericiler, çevik kuvvet engeli karşısında geri çekilerek cadde üzerine topladıkları çöp konteynırları ile pazar tahtalarını ateşe vererek eylemlerini sürdürdü. Havai fişek atarak eylemlerini sürdüren göstericilerin bulunduğu bölgeden zaman zaman silah sesleri duyuldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EYLEMCİLER İLE YOLDAN GEÇEN BAZI VATANDAŞLAR HAFİF YARALANDI
İstanbul genelinde yapılan korsan gösteriler sırasında bazı göstericiler ile çevreden geçen vatandaşlar hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ilk etapta çevredekilerin ardından da kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralananlar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN 103 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan, İstanbul'da yapılan korsan gösteri ve eylemlerin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Başta Beyoğlu ve çevresi olmak üzere Şişli, Sultangazi ve çevre ilçelerde toplam 103 kişi gözaltına alındı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akşam saatlerinde başlayan eylemler gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdü. Yer yer ufak çapta müdahalelerin sürdüğü olaylar dışında polis İstanbul genelinde asayişi sağladı. Ekiplerin bekleyişi sürerken gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇOK SAYIDA MOLOTOF KOKTEYLİ ELE GEÇİRİLDİ
Kurtuluş Caddesi'nde bazı eylemcilerin binaya girdiğini söyleyen apartman sakinleri, polisten yardım istedi. Polis ekipleri, apartmanda bir kısmı kullanıma hazır yaklaşık 20 molotofkokteyli ele geçirdi. Torbalarda bulunan molotofkokteylleri, polis aracıyla emniyete götürüldü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilancosu, dönümü, gezi, olaylarının, parkı, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gezi parkı kapatıldı! yaSmin Haber Arşivi 2 12 Mart 2014 18:02
Gezi Parkı Kapatıldı Rhytia Haber Arşivi 0 02 Mart 2014 14:52
Gezi Parkı kapatıldı MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Şubat 2014 20:56
İstanbul'da Gezi Parkı gerginliği! MasteR06 Haber Arşivi 1 31 Aralık 2013 23:42
İşte Gezi Parkı bilançosu Violent Haber Arşivi 0 02 Haziran 2013 15:11