IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2014, 11:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayakları bağlanıp ölüme terkedildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aksaray’da kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ayakları bağlandıktan sonra bir bataklığa atılarak ölüme terk edilen eşek Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Günlerce ayakları bağlı kaldığı için yürüyemeyen eşeğe ekipler tarafından fizik tedavi uygulaması yapıldı.

Olay, merkeze bağlı Kireçlik Yolu Sevinçli Beldesi yakınlarında dağların arasında bir ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir eşeğin bataklığa saplandığı yönünde ihbar alan AFAD ekipleri, bölgeye hareket etti. İhbara konu olan mevkiye gelen kurtarma ekipleri bölgede yaptıkları yarım saatlik çalışma sonucunda dağların arasında kalan olay yerini buldu.

Bataklığa saplanmış eşeği kurtarmak için çalışmalara başlayan AFAD ekipleri, ilk olarak eşeğe su ve ot vererek kısa süre besledi. Ardından kurtarma operasyonu için harekete geçen AFAD ekipleri, araçlarında bulunan çeki halatıyla çekmek ve eşeği kucaklamak sureti ile bataklıktan kurtardı. Eşeği bataklığın içinden çıkaran kurtarma ekibi gördüğü manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eşeğin ayaklarının bağlı olduğunu gören kurtarma ekibi, ipi keserek eşeğin ayaklarını ayırdı. Ayakları uzun süre bağlı kaldığı için yerinden kalkamayan eşek, günlerce az ve susuz kaldığı için yürümeye bile başlayamadan ot yemeye başladı. Yaklaşık 1,5 saat ayağa kalkamayan eşek sürekli ot yiyerek karnını doyurmaya çalıştı.

EŞEĞİ KUCAKLAYIP FİZİK TEDAVİ YAPTIRDILAR

Eşeği kucaklayarak ayağa kaldıran AFAD ekipleri, günlerdir bataklıkta hareketsiz kaldığı için ayakta duramayan eşeği dakikalarca kucaklayıp yürüterek fizik tedavi uygulaması yaptı. Yaklaşık bir saat süren çalışma sonrası eşek kendine gelerek ayakları üzerinde durabildi. AFAD ekipleri eşeği bataklık bölgesinden uzaklaştırarak tekrar doğaya bıraktı.

AFAD Kurtarma Ekip Şefi Erdal Mutlu, bir eşeğin bataklığa düştüğü ihbarı üzerine yola çıktıklarını belirterek, “İhbar ile birlikte biz de AFAD ekibi olarak olay yerine çıkış yaptık. Fakat vardığımızda hayvanın orada 3-4 gün boyunca mahsur kaldığını tespit ettik. Hayvan çok zayıflamıştı. Sonrasında biz de onu orada ot ve su ile biraz besledik. Daha sonra aracımızın vincine ip ile bağlayarak kurtardık. Fakat çıkarttığımızda ayakları tamamen iple bağlanmıştı. Bunu görünce bir insanın bunu nasıl yapabileceğini düşündük. Üzüldük, hemen ayağındaki ipleri kestik. 3-4 gün boyunca suyun içinde kaldığı için ayakları, sinirleri tamamen zayıflamıştı. bu nedenle

de hayvan kesinlikle ayağa kalkamıyordu ve bizde olay yerinden ayrılamıyorduk.

Kendimizde destek olarak hayvana biraz fizik tedavi uyguladık. Ayakta kalmasını sağladık ve bu şekilde hayvanı kurtarmış olduk. Hayvanın ayakları suyun içinde kaldığı için bacakları tamamen uyuşmuş durumdaydı. Biz de ayakta durmasını sağladık. Çünkü hayvan ne ayağa kalkabiliyordu, ne de ayakta durabiliyordu. Biz de zarar görmesin diye bacaklarını ovalayarak, birazda yürütmeye çalışarak kan akışını sağladık. Böylece kısa bir fizik tedavisi uygulamış olduk. Yaklaşık 1,5 saat sonra da hayvan normale döndü” dedi. (İHA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayakları, bağlanıp, terkedildi, Ölüme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PHP ile IRC Server 'a Bağlanıp Kanal listesi almak. Freak PHP 3 14 Ağustos 2007 20:58