IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2014, 20:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD Yavuz Sultan Selim'i mi örnek alıyor?




Terör örgütü IŞİD'in sosyal medyada kullandığı ve açacağı televizyona koyacağı ad, Dabık. Dabık'ın hikâyesi de Mercidabık Savaşı'ndan geliyor. Gazeteci Rasan Remzi, Dabık ve IŞİD'in bilinmeyenlerini posta.com.tr için yazdı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bugüne kadar yazılanlar çizilenler arasında "IŞİD nereye girdi?", "Kaç kişi öldürdü?", "Onlardan kaç kişi öldürüldü?" yer aldı. Bundan daha fazla bir detay varsa bu da IŞİD'in sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı videolar.
Peki IŞİD'in operasyonlarını nasıl yürüttüğünü, kimlerin bu operasyonları yaptığını, sayılarını ve daha birçok bilinmeyen stratejilerini hiç merak ettiniz mi?

IŞİD'İN BİR NUMARALI GÜCÜ: BARIŞ KALKANLARI ORDUSU

IŞİD, Irak'ta "Barış Kalkanları" ordusuna dayanarak Musul'a girdi. Barış Kalkanları ordusu, bin 800 Arap ve yabancı uyruklu savaşçıdan oluşuyor. IŞİD'in adlandırdığı "Fetih" operasyonları da bu orduyu kullanıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ŞİD'in yaptığı polis arabası

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IŞİD, 9 Haziran gecesi bine yakın kişiden oluşan Barış Kalkanları ordusuyla Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'a saldırdı. Günler önce Abdurrahman Biblavi (IŞİD'in ikinci adamı); Ebu Bekir El-Bağdadi'nin yardımcısı Irak ordusu tarafından öldürüldü. IŞİD, Biblavi'nin intikamını almak için saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyenler ise, Barış Kalkanları ordusuydu. Bu ordu direkt El-Bağdadi'ye bağlı. Musul'a ilk girdiklerinde 800'den fazla terörist de IŞİD'e katıldı. Bu silahlı teröristler, eskiden Musul civarında aktif olan gruplardı. Irak ordusu Musul'dan çekildikten sonra El-Bağdadi tarafından Musul'a giriş yapmaları ve Musul vilayetini kurmaları için emir verildi.
YÜZLERİNE KURŞUN YAĞDIRIYORLAR

IŞİD sokak çatışmalarında başarılı. Bu deneyimi Suriye'nin Halep kentinde kazandı. Hangi sokaktan girip nereden saldıracaklarını, nasıl siper alacaklarını burada öğrendiler.

Polad Talabani bir tugayın (Kürdistan Bölgesel Güçlerinin Anti-Terör Timi) komutanlığını yapıyor. Talabani Kerkük, Musul ve Tikrit gibi şehirlerde IŞİD ile birçok kez çatıştı. Talabani "IŞİD'in bir savaşçısı öldürülünce kendi silah arkadaşları tarafından yüzü tanınmaz hale getiriliyor, bazen kurşun yağmuruna tutuyorlar. Geride kimlik ve iz bırakmıyorlar" diyor.

EN BÜYÜK SİLAHI SOSYAL MEDYA
IŞİD, sosyal medyayı en etkin kullanan terör örgütü. Twitter'daki, Facebook'taki ve Youtube'daki resmi sayfaları, hesapları ve kanalları her gün güncelleniyor ve bu hesaplarda her türlü tehdit, mesaj, bildiri ve infaz videoları yayınlanıyor. Musul işgalinin daha ilk saatlerinde yayınlanan videolar, Irak ordusunun moralini düşürmüştü. Bu videolar ordunun çatışmadan kaçmasından da büyük rol oynadı. IŞİD tarafından esir alınan ordu mensuplarını, tek tek videoya çekip Irak ordusunda bulunan askerlere "Silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. IŞİD ile baş edemezsiniz" gibi verilen mesajlar, ardından teker teker başından vurularak infaz etmeleri orduda görev alan üst düzey rütbelileri bile korkuttu. Görevlerini bıraktılar, çatışmadan kaçtılar. Ardından Musul sokaklarında ele geçirdikleri askeri araçları, roketleri, tankları gövde gösterisi olsun diye sergileyip yayınladılar. Bugün ise sokaklarda kurban kesip etini dağıtmalarını, halkın durumdan memnun olduğunu ve Hilafet'i sevdirdiklerini gösteren videolar yayınlıyorlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

YAVUZ SULTAN SELİM’İ ÖRNEK ALIYORLAR

IŞİD kendi ulusal kanalını açacağını da Twitter’da bildirdi. Kanalın ismi "Dabık" olacak ve IŞİD'in Irak ve Suriye’de çekilen videoları yayınlanacak. Kanal, Arapça ve İngilizce yayın yapacak. Merkezi Musul'da olacak. Peki "Dabık'ın anlamı ne?" diye merak ediyorsanız işte size küçük bir tarih bilgisi. "Dabık" ismi "Mercidabık Savaşı"nden alınmış. IŞİD, Yavuz Sultan Selim'i, Şiileri yendiği için rol model olarak görüyor.

Mercidabık Savaşı, Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında Memlûk Devleti'yle yapılan birinci savaş. 1516'da Osmanlı ordusu ile Memlûk ordusu arasında Halep şehrinin kuzeyinde yapılan savaşı, Osmanlılar kazandı. Muharebenin sonucunda Suriye, Lübnan ve Filistin Osmanlı topraklarına katıldı.

IŞİD NASIL SALDIRIYOR?

Hişam Haşimi'ye (Askeri Araştırmacı) göre IŞİD militanları üç gruba ayrılıyor:

Birincisi İntiharcılar: İntiharcılar ordusunda bulunanların bir ismi yok, herkesi kendine ait bir numarası var. Karar verildiğine kura çekilerek kimin numarası çıkarsa intihar saldırısına o kurban oluyor. Bu ordu her zaman hazır, sadece gelen emri bekliyor.

İkincisi Barış Kalkanları: Bunlar direkt olarak El-Bağdadi'ye bağlı, ondan emir alır.

Üçüncüsü ise Silahlı Militanlar: Şehirler içinde IŞİD'e bağlı gizli ağlar var. Başta Barış Kalkanları saldırır, şehri ya da bölgeyi kontrol ettikten sonra üçüncü kısma devredilir. Barış Kalkanlarının yeni görevi oradan başlar. İdari kurumları onlar yönetir. Musul bunun en açık örneğidir. Şu an Musul'da bulunan tüm idari işlemler, Barış Kalkanları ordusu tarafından yönetiliyor. Güvenliği ise üçüncü kısım sağlıyor. Emirleri, Barış Kalkanları ordusu veriyor. IŞİD'e bağlı gizli ağlara ise, IŞİD'in kurduğu Hilafet'i ve Halife'yi sevdirmek görevi düşüyor.

kaynak:posta

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alıyor, iŞİd, mi, selimi, sultan, yavuz, örnek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yavuz Sultan Selim Zen Tarih 0 25 Mayıs 2014 18:07
Yavuz Sultân Selim MateJaN Tarih 0 28 Ocak 2013 17:53
Yavuz sultan selim Ecrin Tarih 0 30 Nisan 2011 13:29
Yavuz Sultan Selim Ecrin Tarih 0 28 Nisan 2011 22:34
Yavuz Sultan Selim YapraK Tarih 5 02 Şubat 2011 20:03