IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Temmuz 2014, 12:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Plaja sıfır cami





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, önü plaj olan camide cemaat namaz kılarken tatilcilerin bikini ve mayolarıyla denize girip güneşlenmesi ’İslam’da hoşgörü’ olarak değerlendirildi.

Cuma namazında kumsala taşan cemaat ile güneşlenenlerin aynı karede yer alması ilginç görüntü oluşturdu.

Gündoğan Mahallesi’nde denize sıfır konumdaki Yalı Camisi’nde, aşırı kalabalık olduğu için bazı vatandaşlar cuma namazlarını cami dışında kıldı. Vatandaşlar cami ile plaj arasındaki yaklaşık 2 metre genişliğindeki yürüyüş yoluna serilen hasırlar üzerinde namaz kılarken, cemaat kumsala da taştı. Namaz kılanlar ile plajda denize girenler ilginç görüntü oluşturdu. Bir

tarafta namazlarını kılıp ibadetlerini yapanlar, diğer yandan da denize girip sahilde güneşlenen tatilciler yer aldı. Tarihi yaklaşık 300 yıl önceye dayandığı belirtilen caminin bir süre kapalı olduğu ve 2009 yılında restore edilerek ibadete açıldığı öğrenildi. Caminin yabancı turistlerinde ilgisini çektiği ve zaman zaman Kuran-ı Kerim dinlemeye geldikleri belirtildi.

Ramazan ayının ilk cuma namazını deniz kenarında güzel bir ortamda kıldıklarını söyleyen turizmci Birol Peker, "Herkes ibadetinde yaşantısında özgürdür. Burası eşi olmayan güzel bir cami. Tatil beldesindeyiz tabii ki insanlar yüzecek, eğlenecekler. Hoşgörüyle bakıyoruz onlarda bize hoşgörüyle bakıyor. Bu sıcaklığı hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Plajda camiden çıkacak olan babasını bekleyen ressam Seda Ötüker, "Uygarca bir durum. Karşılıklı anlayış ve uzlaşı. Örnek bir davranış" sözleriyle bu durum karşısında düşüncelerini ifade etti.

Cami İmam Hatibi Bahtiyar Eskici, "Burada dinimizin hoşgörü dini olduğu açık net olarak anlaşılıyor. Camimiz her şeyi ifade ediyor. İslam dininin kardeşlik dini olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Yadırganacak hiçbir durumumuz yok. Denize giren giriyor. Mayosunu giyiyor denize gidiyor. Denizden çıkıp duşunu alıp elbisesini giyip camiye geliyor" dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla mukabele olduğunu anlatan Eskici, "Öğlen namazında erkek cemaatimize, ikindi namazında da bayan cemaatimize mukabelelerimiz oluyor. Yabancılar konuşa konuşa yürürken caminin önünden geçecekleri sırada kuran okunuşunu duyduklarında hepsi susuyor. Diğer köşeye geçene kadar ses çıkarmıyorlar. Kimileri de merak edip geliyor. Camidekilerle birlikte oturup Kuran dinliyor. Kimse kimsenin yaşantısına karışmıyor. Bu hoşgörüyle alakalı bir durum" dedi.


kaynak mynet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cami, plaja, sıfır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haydi Plaja! Burce Moda Trendleri 0 10 Mayıs 2014 17:52
Plaja Hazırlık Diyeti Sue Diyet Listeleri 0 25 Temmuz 2012 13:07
Plaja en çok yakışan saç modelleri Violent Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Temmuz 2012 14:47
Bacakları Plaja Hazırlamanın 7 Yolu Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 2 18 Haziran 2012 15:25
Bir Sayıyı Sıfır İle Çarpınca Neden Sıfır Eder? Süslü Ödev ve Tezler 1 26 Mart 2011 23:39