IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2014, 16:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kredi kartlarına flaş düzenleme




Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) yeni düzenlemesine göre, hareketsiz hesap ve kartlardan 1 yıl boyunca ücret tahsil edilememesi durumunda, hesaplar iptal edilecek. Bu kart ve hesaplara ilişkin borçlar için müşterilere icra takibi yapılamayacak

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Tüketici Kanunu uygulamaları için hareketsiz hesaplar ve kartlar ile ilgili düzenleme yaptı.

TBB'nin yeni düzenlemesine göre, hareketsiz hesap ve kartlardan bir yıl boyunca ücret tahsil edilememesi durumunda, hesaplar iptal edilecek.

Bankalar, ücret tahsil edilemediği için kapatılan kart ve hesaplara ilişkin borçlar için müşterilere icra takibi ve bu ücretlerin tahsili için kredilendirme yapamayacak.

KESİNTİSİZ OLARAK EN AZ 180 GÜN

TBB, kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, mevduat ve katılım fonu hesapları hakkında bilgi alabilecekleri ortak bilgi sistemi kurulacağını açıkladı.

Açıklamaya göre, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından ortak bilgi sistemi kuruluncaya kadar ve birinci maddede belirtilen hesaplar hareketsiz kaldığı sürece bu hesaplara herhangi bir ücret tahakkuk ettirilemeyecek.

Açıklamada, TBB Yönetim Kurulu'nun hareketsiz hesaplardan ücret alınma usullerinin belirlendiği düzenlemede, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) uygun görüşü alınarak değişiklik yaptığı belirtildi.

Düzenlemeye göre, müşterilerin, kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, mevduat ve katılım fonu hesapları hakkında bilgi alabilecekleri ortak bilgi sistemi kurulacaktır.

Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği tarafından ortak bilgi sistemi kuruluncaya kadar ve birinci maddede belirtilen hesaplar hareketsiz kaldığı sürece bu hesaplara herhangi bir ücret tahakkuk ettirilemeyecek.

Tahsil edilemeyen, kredi kartı, mevduat ve katılım fonuna ilişkin yıllık üyelik ve hesap işletim ücretleri, tahakkuk tarihinden itibaren en fazla son oniki aylık dönem için, sonradan tahsil edilmek üzere bekletilebilecek.

Bu dönem zarfında, söz konusu kredi kartı yıllık üyelik ücretleri ile hesap işletim ücretlerinin tahsil edilememesi halinde bu ücretler ters kayıt yapılmak suretiyle iptal edilecek.

Yıllık üyelik ve hesap işletim ücretlerinin tahsili için müşteriler hakkında icra takibi yapılamayacak, müşteriler, kredi kartı yıllık ücretiyle, mevduat ve katılım fonuna ilişkin hesap işletim ücretinin tahsili amacıyla kredilendirilemeyecek.

DHA

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Haziran 2014, 02:29   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kredi kartlarına flaş düzenleme




Gayet mantıklı.

 

 

Etiketler
düzenleme, flaş, kartlarına, kredi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kredi kartlarına batık uyarısı! Ezgi Haber Arşivi 0 28 Ağustos 2012 11:47
BDDK ' Dan Kredi Kartlarına Fren ...! LeyLa Haber Arşivi 0 30 Haziran 2011 13:17
Bellek kartlarına doping! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 10 Eylül 2010 18:42