IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2014, 11:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HSYK'dan 2224 atama




Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2014 yaz kararnamesini tamamladı. Kararnameye göre 2 bin 224 hâkim ve savcının görev yeri değişti

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Adana’daki TIR’lara operasyon düzenleyen ve arama yapmak isteyen ve “TIR Savcısı” olarak nitelendirilen Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı’na getirildi. Ankara Başsavcıvekili Nuri Yiğit, Ankara Batı Savcılığı’na düz savcı olarak atandı. Mudanya Başsavcısı Yavuz Yüzlü ise Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na, Bursa Başsavcısı Namık Yıldız Bursa Başsavcıvekilliği’ne, Konya Başsavcısı Neyzen Özcan Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı’na atandı. HSYK birinci daire üyesi Teoman Gökçe ise kararnameye tepki göstererek görevinden istifa etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin 2014 yılı yaz kararnamesiyle yapılan yeni görevlendirmeleri arasında, yürüttükleri soruşturmalar ve davalarla dikkat çeken savcı ve hakimlerin isimleri de yer aldı.

İŞTE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

17 ARALIK SAVCISI KAHRAMANMARAŞ'A
17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu başlatan savcılardan olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Yüzgeç 17 Aralık operasyonunun ardından dosyadaki görevinden alınmıştı.

BERKİN ELVAN SORUŞTURMASI SAVCISI ANTALYA'YA
Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Faruk Bildirici de İstanbul Cumhuriyet Savcılığı görevinden alınarak Antalya Hakimliği'ne atandı.

MİT TIRLARINI DURDURAN, ASKERE SORUTURMA AÇAN BAŞSACIVEKİLİ İSTANBUL'A
MİT'e ait TIR'ları Adana'da durdurulması kararına imza atan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı da tayin edildi. Takçı, Adana Başsavcılığı'ndan alınarak Zonguldak'a atandı. Adana'da MİT'e ait TIR'ları durduran askerlere ve yasadışı dinleme yaptığı iddia edilen polislere yönelik soruşturmaları yürüten ve haklarında iddianame düzenleyen Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın da görev yeri değişti. Doğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne görevlendirildi.

25 ARALIK'TA GÖZALTI VE MAL VARLIKLARINA EL KOYMA KARARI VEREN KARAÇÖL KÜTAHYA HAKİMLİĞİ'NE ATANDI
Kaldırılan TMK. 10 maddesi ile görevli olan Hakim Süleyman Karaçöl, 25 Aralık yolsuzluk operasyonun da gözaltı ve mal varlıklarına el koyma kararını veren hakimdi. Soruşturmanın ardından terör yetkisi kaldırılan Karaçöl, son kararname ile Kütahya Hakimliği'ne atandı. Yaklaşık iki ay önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanan İdris Kurt, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevlendirildi.

ŞİKE SAVCISI MEHMET BERK DÜZ SAVCI OLDU
Şike soruşturmasını yürüten Mehmet Berk de Küçükçekmece Başsavcı Vekilliği görevinden alındı. Berk, Bakırköy Başsavcılığı'nda düz savcı olarak görevlendirildi. Balyoz soruşturmasını yürüten daha sonra Bakırköy'e Başsavcı Vekili olarak atanan Hüseyin Ayar'ın da görev yeri değişti. Ayar, Başsavcı Vekilliği'nden alınarak Küçükçekmece Başsavcılığı'na düz savcı olarak atandı. "Dink davasında örgüt var" diyerek mahkemenin kararına itiraz eden ve Sahte Çürük Raporu soruşturmasını yürüten Hikmet Usta da düz savcı olarak görevlendirildi. Bakırköy Başsavcı Vekilliği görevini yürüten Usta, Büyükçekmece Başsavcılığı'na düz savcı olarak atandı.

OKTAY KUBAN İSTANBUL'A
Atamalarda göze çarpan bir diğer isim de Hakim Oktay Kuban oldu. Balyoz tutukluları Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu birçok sanığın tahliyesine karar veren Kuban, o dönem Özel yetkisi kaldırılarak Eskişehir'e atanmıştı. Daha sonra Bakırköy'e atanan Hakim Kuban, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hakim olarak görevlendirildi.
kaynak:posta

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2224, atama, hsykdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HSYK'da kritik atama MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Mart 2014 22:45
HSYK'ya 8 atama MasteR06 Haber Arşivi 1 28 Şubat 2014 12:42
Atama Bilecikli mIRC Scripting Sorunları 0 23 Ağustos 2013 20:11
Öğretmen Atama Başvuruları 31 Ocak 3 Şubat Atama Klavuzu Başvurular Zen Genel Paylaşım 0 01 Şubat 2013 15:09
!atama Cpu mIRC Scripting Sorunları 2 04 Mart 2012 12:10