IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2014, 00:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sıcaklık 53 dereceye çıkacak!




Antalya'da hava sıcakları hafta ortasından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Pazar günü Antalya'da, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre 38 derece sıcaklıklarla birlikte yüzde 52'ye ulaşan nem oranı nedeniyle sıcaklık 50 ila 53 derece arasında hissedilecek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Antalya ve çevresinde hafta ortasından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 - 5 derece üzerine çıkacağını bildirdi. Hava tahminlerine göre Çarşamba günü Antalya’da sıcaklık 36 derece olacak. Perşembe günü ise 39 dereceye çıkacak sıcaklık Cuma günü 35 derece, Cumartesi günü 37 ve Pazar günü ise 38 derece olacak.

Sıcak havaya eşlik eden yüksek nem oranı ise Antalya’da hissedilen sıcaklığın gerçek sıcaklığın 10- 15 derece üzerine çıkaracak. Meteoroloji’nin tahminlerine göre Çarşamba günü Antalya’da yüzde 36’lık bir nem oranı bekleniyor. Böylece yarın kentte hissedilen sıcaklık 38 derece dolayınca gerçekleşecek. Perşembe günü içinse yüzde 39’luk nem oranı tahmini yapılırken hissedilen sıcaklık 46 derece civarında olacak. Cuma günü ise sıcaklıklar Antalya’da biraz nefes aldıracak ve 35 derece sıcaklık ve yüzde 33’lük nem oranıyla sıcaklar 35 - 36 derece dolayında hissedilecek.

PAZAR GÜNÜ YÜZDE 52 NEM


Hafta sonu ise nem oranını yükselmesiyle birlikte hissedilen sıcaklıklar da artacak. Cumartesi günü Antalya’da yüzde 45 oranında nem bekleniyor. Yükselen nemle birlikte hissedilen sıcaklık değerleri yükselecek ve Antalya’da o gün hava sıcaklığının 44 derece olarak yaşayacak. Pazar günü ise yüzde 52’ye çıkan nem oranıyla birlikte hissedilen hava sıcaklığı 50 - 53 derece arasında olacak.

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT


Uzmanlar bu tip havalarda en sık karşılanan vakanın güneş çarpması olduğunu ifade etti. Güneş çarpması kendisini 39- 41 dereceye kadar çıkan ateş, davranış, anlama ve algılama bozuklukları, kalp atışları düzensizliği, şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma ile gösteriyor. Güneş çarpmasından korunmak için zorunlu olmadıkça 11.00 ve 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması, aşırı sıcaklarda gölgede bulunulması, ağır işler ve spor yapılmaması önerilirken ince, açık renkli bol elbiseler giyilmesi, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılması öneriliyor. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınması da tavsiyeler arasında sıralanırken sıcaklarda ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması ve bol bol sıvı tüketilmesi de tavsiye ediliyor.
kAYNAK:POSTA

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
53, cıkacak, dereceye, sıcaklık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erciş'te sıcaklık 7 dereceye çıktı KarakıZ Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 15:27
Sıcaklık 25 dereceye çıkacak! pyracantha Haber Arşivi 0 29 Kasım 2010 18:06
Sıcaklık 45 dereceye çıkacak! MoSFeT Haber Arşivi 1 12 Temmuz 2010 13:53