IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2014, 20:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BM: Irak'ta yerinden olanların sayısı 1 milyonu buldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CENEVRE – Birleşmiş Milletler (BM), Irak'taki kriz dolayısıyla yerinden olanların sayısının bir milyonu bulduğunu ve Irak'taki insani krize müdahale stratejisinin gözden geçirildiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Adrian Edwards, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, Irak'ta yılbaşından itibaren, 500 bin kişinin Enbar bölgesinde meydana gelen saldırılar nedeniyle, 500 bin kişinin ise Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Musul'u ele geçirmesinin ardından evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Irak'ta bu yıl toplam bir milyon kişinin yerinden olduğunu bildiren Edwards, bu insanların ne kadarının Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesine, ne kadarının başka yerlere geçtiği konusunda net bilgileri olmadığına işaret etti.

Evlerini terk eden Iraklıların yarısının çocuk olduğunu ifade eden Edwards, şu ana kadar insanların sınırları geçerek başka ülkelere gitmeye çalıştıkları yönünde herhangi bir bilgileri bulunmadığını söyledi.

BMMYK olarak, Irak'ın batısında Suriyeli sığınmacıların barındığı El-Kaem kampının güvenliği konusunda da kaygı duyduklarını ifade eden Edwards, bu kampın çevresinde dün gece çatışmalar meydana geldiğini ve sığınmacıların panik yaşadığını anlattı.

Kamp içinde bin 500 sığınmacının bulunduğunu belirten Edwards, kamp çevresinde ise 3 bin 500 kişinin barınmakta olduğunu kaydetti.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Christiane Berthiaume ise şu anda IOM olarak 143 bin Iraklıya ulaştıklarını ve yardım sağladıklarını ancak daha fazla insana ulaşmak konusunda ülkedeki güvenlik sorunu ve BM personeli yetersizliği nedeniyle sorunlar yaşadıklarını kaydetti.

Berthiaume, IOM'in yardım faaliyetleri için 50 milyon dolara ihtiyacı olduğunu da bildirdi.
İNSANİ YARDIM STRATEJİSİ GÖZDEN GEÇİRİLİYOR
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke de Irak'taki insani yardım faaliyetlerini görüşmek üzere üye ülkelerin temsilcilerinin bugün Cenevre'de bir araya geldiğini belirterek, toplantının amacının Irak'a yapılacak insani yardım stratejisinin gözden geçirilmesi olduğunu söyledi.

Şu ana kadar özellikle Enbar vilayetinde yerinden edilenler için talep ettiklerini 105 milyon dolarlık yardımın sadece yüzde 14'ünün karşılandığına işaret eden Laerke, Musul'un IŞİD'in eline geçmesinin ardından yaşanan insani krizin tırmanması üzerine bu rakamın gözden geçirileceğini kaydetti.
BM PERSONELİ YER DEĞİŞTİRİYOR
BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Corinne Momal-Vanian, güvenlik ve faaliyetlerin daha etkin yürütülmesi için BM personelinin bir kısmının yer değiştirdiğini söyledi. Personelin bir kısmının Erbil'e gönderildiğini ifade eden Vanian, durumu günlük olarak takip ettiklerini bildirdi.
Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Elisabeth Byrs ise Erbil'deki ofislerini genişlettiklerini ve buraya daha fazla personel gönderdiklerini kaydetti.
BÖLGESEL YÖNETİME SAĞLIK MALZEMESİ DESTEĞİ
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Fadela Chaib, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin çatışmalar dolayısıyla merkezi hükümetten aldığı ilaç ve aşıların kesilmesi nedeniyle DSÖ'den yardım talebinde bulunduğunu bildirdi.

Chaib, bu çerçevede, Dohuk ve Erbil'deki sağlık müdürlüklerine çeşitli sağlık malzemeleri sağladıklarını kaydetti.
(AA)

__________________




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, bm, buldu, irakta, milyonu, olanların, sayısı, yerinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Minecraft 20 milyonu buldu KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 16 Ocak 2012 17:08
İnternet abonesi 13 milyonu buldu! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 05 Ocak 2012 16:49
İnternet abone sayısı 13 milyonu buldu! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 0 24 Kasım 2011 21:45
İnternet abone sayısı 13 milyonu buldu! dreamy İnternet Dünyasından Haberler 0 24 Kasım 2011 14:17
Op olanların sayısı [eski başlık: Cok kolay bir soru] alfa mIRC Scripting Sorunları 1 12 Şubat 2005 09:32