IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2014, 14:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Gazze'de ateşkes için anlaşmaya varıldı"




İsrailli yetkililer, kapsamlı Gazze ateşkesi için anlaşmaya varıldığını ve anlaşmanın Cuma günü devreye gireceğini bildirdi. Ancak Hamas ya da diğer Filistinli gruplardan henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail ile Hamas'ın Cuma günü saat 06.00'dan itibaren ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştığı iddia edildi. Taraflar bu sabah da beş saatlik ateşkes ilan etmiş ancak anlaşma kısa süre sonra bozulmuştu.

Reuters'ın haberine göre, İsrailli bir yetkili İsrail ve Hamas arasında Mısır'da yapılan görüşmelerde kapsamlı ateşkes sağlandığını söyledi. Hamas yetkilileri ise ateşkes haberini doğrulamadı.

BİR ÖNCEKİ ATEŞKES BOZULMUŞTU

İsrail, Birleşmiş Milletler'in isteği üzerine Gazze'de bugün saat 10.00-15.00 arasında uygulanacak bir "insani ateşkes" ilan etmişti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Geçici ateşkesin amacının Gazzelilerin hastaneye gitmelerine ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak vermek olduğu” belirtildi. İsrail ordusu, bu sürenin İsrail'e saldırı düzenlemek için kullanılması halinde "kararlı bir şekilde cevap verileceğini" bildirdi.

BBC’nin haberine göre, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zehra da bu süre içinde roket saldırılarını durduracaklarını duyurdu. Ebu Zehra, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, BM'nin Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için sabahtan itibaren beş saat ateşkes ilan edilmesi talebini kabul ettiğini ifade etti.

BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Robert Serry, “Gazzelilerin hastaneye gitmelerine ya da temel ihtiyaçlarını karşılamalarına imkan tanımak için böyle bir ateşkese ihtiyaç olduğunu” belirtmişti. Hamas yetkilileri de “birkaç saatlik ateşkes” önerisini değerlendirdiklerini söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gazzede ateşkes için anlaşmaya varıldı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"İsrail, Gazze'de yasak silah ve roketler kullandı" AftieL Haber Arşivi 0 14 Temmuz 2014 04:21
BM'den, Gazze için ateşkes çağrısı AftieL Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2014 21:24