IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2014, 14:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazze’de su krizi kapıda




BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Gazze’de yaşayanların birkaç gün içinde çok büyük bir su sıkıntısı yaşayacağı uyarısında bulundu




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Gazze'nin zaten kötü durumda olan su ve kanalizasyon şebekesinin, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıları ve onun sonucunda evlerde oluşan yıkım nedeniyle daha da büyük hasar gördüğünü söyledi.Uluslararası Kızılhaç Komitesi de Gazze'nin sakinlerinin gelecek günlerde çok büyük bir su sıkıntısı yaşayabileceğini söyledi.

Kızılhaç Komitesi Sözcüsü Neda Dumani su meselesinin ciddi bir konu olduğuna ve bu meselenin tehlikeli bir krize dönüşebileceğine dikkat çekti.

Neda Dumani, Gazze'de arıtma tesislerini çalıştırmak için yeterli elektrik olmadığı için her gün 90 milyon litre işlem görmemiş ham kanalizasyon suyunun denize atıldığını ve Gazze'de tüketilen suyun yüzde 90'ının insani tüketime uygun olmadığını söyledi.

Gazze'de susuz yaşayan binlerce kişi olduğunu söyleyen sözcü, Gazze halkına tekrar su ulaştırabilmek için onarım çalışmalarının çok zor şartlar altında yapıldığını ifade etti.

Dumani su şebekesini onarmak için gönderilen bazı teknisyenlerin İsrail saldırılarında öldüğünü, bunun üzerine Gazze'deki su şirketinin onarım çalışmalarını sonlandırmak zorunda kaldığını belirtti.

UNRWA Sözcüsü Sami Meşaşa, Gazze'de ölülerin sayısının her geçen saat arttığını ve ölülerin büyük bir kısmının çocuk ve kadınlardan oluştuğunu açıkladı.

Meşaşa, İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana 560 evi yerle bir ettiğini ve aralarında kamu binaların olduğu binlerce binanın hasar gördüğünü ifade etti. Sözcü, UNRWA'ya ait 47 tesisin de zarar gördüğünü söyledi.

Gazze'nin altyapısındaki yıkımla ilgili ellerinde net verilerin bulunmadığını vurgulayan Sami Meşaşa, yıkımın çok büyük olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Sözcü, Gazze'de 17 bin kişinin UNRWA'ya ait 20 farklı okula sığındığını söyledi.

BM'ye ait binaların koordinatlarını İsrail'e bildirdiklerini söyleyen Sami Meşaşa, çatışan tüm tarafları BM'ye ait binalara saygı göstermeye çağırdı.

Meşaşa, Gazze'de bir ateşkes anlaşmasına varılmadığı takdirde İsrail'in bir kara harekâtı başlatabileceğini ve bunun daha çok ölüm ve yıkım anlamına geldiği için çok endişe verici olacağını vurguladı.

Dumani, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin bir ateşkes anlaşmasına olumlu baktığını da ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gazze’de, kapıda, krizi, su


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP'de kurultay kapıda PassioN Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 12:07
"Buğday krizi kapıda!" Aze Haber Arşivi 0 19 Ekim 2011 16:40