🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aylin Kotil'in zaferi!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hayati ARIGAN/AHT
Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül'den ayrıldıktan bir süre sonra, iki yıl önce Çağlar Yıldırımer ile dünya evine giren Aylin Kotil Yıldırımer, sadece kızlık soyadı "Kotil"i kullanabilmek için açtığı davayı kazandı. İstanbul 7. Aile Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada Aylin Kotil Yıldırımer'in, sadece kızlık soyadını kullanmasına karar verdi. Aylin Kotil karar 15 gün sonra kesinleştikten sonra, nüfus müdürlüğünden çıkaracağı yeni nüfus kağıdında 'Kotil' soyadı ile hayatına devam edecek.
Verdiği 7 yıllık hukuk mücadelesinin ardından evliyken kızlık soyadını kullanabilme hakkını Anayasa ve Aile mahkemelerine açtığı davaları kazanarak kadınlara bu yolu açan avukat Sevim Akat'tan sonra ikinci davayı kazanan kişi Aylin Kotil oldu.