IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2014, 10:46   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Harem Otogarı taşınıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

HABERTÜRK
Büyükşehir ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Harem için yenileme projesi geliştirdi. Otogar taşınacak, turistik gemiler için liman yapılacak. Ayrıca eğlence ve dinlenme alanları oluşturulacak.
Büyükşehir Belediyesi ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], otogarın da içinde bulunduğu Harem bölgesi için yenileme projesi hazırladı. Otogarın taşınmasıyla başlayacak proje çerçevesinde, turistik gemilerin barınabileceği bir liman, eğlence, dinlenme, piknik ve spor alanlarının yapılması planlanıyor. Projeyle ilgili 1/5000’lik plan çalışmaları tamamlandı, 1/1000’lik plan çalışmaları ise devam ediyor.
DENİZ ULAŞIMI CANLANACAK
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Haremprojesiyle ilgili detayları şöyle anlattı: “Tarihi Yarımada’nın en güzel görülebileceği nokta olan Harem, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapan değerlerden biri. Harem, sadece İstanbul ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için değil, İslam medeniyeti için de önemli bir merkez, Avrupa ve Anadolu’nun giriş ve çıkış noktasıdır. Burası Harem adını, Osmanlı zamanında hacca gidenler Kâbe’ye buradan uğurlandığı için almıştır. Önümüzdeki yıl bir ilki gerçekleştireceğiz ve Osmanlı dönemindeki Harem’den hacı uğurlama geleneğini yeniden başlatacağız. Yıllarca hizmet veren otogarın yolcu yükü ve önemi, büyük otobüs şirketlerinin Anadolu yakasındaki farklı noktalarında kendi terminallerine taşınmasıyla azaldı. Harem’in ulaşımfonksiyonu daMarmaray, 2015 yılı sonunda açılması planlanan Avrasya Tüneli ve inşaatı devameden 3. köprü ile giderek kaybolacak. Harem’in ulaşımla dostluğu, yeni dönemde, deniz ulaşımı ve büyük yolcu gemilerinin barınacağı liman olarak devam edecek.”
TURİSTİK MERKEZ PLANI
Türkmen, Harem’in turistlerin ağırlanabileceği birmerkez olmasını istediklerini ifade ederek, “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] boyunca Harem’e kadar seyir terasları oluşturacağız. Hatta nostaljik bir tramvay düşüncemiz de var. Bu dönemHaremyeni bir çehreye bürünecek ve yeni bir vizyonu olacak” diye konuştu.
‘Esna mağdur olmaz’
Başkan Türkmen, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın taşınırken esnafın mağdur edilmeyeceğini söyledi: “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın bulunduğu arazi TCDD’ye ait. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nin otogarın taşınmasıyla ilgili çalışmaları var. Kozyatağı, Dudullu taraflarında bir proje var ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında şehirlerarası otobüs terminalinin esnafını incitmeyecek ve mağdur etmeyecek şekilde taşınmaları sağlanacak” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyükşehir belediyesi, harem, harem otogarı, otogarı, salacak sahili, taşınıyor, üsküdar, üsküdar belediyesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık