IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Haziran 2014, 11:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Irak'ın en büyük petrol rafinerisi IŞİD'in eline geçti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Radikal.com.tr – Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Beyci'ye havan toplar ve makineli tüfeklerle saldırı düzenledi.

Reuters'a konuşan güvenlik yetkilileri ve rafineri çalışanları, Bağdat'ın 210 km kuzeyindeki Beyci'deki depoların farklı bölgelerinden dumanlar yükseldiğini söyledi. Ülkenin petrol ihtiyacının yaklaşık dörtte birini karşılayan Beyci rafinerisinde üretilen petrolün tamamı benzin ve elektrik santralları için yakıt olarak ülke içinde tüketiliyor ve yemeklik yağ da bu rafineride işlem görüyor.

Ajansa konuşan kaynaklar, 'Militanların Beyci rafinerisinin yüzde 75'ini ele geçirdiklerini' belirtti. Yetkili, "Militanlar rafineriye girmeyi başardı. Üretim üniteleri, yönetim binası ve dört gözetleme kulesinin kontrolü onlarda. Bu da rafinerinin yüzde 75'ine denk geliyor" diye konuştu.
BAĞDAT’TA HALK YİYECEK VE SU STOKLUYOR
Irak'ın başkenti Bağdat'ta halk, ülkenin kuzeyinde bazı kent ve kasabaları ele geçiren Irak Şam İslam Devleti militanlarının kente yaklaşması üzerine panik içinde su ve yiyecek stoklamaya başladı. Gazeteciler, Şii bölgelerinin hemen hemen her gün bombalandığını ve bu da Bağdatlılar üzerinde kuşatma hissi yarattığını söylüyor.
MALİKİ’DEN ULUSAL BİRLİK ÇAĞRISI
Irak Başbakanı Nuri el Maliki, dün televizyondan yaptığı açıklamada Sünni Müslümanlara ve Kürt liderlere ulusal birlik çağrısında bulundu.

Irak ordusu da Bağdat'a doğru yaklaşan IŞİD militanlarına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Militanların güçlü olduğu batı kenti Ramadi'den de çatışma haberleri geliyor. Irak ordusu, geçen hafta Musul'u aldıktan sonra Bağdat'a doğru yönelen IŞİD militanları ve Diyala ve Selahaddin vilayetlerinden IŞİD'e destek veren savaşçıları geri püskürtmek için uğraşıyor. Güvenlik güçleriyle militanlar arasındaki çarpışmalar, Bağdat'a 60 kilometre mesafedeki Bakuba kentinde yoğunlaşmış durumda. Kentin düşmesi halinde silahlı gruplara başkent yolunun açılacağı belirtiliyor.

Bu arada, Irak Başbakanı Nuri el Maliki, IŞİD'in saldırılarından sonra bazı komutanları görevden aldı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "ulusal görevlerini yerine getirmedikleri için" dört komutanın görevden alındığı belirtildi. Görevden alınan askeri yetkililer arasında IŞİD'in büyük miktarda toprak ele geçirdiği Ninova vilayetinden sorumlu komutan da var.
(BBC - Deutsche Welle - AP)

__________________




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bÜyÜk, eline, en, gecti, irakın, iŞİdin, petrol, rafinerisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD Irak'ta 15 Türk'ü daha kaçırdı AftieL Haber Arşivi 0 20 Haziran 2014 11:19
IŞİD, Irak'ta 15 Türk'ü daha kaçırdı! Seth Haber Arşivi 0 17 Haziran 2014 23:30
Irak'ta Terörün Adı: IŞİD Elysian Haber Arşivi 0 12 Haziran 2014 08:08
Orhan Gencebay - Ne Geçti Ki Eline Elysian M, N, O, Ö, P 0 08 Haziran 2014 14:52
Irak Türkiye Petrol Borusu YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 16:25